Stäng

Tre somalier döms för gruppvåldtäkt till löjligt fängelsestraff och utvisning

VÅLDSVÅGEN. Tre somalier dömdes idag vid Malmö Tingsrätt till ett och ett halvt års fängelse och utvisning från Sverige efter en gruppvåldtäkt i en lägenhet i Malmö i mars. Malmö tingsrätt dömer dem för grov våldtäkt och anser att straffvärdet egentligen är fem års fängelse, men eftersom samtliga var så unga som 18 år vid brottstillfället förkortas straffet. Det faktum att de efter avtjänad dom ska utvisas bidrar också till en nedskrivning av straffet.

Steget Efter

Domen bygger huvudsakligen på det 17-åriga brottsoffrets berättelse, som enligt domstolen är trovärdig och framförd utan överdrifter. De tre männen har nekat till brott. Flickan tilldöms ett skadestånd på 165.000 kronor.

-Pettersson noterar att media inte nämner att herrarna är somalier och heter

Varför nämns inte att det är somalier?

 • Aydarus Ahmed
 • Mohamud Mohamed
 • Yusuf Mawlid

Ytterligare en märklighet med Sveriges rättssystem är att de som döms till utvisning får lite rabatt på straffet och det kan jag köpa, men blir utvisningen inte av, vilket inte är så ovanligt så får den dömde behålla rabatten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Tre somalier döms för gruppvåldtäkt till löjligt fängelsestraff och utvisning

 1. Det är konstigt att dom flesta som döms för våldtäkt anser att dom är oskyldiga. Dom är bara barn eftersom dom tydligen inte var så gamla att dom räknas som män. Men hur det går till att gruppvåldta någon har dom tydligen lyckats att lära sig i alla fall. Men kunskap för att få ett arbete är väl något som är helt omöjligt för dom att skaffa sig. Dom gjorde bara vad dom hade rätt till eftersom dom anser att svenska kvinnor är horor. Och domstolen håller med eftersom dom får så lindriga straff som möjligt. Och utvisning är det väl inte säkert att det blir även om det sägs så. Då skulle vi väl inte säga att om några år kan du komma hit igen och fortsätta med ditt liv.

 2. Utvisning är inte ett straff, det är en konsekvens av deras handlande. Alltså ska inte domstolen ta hänsyn till det vid straffutmätningen.
  Det blir bättre sen när vi infört att utländska medborgare som dömts till fängelse ska utvisas. Då behöver inte domstolen ta hänsyn till det.

  13
 3. Eftersom nu förövarna var 18 år och offret endast 17 år, måste männen bedömas som vuxna medan flickan var ett barn. Då kan det ju inte bli tal om någon straffrabatt utan snarare en Ökad påföljd med tanke på barnperspektivet. Ålder påstås ju ha en avgörande inverkan och flickan var ju ett Baaaarn.

  19
 4. De hade inte samma tur som han som fick 840.000 för samma sak, jag vet inte skillnaden men det verkar våra domare veta. Själv tycker jag att ska vi lyckas att få ner brottsligheten, morden och våldtäkterna så krävs det utvisning av hela familjer och släkten, då hade de tagit fart och vi hade antagligen fått se en mycket mer humanare integration. Då hade de förstått vilka villkoren är och vad som förväntas av dem.

  30

Kommentera

%d bloggare gillar detta: