225 ”svenskar” har evakuerats från Kabul utan frågor från media

AFGHANISTAN. Utrikesminister Ann Linde (S) är säker på att Sverige de kommande dagarna kommer att klara att få ut alla lokalanställda från ambassaden och deras familjer. – Under gårdagen och gårdagskvällen lyckades vi få in en stor grupp av våra lokalanställda, familjer och personer på svensklistan, på flygplatsen, så jag har gott hopp om att vi ska få ut dem, säger hon i SVT Morgonstudion.

TP 84, Herculus på plats i Kabul. Foto: Försvarsmakten

Linde vill inte ha en åsikt om huruvida USA borde förlänga insatsen bortom 31 augusti för att på så vis öppna upp för fler evakueringar. Att gå in militärt i ett land innebär risker för att soldater dör och ett sådant svårt beslut måste varje land fatta på egen hand, menar ministern. Det finns däremot ingen chans till fortsatta evakueringar när USA väl har lämnat Afghanistan, understryker Linde.

Svenska specialförband är på plats för att ”skydda och hjälpa till med evakueringen”.

Totalt har nu 225 personer evakuerats ur landet.

– Det är lokalanställda vid ambassaden och deras familjer, och personer på den så kallade svensklistan, säger Linde.

-Pettersson undrar lite över svensklistan, alltså personer med svenskt medborgarskap eller uppehållstillstånd i Sverige och nästan uteslutande består av afghaner som är hemma i Afghanistan på semester och hälsar på släkt och vänner.

Hur är det möjligt att inte en enda journalist ställer frågan om hur afghanska flyktingar som fått uppehållstillstånd i Sverige för att Afghanistan är så farligt kan semestra i Afghanistan?

Försvarsmakten hämtar ”svenskar i Kabul”. Det syns inga ljushåriga påbilderna. Foto: Försvarsmakten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “225 ”svenskar” har evakuerats från Kabul utan frågor från media

 1. De kan ju inte vara flyktingar om de vill semestra i ett land som är så farligt
  att de måste fly därifrån

 2. Just nu blev det 165 st ytterligare så nu är siffran totalt 390 st. Det var ju för väl att det ökar för jag var lite orolig för pensionen ett tag. ifall de ökar takten ytterligare så kanske vi hinner med alla 40 miljoner som den store historiken Arnstad föreslog häromdagen eller i alla fall de 30 miljoner som rödskrikan talar om men det är oklart om hon avsåg afghaner för alla dessa.

 3. Har alla dom åkt Stockholms tunnelbana som ju är inträdeskravet för att bli ” svensk ”

  14
 4. Har halva Afghanistan varit behjälpligt vid Svenska Ambassaden, för antalet som nämns stiger för varje dag?

  24
 5. Fly t Sverige. Få uppetillstånd o bidrag. Bo stora
  delar av året i det gamla landet! Brilliant affärsidé.
  Svennebanan knegar på ,hyr en stuga i 2 veckor,
  drömmer att ha råd att vara runt Medelhavet.
  Arma land.

  31
 6. Danmark har fått med 2 utvisade (en som var utvisad på livstid pga grov brottslighet) och en vars utvisning gäller till 2023 bland de evakuerade. Båda gängkriminella för övrigt. Hur många har vi lyckats få tillbaka? Jag antar att de inte kontrolleras eftersom de vanligen landar i Köpenhamn och danskarna kollar bara sina egna listor.

  21
 7. Det är jävligt tråkigt att UD mest rekryterar utlänningar till ambassader ute i världen. Hade varit intressant för oss svenskar att få dom jobben. Med tanke på att det ofta är gamla avdankade politiker som är ambassadörer/chefer, behöver nog inte kunskapsnivån vara så hög på övrig personal heller.

  22
 8. Sen kan man ju undra över alla dessa ensamkommande barn som kom 2015. Deras familjer, släktingar och vänner, finns månne de också på svenskllistan

  21
 9. Nu plockar de europeiska länderna de utbildade och de kriminella och våldtäktsmännen kommer till Sverige, av de afghanska flyktingarna. Tänk att vi alltid måste få bottenskrapet.
  Kanada har varit ett föregångsland vad gäller integrering av flyktingar, men de har också handplockat de mest kompetenta.

  16
 10. Har man stängt ner svenska ambassaden eftersom man tömmer den på lokal-anställda? På vilket sätt kvalificeras man som berättigad till svensk välfärd av att ha jobbat på en ambassad i annat land? Att jobba på en ambassad som civil-anställd gör dig varken till svensk eller flyktning per automatik. Eller flyr de från fattigdom eftersom de blev arbetslösa när ambassaden stängs?

  22
  1
 11. Skriver man inget i Abzurdsk PK-press om att otaliga IS-terrorister o. liknande grupperingar,smyger med i gruppen av de flyktande ?
  I utländsk press är detta idag det stora ämnet.
  I brådrasket hann dessa inte få med sig några pass,eller andra underlag som visar vilka de är….
  Nu är sådant förstås sedan länge vanligt i vårt tidigare land,när det gäller Afghaner !

  19
 12. Plus, att när UD avråder från att resa, vilket gjort i 10 år. Har dom ingen skyldighet att hjälpa till om man ändå åker.

  37
  • UD har avrådd från att resa till Afghanistan sedan 2006 och de uppmanade alla svenskar och ”svenskar” att lämna landet den 5 augusti och talibanerna gick in i Kabul den 15 augusti.

   14
 13. Så gör vi av skattepengar igen, dessutom ökar vi på bidragsbördan.
  Det skrevs tidigare att ”svenskar” på semester skulle bli betalningsskyldiga, även det då bidragspengar.

  Steffe avgår för äntligen har han förstått att det blev ingen förtjänst, lite längre fram.

  29
  • Javisst, men dom största idioterna är Sverige som inte ställer några som helst krav,
   förutom på Svenskar.

   19

Kommentera