Talibanerna erbjuder sig att ta tillbaka afghanerna, inklusive de kriminella

INVANDRING. Talibanernas talesman Zabihullah Mujahid uppger att sig vara redo att ta emot de afghaner som utvisas från Europa, inklusive de kriminella, rapportera österrikiska Kronen Zeitung.

Talibanernas talesperson Zabihullah Mujahid . Bild CC BY

”Krone” : Zabihullah Mujahid, särskilt européerna undrar vad talibanerna planerar att göra i Kabul, vart ska ert styre leda?

Zabihullah Mujahid: Vi håller på att bilda en regering. Då kommer normaliteten tillbaka. Det finns redan en hög säkerhetsnivå överallt i Afghanistan, inklusive Kabul.

Det intrycket får du inte på flygplatsen. Dussintals människor har nyligen dött där. Det ser ut som IS erkänt: Det stämmer. Men det hände där amerikanerna har ansvaret. När USA flyttade sina trupper från Kabul till flygplatsen ringde de alla som ville åka till Amerika eller Europa. Det resulterade i det kaos som kunde användas för terrorism. Det Afghanska Islamiska Emiratet fördömer starkt attacken mot civila på flygplatsen i Kabul. Det islamiska emiratet ägnar stor uppmärksamhet åt medborgarnas säkerhet. Där vi har kontroll förhindrar vi sådana handlingar. Med undantag för flygplatsen är Kabul säkert, och detta gäller även provinserna.

Varför tror ni att afghaner lämnar sitt hemland och vill åka utomlands så illa?
Vissa är rädda för propagandan. De vill lämna, även om vi lovar dem deras säkerhet. Andra vill bara emigrera till Europa eller Amerika. Det är inte nytt. Särskilt unga människor har alltid försökt ta sig till Europa via Turkiet och Grekland. Detta är inte bara ett problem för Afghanistan. Det finns också fattigdom i Pakistan och andra länder. Många vill nu passa på att slippa det. Det ledde också till en enorm rusning.

Kommer ni låta afghaner resa? Å ena sidan har vi människor som vill lämna landet olagligt. Det är inte tillåtet. De som inte har några dokument och utan aning vill åka utomlands upplever eländiga förhållanden där. Alla vet det, men de som kan visa upp pass och visum har rätt att göra det. I princip gäller följande: Afghaner har rätt att resa vart de vill. Men inte just nu med allt kaos på flygplatsen. Vi försöker lösa denna rusning. De som inte har några dokument ska inte komma till flygplatsen. Vi tillåter inte det. Senare kommer vi att hitta ett sätt för dem som vill lämna att lämna.

Skulle din regering ta tillbaka afghanska medborgare om de inte har rätt till asyl i Tyskland och Österrike och kan ha begått brott?
Ja. De ska presenteras för en domstol. Domstolen beslutar sedan hur vi ska gå tillväga.

Kvinnors rättigheter i Afghanistan ses kritiskt runt om i världen, särskilt i samband med talibanerna. Talibanerna tvingar kvinnor att bära slöja. Kvinnor verkar vara utan rättigheter. Ämnet debatteras i Tyskland och Österrike. Media frågar hur kvinnornas framtid i Afghanistan kommer att se ut. Vilka garantier för deras rättigheter och vilka möjligheter att utbilda kvinnor kommer det att finnas?
Vi kommer att säkra alla rättigheter som kvinnor har rätt till enligt sharialagar. Kvinnor är våra medborgare och har rätt att leva bra i vårt land. Vår rättspraxis och vår tradition är inte emot kvinnor. Dessa rättigheter finns för att hjälpa kvinnor att leva och känna sig trygga. Vi kommer att ge kvinnor islamiska rättigheter, möjliggöra utbildning och skapa ramvillkor för deras arbete. Vi håller på att forma det hela.

-Pettersson börjar gilla talibanerna. Synd att Hercules och Globemaster-planen gick tomma till Afghanistan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Talibanerna erbjuder sig att ta tillbaka afghanerna, inklusive de kriminella

 1. Eftersom alla afghaner, förutom de tolkar som jobbat för försvaret fram till 2014 och de tio ambassadanställda i Kabul, flydde från den förra regimen är det nu säkert för dem att åka hem.
  Så 70 000 afghaner kan skeppas hem till Kabul nästa vecka.

 2. Vad är problemet? Skicka tillbaks alla som vill att Sverige skall bli ett kalifat och som begår brott och inte vill assimileras… Det om något blir en vinst på längre sikt (börja med de två redan utvisade som kom tillbaks och fortsätt med gymnasieafghanerna)

 3. Då tycker jag vi gör som talibanerna säger sig vilja.
  Vi skickar tillbaks afghanerna på en gång.

  32
 4. ja vargör inte det är ju medborgare i Afghanistan.och det är väl självklart att dom vill ha hem ditt folk.. sen får man avgöra om eller vilka som arbetat för staten.. nu är det då att om man haft ett krig i 40 år då finns det inte så många kvar av den så kallade fienden..
  det faller altid dågspån när man hyvlar.

  12
  1
 5. Om det vore en liten vilja till att bli av med, de afghaner som skall utvisas placerade i en av staten ägt plan nu oavsett det suttit av sin tid eller inte, så var det en vinst för nationen.

  Men med handlingsförlamad regering går det ju tyvärr inte.

  26

Kommentera