Stäng

Är Daniel Ståhl rasist?

Är vår omåttligt populära guldmedaljör verkligen rasist? Ja, den frågan kan man ställa efter att ha läst en insändare i Nerikes Allehanda.

Glad och stolt efter sitt OS-guld i diskus utbrast Ståhl ”I’m a swedish viking” när han stod på löparbanan insvept i den svenska flaggan.

Nu bor vi i det märkliga landet Sverige och här uppskattas inte sånt. Så någon i Närke ägnade fritid åt att författa en insändare i NA. Så här lyder den i sin oreducerade helhet:

Jag lyssnade på radioreferatet den 31 juli när Daniel Ståhl tog OS-guld i diskuskastning. En väldigt spännande tävling där även den andre svenske deltagaren, Simon Pettersson, överträffade sig själv och ”knep” silvermedaljen.

Min glädje över främst Ståhls guldmedalj försvann dock när han hördes vråla ”I’m a swedish viking”!

Att höra honom hylla de grymma och rasistiska vikingarna, en epok i Sveriges historia vi helst vill glömma, kändes förfärligt och jag kan inte känna någon svensk stolthet och glädje över hans guldmedalj.

Han borde av svensk press omgående avkrävas en förklaring och en ursäkt för sitt beteende. Det är många i Sverige, både infödda och nysvenskar, som känner ett stort obehag när de högerextremas hornprydda gunstlingar förs på tal.

Även Friidrottsförbundet borde reagera på detta obehagliga tilltag.

Ärligt talat vet jag inte om insändaren är en parodi eller om blaskan som publicerar skiten är en parodi på sig själv.

Insändaren är undertecknad ”Respektera värdegrunden”. Klart att den som skrivit dravlet vill vara anonym, men rent spekulativt tror jag att personen i fråga är en kvinna med politisk tillhörighet till vänster.

Hoppas skribenten besöker Pettersson, för nedan kan ni se ett avsnitt från den populära tv-serien ”Vikings”.

 

20 reaktioner på “Är Daniel Ståhl rasist?

 1. Jag antar att dansbandet Vikingarna skäms och genast byter byter namn till Regnbågspojkarna.

  18
 2. Jag tror insändaren är ironisk. Det värsta är att det faktiskt finns de i verkligheten som tycker så.

  14
 3. De enda som inte förstår att vara stolt över sitt land, sin befolknings historia & sitt Vikingaarv är de som socialismen, kommunismen, PK eliten medvetet lyckats manipulera & uppfostra till historielösa,
  självutplånande, icke självtänkande människor…

  Vi är lyckligtvis ofantligt många fler egentänkande Vikingar som står vid din sida Daniel Ståhl.
  Finns inget att ens ifrågasätta! Självklart skall du vara stolt för att du är en Viking!

  26
 4. …va väll Dansk å Norrbaggs-Vikingar i såpan på TVn häromsistens(?) de Svenska hade ju häcken full me å bygga upp Ryssland till de som det är idag…tror inte Puttin misstycker ett dyft att Danne är en ”stolt” Viking å ingen korkad vekling från Fagersta…allt har spårat ur i Abzurdin idag, vår ynkliga regering är just ”stolt” över alla blunder de lyckats åstakomma…socialismen (kommunismen) i Sverige är lik den i Kina, kinesen i gemen mkt lik Svenskens historia fordom, fattiga satar vars avkommor idag inte ens inser va som väntar på sikt

  23
 5. Att vänsterjönsar vill glömma vikingaepoken förstår jag för hade dom
  varit så stora i tr–en på Vikingarnas tid hade dom gjort processen
  kort med dem.

  42
 6. Mest troligast nån som trollar.. om inte så finns bara en sak att svara: ”-håll k-ften”.

  Tiden är förbi då man argumenterade med idioter, samhället har förfallit för mycket. De hade fel, vi hade rätt.

  #ImASwedishVikingToo

  53
 7. Det borde vara omöjligt att vara rasist, då de lärde har bestämt att det inte finns några olika raser av människor. Alla människor är samma ras. Hur blir man då rasist?

  40
 8. Alltså jag trodde att mängden galningar och PK-idioter hade nått toppen i Sverige, men när man läser insändaren ”respektera värdegrunden” så inser man att landet är förlorat för alltid.

  55
 9. Jag undrar om inte den förvirrade skribenten har lyckats blanda ihop ett och annat. Vikingarna ägnade sig främst åt handel och kulturutbyte. Betr. skövling och liknande avarter, så finns detta betéende att finna hos helt andra folkslag : Somalier, Marockaner, Syrier, Afghaner eller andra med koranen som rättesnöre.

  58
 10. Nej, men personen som påstår det är en idiot. Och idioter är vanligtvis socialister därför kan vi utgå ifrån att personen ifråga är socialist.

