Stäng

Åttaårig pojke i fängelse i Pakistan, kan få dödsstraff

ISLAM. En åttaårig hinduisk pojke i Punjab i Pakistan är den yngsta personen i landet att åtalas för hädelse, som ytterst kan leda till dödsstraff. Pojken anklagas för att medvetet ha kissat på mattan i ett bibliotek med skrifter i en religiös skola, skriver The Guardian.

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

Han vet inte ens vad hädelse är och han har på ett felaktigt sätt blivit indragen i det här. Han förstår fortfarande inte vad hans brott var och varför han hölls i fängelse i en vecka, säger en familjemedlem.

Pojken släpptes mot borgen förra veckan. Det ledde till stor ilska i den muslimska befolkningen, som attackerade ett hinduiskt tempel på lördagen. Totalt 20 personer greps.

Brottsrubriceringen hädelse har på ett oproportionerligt sätt använts mot religiösa minoriteter, enligt The Guardian. Politikern Ramesh Kumar, som ansvarar för frågor som rör hinduer i Pakistan, säger att han är ”chockad” över fallet.

-Pettersson säger att troende muslimer är inte kloka, har grabben kissat inomhus med flit ska han ha en omgång stryk, men inte mer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

1 reaktion på “Åttaårig pojke i fängelse i Pakistan, kan få dödsstraff

Kommentera

%d bloggare gillar detta: