Klimatkatastrof i Brasilien (med snögubbe)

Historisk kyla i Brasilien, aldrig någonsin tidigare har det förekommit att det snöat i 33 Brasilianska städer, vilket det gjorde i onsdags.

Meteorologerna började varna för den senaste omgången av polarkyla förra veckan och sa att den skulle bli den kallaste sedan 1955. ”Den kalla luftmassan har potential att bli en av de mest intensiva under detta århundrade”, varnade MetSul.

Denna extrema kyla väntas fortsätta under helgen, med temperaturer cirka 20C under de genomsnittliga värdena.

Dessa exceptionellt låga temperaturer (klimatkatastrofala) kommer ytterligare att minska kontinentens redan decimerade kaffe- och majsskördar, särskilt i Brasilien; men Uruguay, Paraguay, Bolivia och Argentina kommer också att drabbas hårt.

Enligt den världsberömde Kinesiske klimatprofessorn Xi Fi Kni (tidigare lantarbetare) så har med stor säkerhet de stackars frysande Brasilianska barnen byggt denna Greta liknande snögubbe, får att blidka klimatgudarna för att desamma skall ge dem bättre väder.

Många med videor och bilder från denna klimatkatastrof (ovanliga väderhändelse) hittar ni på Brassarnas metrologiska instituts Twittersajt; METSUL

Å missa för allt i världen inte denna klimatkatastrofsensationella VIDEO, som visar klimatkatastrofen uppifrån.

7 thoughts on “Klimatkatastrof i Brasilien (med snögubbe)

 1. Såg i går bilder från denna ”sensationella” händelse på Franc-24.
  Nu talade dessa inte mycket om snö,utan mer om h a g e l. Av bilderna såg det även ut som sådant,och borde inte väcka såååå stor uppståndelse. På Teneriffa faller ju snö i mängder på Tide utan att noteras !
  T.o.m. i ”Sundets Pärla” har det nu ett par dagar fallit så stora hagelkorn,att tjuvlarmet på parkerade bilar utlösts !
  Detta har inte lokalskribenterna i ortsblaskan,ens förknippat med ”Klimatuppvärmningen”..

 2. Är SvD ända svenska media hitintills? Som skriver om kylan i Brasilien.

  När kommer agenda journalisterna på DN, Expressen och AB nämna något om det?

  Brasilien är ju världens största kaffeproducent. Svenskar och finländare är ju stora konsumenter av denna vara. Kanske dags att hamstra och handla in ett större lager, innan priserna stiger.

  Från SvD: ”Snöfall i Brasilien – varnar för kylan.”

  ”En historisk köldknäpp har gjort att stora delar av södra Brasilien just nu upplever minusgrader – och intensivt snöfall. De kalla temperaturerna gör även att årets skörd av kaffebönor kan vara hotad.

  Det har varit en extremt kall vinter i södra Brasilien och på bilder från brasilianska mediebolag syns fascinerande brasilianare leka och fira de få centimeter snö som föll under torsdagen.

  Snö i de höglänta delarna av landets allra sydligaste regioner är inte en ovanlighet, men är betydligt mer sällan skådat i de mer låglänta området mot Atlantkusten.”

  https://www.svd.se/snofall-i-brasilien–kaffebonor-hotas

 3. Den kinesiske klimatologen Tji fik ni skall inte undervärderas bara därför att han tidigare varit lantarbetare, det skulle vara nyttigt för många av våra statsanställda tyckare att ha arbetat.

  Jag tycker nog snögubben mer liknar en justitieminister, kort i rocken vilket han försöker dölja med en glappande käft.

 4. Antarktis havsis växer stort under 2021. Vilket även har noterats, under de senaste åren.

  Runt Antarktis växer varje vinter en stor havsis till, som till ytan blir större än den vid Arktis. Det betyder en utbredning av cirka 18.5 miljoner kvadratkilometer is.

  Antarktis är en isolerad kontinent, täckt av en upp till 4.5 kilometer tjock inlandsis. Inlandsisen innehåller omkring 90 procent av all världens is och cirka 75 procent av jordens sötvattenreserver. Antarktis är större än Europa och nästan som två Australien till ytan.

  Tillväxttakten var mycket snabb, mellan 25 februari och 8 mars, då expanderade den med över en miljon kvadratkilometer under 12-dagarsperioden.

  Detta är den snabbaste expansionen under det 40 år långa rekordet för havsisens utökning. Till dags datum fortsätter havsisen att växa betydligt mer än den 30-åriga jämförelse perioden. Som är 1981-2010.

  Öppna denna länk och klicka in på Antarctic. Så får ni se vad som händer. En interaktiv karta där du kan lägga in valfritt år sedan 1979, för att jämföra.

  https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

  Detta är inget som svensk media eller ”klimathotsmänniskorna”, verkar vara speciellt intresserade av, pratar eller skriver om.

  13
 5. Rockström i dagens SvD. 2018 var det tio år kvar till katastrofen, vilket skulle vara sju år kvar idag men denna gång är han optimist:

  ”Det blir värre, men är inte kört — Skyfall och översvämningar, vällande stora som syndafloder i Kina och i Europa. En allt mäktigare monsun i Indien. Förödande bränder i USA och ökenvärme på uppemot 50 grader i Kanada. Kyla på många minusgrader i bergen i tropiska delstaten Rio de Janeiro i Brasilien.
  Listan med exempel på de extrema vädrens framfart kan göras längre. Att de skulle bli så extrema och så många samtidigt var något som överraskade forskarvärlden, berättar Johan Rockström,”

  D.v.s. genom att använda begreppet ”extremväder” kan man även passa in köldknäppar i klimatalarmismen.
  Kort och gott, allt som händer i väderväg beror på den mänskliga koldioxiden och inget annat. Även alla goda skördar och fina dagar får man förmoda? Men det skrivs det inte om såklart.

  Tyvärr, vilket är standarden i sådana här artiklar görs ingen sammanställning av hur mycket det ena eller andra fenomenet ökat i omfattning och när det hände senast.
  https://www.svd.se/rockstrom-det-blir-varre-men-ar-inte-kort

  10
 6. Då kan man undra över varför det var lika kallt 1955?? kanske något
  som katastrof Nisse alias Johan Rockström kan förklara med sin oerhörda
  kunskap i ämnet katastrofer?

  19
 7. Jag tror förintelsen är bluff.
  Jag tror inte på corona-vaccin
  Jag anser jag är född fri och därmed kan jag välja vad jag vill tro på. Det kan inte du för du är lättpåverkad idiot. Skyller Greta på bilarna så tror du på det. Medan jag som smart är läser här https://www.industryweek.com/technology-and-iiot/article/22026518/lithium-batteries-dirty-secret-manufacturing-them-leaves-massive-carbon-footprint Men jag som är fri i sinnet och en jävel på google toppar ligan. Ingen är smartare och mer insatt än jag är.

  10
  6

Kommentera