  49
 11. Förmodligen så är denna text ren satir precis som insändaren i en tidning i Fagersta där någon tidigare beklagade sig över det ”rasistiska” Efterlyst på TV3 som uteslutande visade bilder på kriminella invandrare!
  Om du vill ha något sagt i vår censurerade media så får du idag ofta gå ”bakvägen” för att få ut ditt budskap.
  Att invandrare står för en klar majoritet av brotten i vårt samhälle är ju även enligt Brå helt sant, men att rakt av påstå detta i en text går ju inte för sig.
  Så varför då inte bakvänt använda sig av ”rasistkortet” för att sanningen så att säga ska bekräftas och belysas!?
  Vår politiskt korrekta media har nu självklart bryderier kring om dom ska gå ut med Ståhls uttalande i feta rubriker eller låta det bero!
  Det handlar ju i sak om man som svensk får hänvisa till vår historia eller om det ska ses som rasistiskt, och förmodligen så var det just den debatten insändarskribenten ville få igång!

  45
  1. Ungefär som att läsa dom töntar som skriver på Facebook ”Sverige från vänster till höger”

   Undrar om dom tänkt på att det är så Svensken vill ha det idag från vänstern till högern,

   dom har ju rätt för sig, fast det är väl inte så dom menar?

   10
  2. De som vill ha mer mångfald i TV rutan är lätt att åstakomma, dra igång fler program som efterlyst

   18
 12. Svenska vikingar seglade mestadels österut, att skövla och bränna blev de inte kända för.
  All heder till Daniel för hans seger och att han ansåg sig själv vara en svensk viking.

  Även uppländske Simon är att gratulera!

  52
  1. Den var de som seglade mestadels österut som var vikingar. Den absoluta majoriteten var nordmän (latin normanni, engelska norsemen) och deltog aldrig i några plundringståg. De som ärvde jord stannade sannolikt hemma.

  2. Inte riktigt sant. Många göter från Västgötaslätten och de andra västliga områdena från vad som idag är Sverige reste västerut mot Västeuropa och de brittiska öarna. Ibland i egna resor och ibland som deltagare i större vikinglag som vanligtvis startades av danerna. En stor del reste till Danelagen på de brittiska öarna.

 13. Kan vara någon med humor som har skrivit en satirisk insändare. Eller någon som menar allvar med insändaren där hela proppskåpet har brunnit.

  48
 14. Den störste rasisten måste väl vara Christer Sjögren som ju decennier sjungit i gruppen Vikingarna.

  59
 15. Daniel Ståhl är en stolt och värdig svensk. Som den stora majoriteten i Sverige, uppskattar oerhört. För att han är stolt för sitt land och sin gärning.

  Till den fega, historielösa och anonyma insändarskribenten, kan jag bara säga. Att vikingarna varken var rasister eller hornprydda.

  Att en tidning ens publicerar en sådan här insändare. Säger mer om tidningen, än den enfaldiga och okunniga insändarskribenten.

  Normalt när man har åsikter om en viss speciell person. Så ska man inte få vara anonym, som undertecknare av sin insändare. Detta borde även Nerikes Allehanda egna pressetik beakta, i detta fall. Fast tydligen inte. Skamligt.

  72
  1. Angående Nerikes Allehandas pressetik, som Peter Skoglund skriver om här ovanför:

   Nerikes Allehanda ägs av ”Bonnier News Local”, med tidigare namn ”Mittmedia”, köpt av Bonnier 2019 som tillsatte nya chefer och såg över organisationen. Det är en helt överskuggande makt inom media som Bonnierkoncernen uppvisar, t.ex. genom just ”Bonnier News Local” där bl.a. ingår:

   Arbetarbladet, Arboga Tidning, Avesta Tidning, Borlänge Tidning, Bärgslagsbladet, Dala-Demokraten, Fagersta-Posten, Falköpings Tidning, Falu-Kuriren, Gefle Dagblad, Helsingborgs Dagblad, Hudiksvalls-Tidning, Jönköpings-Posten, Ljusdals-Posten, Ljusnan, Länstidningen Södertälje, Länstidningen Östersund, Mora Tidning, Nerikes Allehanda, Norra Skåne, Norrtelje Tidning, Nya Ludvika Tidning, Nynäshamns-posten, Sala Allehanda, Skaraborgs Läns Tidning, Skövde Nyheter, Skånska Dagbladet, Smålands Dagblad, Smålands-Tidningen, Smålänningen, Sundsvalls Tidning, Sydsvenskan, Söderhamns-Kuriren, Södra Dalarnes Tidning, Tidningen Härjedalen, Tidningen Ångermanland, Tranås Tidning, Vestmanlands Läns Tidning,Vetlanda-Posten. Värnamo Nyheter, Västgöta-Bladet, Örnsköldsviks Allehanda, Östersunds-Posten.

   Bonnier News Local äger också den i Skåne utdelade ”Lokaltidningen”,som över 600 000 hushåll får gratis varje vecka, ”Skånes mest lästa tidning”, som man själva säger.

   16

Kommentera

%d bloggare gillar detta: