Stäng

Syrier döms till 9 år för kidnappning av exfru och dotter

KULTURBELASTNING. 42-åringen hade redan dömts för att ha fört den sjuåriga dottern till Nordafrika – mot mammans vilja. I mars gjorde mannen ett nytt försök och kidnappade exfrun i syfte att föra dottern utomlands, enligt tingsrätten. Nu döms mannen till nio års fängelse.

På tisdagen kom domen efter ett kidnappningsdrama under våren då en då sjuårig flicka fördes bort mot sin vilja tillsammans med sin mamma och morbror. Flickans pappa, en 42-årig man, döms av Solna tingsrätt till nio års fängelse för människorov och grov egenmäktighet med barn.

En 22-årig manlig medhjälpare döms samtidigt till sex års fängelse. En 19-årig kvinna som åtalades samtidigt frikänns på samtliga punkter.

– Det är pappan som har varit den drivande i den här frågan. Att han fick nio år är en bra och principiellt viktig dom, säger Madeleine Skaarnes, målsägandebiträde till ett av offren, en kvinna i 40-årsåldern.

-Pettersson säger bara att Mellanösterns kulturbelastningar ställer till en hel del elände…

  • Yaser Aboulyesr Al Mouisati, född 1979, döms till 9 års fängelse.
  • Mustafa Jebur, född 1999, döms till 6 års fängelse
  • Fatimah Al-Saadi, född 2002 frikännas

***

TIDIGARE 2021-03-13. 7-årig flicka kidnappat av syriska kulturbelastningar

BROTTSLIGHET. En 7-årig flicka som bor hos sin mamma försvann på fredagen. Polisen misstänker att flickan är kidnappad av pappan och en annan man. En stor polisinsats pågår i Stockholm och Uppsala och rikslarm har utfärdats.

Mamman och morbrodern ska ha överfallits och därefter bakbundits och satts i en skåpbil som barnets pappa körde. Dottern placerades i en annan skåpbil med den andra mannen. Fallet uppdagades när mamman lyckades fly från skåpbilen.

Den misstänka kidnappningen skedde i Älvsjö utanför Stockholm under fredagen och polisen misstänker att flickans pappa och en annan man ligger bakom.

Polispatruller har fått en varning om att kalla på förstärkning innan bilen stoppas, då det kan finnas beväpnade personer i bilen.

Flickan är fortfarande vara försvunnen. Pappan, som är medborgare i Syrien är gripen, enligt Expressen.

-Pettersson säger att det är sådan kulturbelastningar som Jimmie Åkesson (SD) vill ha totalstopp av invandringen för och som många tydligen vill ha i landet eftersom dom protesterar mot Åkessons uttalande.

Uppdaterat: Den sjuåriga flickan blivit kidnappad under fredagen har hittats.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 reaktioner på “Syrier döms till 9 år för kidnappning av exfru och dotter

  1. Dessa figurer kommer att kosta över 10 miljoner under fängelsetiden, för att ändå inte bli bättre.
    De skulle ha utvisats direkt efter dom, för när de kommer ut då ska åtminstone den äldre försörjas vilket ytterligare förstör Steffes vinst prognos.

    13

Kommentera

%d bloggare gillar detta: