Morgan Johansson (S) ljuger igen och igen och…

INRIKES. Frågan om de afghanska tolkarna och deras eventuella asyl i Sverige verkar bli en het potatis för regeringen. Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard påstår att det rör sig om 15-20 tolkar plus deras anhöriga, max 100 personer. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson har hävdat att det handlar om upp till 10.000 personer.

Nu lägger sig Försvarsmakten i debatten. Migrationsminister Morgan Johansson hävdade i går att Försvarsmakten och Migrationsverket just nu jobbar för att lokalisera afghanska tolkar i behov av skydd.

Men Försvarsmakten förnekar det. – Varken Migrationsverket eller Försvarsmakten har fått någon uppgift av regeringen i frågan ännu. Den kanske är på väg någonstans i cyberrymden, säger Johan Lundgren, presstalesperson för Försvarsmakten, rapporterar Expressen.

Frågan om de afghanska tolkarna har varit brännhet samtidigt som talibanerna avancerar i Afghanistan. Migrationsminister Morgan Johansson har tidigare sagt att det vore grundlagsvidrigt att bevilja tolkarna asyl.

På tisdagen uttryckte Johansson att svenska myndigheter arbetar med att lokalisera de afghanska tolkarna. – Det Försvarsmakten och Migrationsverket gör nu är att identifiera ytterligare personer som kan vara aktuella för vidarebosättning, sa Morgan Johansson.

Men Försvarsmakten förnekar att de ska ha fått någon sådan uppgift av regeringen. De säger att den kommunikation de haft hittills handlar om att försvaret konstaterat att de inte haft några egna tolkar sedan 2014.

– 2014 när vi gick över till RSM kamperade vi ihop med tyskarna. Sedan dess har vi inte haft några egna tolkresurser i området utan har vid behov fått använda oss av de personer som varit anställda av den tyska försvarsmakten, säger Fredrik Helmertz, som är presstalesperson vid Försvarsmakten, till Expressen.

Där har tyska myndigheterna sagt att de har ansvar, vi har så att säga bara lånat dem.

-Pettersson undrar varför Morgan ljuger hela tiden, problemet är löst. Sverige gav 69 personer som arbetat åt försvaret innan 2014 asyl och nu är det tyskarnas ansvar.

Socialdemokraten Morgan Johansson är högste ansvarige för Sveriges rättsväsende, allt från Polisen till domstolarna och kriminalvården, ändå kan han knappt öppna munnen utan att ljuga. Jag hoppas verkligen statsminister Stefan Löfven (S) håller sig frisk. Morgan Johansson (S) är nämligen ställföreträdande statsminister.

Morgan ”Pinocchio” Johansson (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Morgan Johansson (S) ljuger igen och igen och…

 1. OM det nu skulle finnas några kvarvarande tolkar som vi anställt, typ 10 finns kvar, så ge dem en fristad i det land de jobbat för (temporärt). Räkna in dessa får i kvotflyktingsystemet och repatriera Annies ljugande Iphone och Gucci Afghaner som inte gjort ett handtag, mer än ta sig till ”bankomaten” Sverige

 2. Är bra att vissa saker går till ytterligheter även om det är en stor lögn, nu har moderaterna visat sitt rätta ansikte igen och vad de än gör för att dölja det så kommer det ändå fram.

  10
 3. Tjugo år med tjugo tolkar blir 400 om var och en har 5 anhöriga blir det alltså 2400 totalt. Nu tror jag dock att de flesta jobbade så länge de kunde eftersom ett mer välavlönat arbete var svårt att finna i deras land. så totalen max 1000 pers.

  Så Morgans antagande 10000 bara bevisar hans outvecklade förmåga att tänka och kalkylera, vilket förmodligen var skälet till att han fick jobbet.

  Vill du ha en lydig skara medarbetare anställ ja-sägarna vilka också är de enfaldigaste, tyvärr blir det då inte mycket uträttat vilket Sverige av idag är ett bevis för.

  21
 4. Hahaha…
  Vilket skämt till Justitie- och migrationsminister, om Morgan räknar så…
  Då ställer jag mig frågan varför presenterar han inte alltid dessa mångdubblade siffror på all Invandring som sker? Eller på de 9000 ensamkommande ”barnen”, som vissa vill att de skall få stanna trots att de bla inte uppfyllt kraven?
  Om 20 st Afghanska tolkar blir 10.000 i slutsumma, så skulle ju 9.000 ensamkommande bli 4.500.000 st i slutändan…
  Morgan har verkligen bitit sig själv i svansen, för det första åter en uppenbar lögn, men samtidigt så blottar han ju plötsligt öppet en problematik, att varje nytt Svenskt medborgarskap som denna regering tyvärr godkänner, innebär mångdubbelt många fler i slutändan, om än inte med 500 förhoppningsvis.

  20
 5. Med tanke på hur rädd Morgan Johansson varit om grundlagen i andra
  sammanhang blir han långt ifrån trovärdig om sin sin omtanke om den nu?

  23
 6. Jag tror att S tycker att det räcker med afghaner i Sverige, och att det är bättre att de stannar och bekämpar talibanerna.

  16
  9
 7. Problemet är väl att eventuella tolkar är islamofober och kan om dom kommer hit motverka svenskarnas integrering i Islam.

  32
  1

Kommentera