Stäng

Det finns bara en plats för de här personerna och det är på kåken, säger Morgan efter sju år som justitieministern

BROTT & STRAFF. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson har tagit emot Gängbrottsutredningen. I utredningen föreslås flera straffskärpningar. – Jag kan säga på en gång att det här är de mest omfattande straffskärpningarna riktade mot kriminella gäng som någonsin presenterats, säger Johansson.

Steget Efter

Det finns bara en plats för de här personerna – och det är på kåken, säger justitieministern.

I betänkandet föreslås bland annat skärpta straff för flera brott som är vanliga inom kriminella nätverk, till exempel narkotikaförsäljning. Dessutom föreslås att straffet för grovt olaga tvång, grovt olaga hot och rån höjs med 30-50 procent. En annan föreslagen åtgärd är att det bli brottsligt att rekrytera barn till nätverk, rapporterar SR.

-Pettersson noterar att Morgan Johansson (S) varit justitieminister och ansvarig för rättsväsendet i sju år och har kommit så långt att han presenterar ett förslag på något hårdare straff. Straffen är för närvarande väldigt låga så 30-50 procent innebär några månader längre tid i fängelse. De gängkriminella darrar nog av skräck, för Morgan den Förskräcklige…

Morgan, hur många gånger har du och ditt parti röstat emot SD:s förslag om hårdare straff under de elva år Sverigedemokraterna suttit i Riksdagen?

Pressmeddelande från regeringen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Det finns bara en plats för de här personerna och det är på kåken, säger Morgan efter sju år som justitieministern

 1. Utred, utred , utred?…. Förhala, förhala förhala, kallar jag det.

  Finns egentligen inga som helst fel i den svensk lagboken, men den skall tillämpas fullt ut då.

  Den omskrivning av förordningar och lagar som hela tiden sker är ju bara till för att regeringen skall skydda de nya svenskarna, att förändra möjligheterna för att hitta kryphål om det drabbar fel personer. Förmildrande omständigheter verkar vara det som gäller.

  Har vi lagar som inte tillämpas längre? Utvisningsbeslut verkar ha blivit något som minskat markant de senaste 10 åren. Massor av ärenden som borde lett till utvisning har avvisats.

  Varför skall vi ta ansvar för grovt kriminella som inte hör hemma här?!

  Fråga vilken väg dom kom hit, sätt dom sen på andra sidan den gränsen.

 2. De nya lagarna skall träda ikraft 2023 eftersom de inte finns plats för alla brottslingar på våra fängelser. Jag säger att man behöver inte bygga nytt, man kan outsourca allt detta till ex Ghana, Ryssland, Pakistan eller något annat lågprisland där en fånge kostar mindre än de 3198 kronor vi får betala per fånge och dygn. Eftersom det är högkonjuktur inom den kriminella sektorn så finns det mycket pengar att spara genom att genomföra detta, hoppas någon politiker läser detta eller att någon på Pettersson blogg tipsar en politiker som kan föra fram detta till regeringen. För ett bättre förslag på att spara många miljarder får de faktiskt leta efter, jag ger detta tips helt gratis till dom.

  12
 3. Utredningen presenterades idag 24/8 2021, efter remissrundor och lagråd skall en preposition läggas på riksdagens bord och nya lagar skall träda ikraft 1/7 2023!!!!!! Finns det någon klok människa som kan förklara för en enkel man varför denna byråkrati skall ta nästan två år????, det är väl bara att trycka gasen i botten och kräva svara på remissen hos olika myndigheter och organisationer på en månad och lagråd en månad, proppen går väl få ihop på en månad också. Borde innebära att dessa lagar i alla fall kunde träda ikraft senast 1/1 2022. när skatteverk och andra statliga myndigheter vill ha in svar från privatpersoner och små enskilda företag så handlar det några veckor men det är väl skillnad på folk och folk………!

  31
 4. En regering som jobbar lika hårt och får lika mycket gjort som en hop tandlösa hundar i en benhög.

  21
 5. Hur mycket kostar det oss att förvara
  tusentals ickesvenskar på hotell/fängelse?

  Ska vi verkligen behöva förvara överskottet,
  som U-länderna producerar och bjuda dem
  på allt?

  Är det sossarnas kontrakt med muslimerna,
  som orsakar denna katastrof?

  Måste vi ta hand om överskottet?

  27

Kommentera

%d bloggare gillar detta: