Stäng

Präst med känslor

Lokaltidningen tar in en insändare från en präst som i trakterna gjort sig känd för att stå på de svagas sida – i synnerhet om den svage kommer från annat land, men…

…som alltid är i personer som denne prästs fall, så visas bara den ena sidan av myntet. Ni vet hur personer med en kritisk syn på svensk migrationspolitik alltid bemöts med Zlatan, pizzor, de kvinnor som städar på hotell och hur Sverige skulle gå under utan den stora asylinvandring vi begåvats med.

Ett axplock från insändaren:

 • ”Här finns personer som nu arbetar som sjuksköterskor, undersköterskor, kockar, vårdbiträden, inom kriminalvården, tullverket, som taxi- och busschaufförer, snickare och entreprenörer, på ledningsfunktioner inom kommunal verksamhet” – Här finns också personer som våldtagit, mördat, rånat, bedragit, utnyttjat och aldrig spenderat en timme på en arbetsplats eller betalat en krona i skatt. Även de befinner sig i Sverige efter att ha ansökt om asyl.
 • ”Sverige har alltid varit ett invandrarland” – Ja, och i nästan 2 000 år byggde den invandringen på människor från närstående länder och kulturer som kom hit för att arbeta. Idag ser det annorlunda ut.
 • ”Invandringen till Europa är inte i första hand en tung belastning. Den är en nödvändig lättnad” – Så denna lättnad avspeglar sig idag på arbetsmarknaden, i vården, i skolan, på bostadsmarknaden, på socialkontoren, i brottsstatistiken osv?
 • ”Vi avstår från den medmänsklighet och respekt som kännetecknar mänsklighetens syfte” – Ska de orden verkligen riktas mot oss i Sverige och inte mot de länder varifrån människor ständigt flyr? Lilla Sverige lägger miljard efter miljard för att människor som reser hundratals mil för att komma just hit, ska få det så bra som möjligt. Lilla Sverige är också världsledande när det gäller bistånd. Hur ser det exempelvis ut hos de stenrika länderna på Arabiska halvön när det gäller bistånd, asylmottagning och mänskliga rättigheter?

Orden i insändaren är säkerligen tagna från hjärtat, men känslor bygger inga fungerande och trygga samhällen. Vi har verkligheten att förhålla oss till och verkligheten talar sitt tydliga språk. Inte bara i förorterna, utan numera runt om i hela Sverige. Även en pensionerad präst måste väl läsa tidningarna?

Nu är det här inte en präst som andra. 2016 publicerade SVT en artikel där han erkänner att han hjälpt 14 apatiska flyktingbarn och deras familjer att stanna i Sverige. En apati som redan då hade ifrågasatts och ganska nyligen framkommit som en ren bluff.

Prästen i fråga inhyste under ett tag ett antal tiggare från Rumänien i sin sommarstuga. Det visade sig att dessa tiggare hade ägnat sig åt omfattande stöldräder i trakten och utmed kusten. Stöldgodset hade de bevarat i prästens sommarstuga och under en tid stod han själv åtalad för häleri. Något han sedan kom att frias från.

Under sin tid som kyrkoherde i närliggande stad hjälpte han också till att gömma flyktingar som han personligen ansåg hade skyddsskäl.

Under hans tid som samordnare för de tiggare som sökt sig till trakten fanns också en del oklarheter och funderingar kring brott, finansiering och tiggarnas verkliga agenda.

Som sagt. Känslor är bra, men känslor överträffar inte verkligheten.

Om Kjell Wiklund på bloggen…

20 reaktioner på “Präst med känslor

 1. ”Här finns personer som nu arbetar som sjuksköterskor, undersköterskor, kockar, vårdbiträden, inom kriminalvården, tullverket, som taxi- och busschaufförer, snickare och entreprenörer, på ledningsfunktioner inom kommunal verksamhet”

  Och det är också därför dessa branscher inte fungerar idag. Alla dessa invandrare från tredje världen har noll koll på vad de håller på med och kan inte sina arbetsuppgifter, språket, kulturen och hur samhället fungerar med lagar och regler.

  Källa: jobbar själv inom vården.

  1. Jag har nära nog dagliga kontakter med allehanda myndigheter. Har kunnat konstatera de senaste 5-6 åren att de anställda där inte förstår vanlig svenska. Deras svar på enkla frågor är obegripliga efter-som de inte behärskar språket. Ingen har lärt dem någonting om Sverige och hur samhället är uppbyggt. Långtidsarbetslösa får aldrig arbete men funktionella analfabeter är en stor tillgång överallt.

 2. När Stenbock för drygt 10 år sedan,fick första kontakten med bloggar,var det på dåtida ”Soldatmammans” .
  Redan då var denne ”svartrock med rött foder” inne och mässade,för allt kommunistiskt.
  En mycket märklig varelse,som jag med ord tacksamt spridde min avsky mot.
  Nåja,efter en tid hade Stenbock lyckats,få honom att försvinna från hennes blogg. För alltid tror jag !! 😉
  Någon tid efter dök denne prästerskapets förrädare upp hos Pettersson. Mitt dåtida hat mot honom fanns kvar,och med raka ord, (sanning och inga skrupler) fick han veta vad han var o. är….
  Märkligt nog har jag inte sedan dess hört talas om denna Judas !
  Till ”Stefan K” tack för påminnelsen om denna minst sagt udda själ…..

  10
 3. Svenska kyrkan leds idag av skenheliga kommunister, så det är inte
  konstigt att präster som denne figur leker amatör Jesus.
  Kristna förföljs och dödas över hela världen av det vidriga Islam, detta
  utan att Svenska kyrkans ledning ens beklagar att kristna mördas,
  tycker det säger det mesta om den vänster politiserade kyrkan idag!
  Mänskliga präster som Helen Edlund förföljs av detta vänsterstyre,
  Svenska kyrkans ledning verkar att fungera som Sveriges regering
  det vill säga inte alls. Använd din röst vid kyrkovalet i september för
  att städa upp , där vänstern smutsat ner Svenskarnas kulturarv !

  24
 4. Man få vara glad att man gick ur för 17 år sen. Många 1000 som man sparat på ens magra pension.

  21
  1. Som icke troende tycker jag man ska vara kvar i Svenska kyrkan, rösta och försöka påverka. Allt för få röstar och lämnar fältet fritt för de vänsterblivna.

   Den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras.

   Du kan gå med i Kyrkan, rösta och gå ur så kostar det inget.

   21
 5. Prästen borde rikta sitt fördömande mot Hörby kommun som vill tvinga ett åldrigt par att dra in vatten i en byggnad som används som förvaring av diverse jordbruksmaskiner. De köpte huset gården 1982 och kommunen vill nu ha 58000:- för en vattenpost som gjordes 1977.
  Mark och miljödomstolen har givit makarna rätt, men
  Hörby kommun överklagade och vill ha pengarna och hävdar att skjulet är en villa, detta utan att ha inspekterat på plats.
  Det sorgliga är att Hörby tycks ledas av SD, illavarslande är det så SD styret skall vara diktatoriskt och medborgarna skall vara motborgare?

  15
  4
  1. Det är inte Hörby kommun som kräver detta utan vatten och avlopps leverantören Mittskåne Vatten, som står för vatten och avlopp i mellersta Skåne. Så skyll inte på Hörby kommun.

   16
  2. SD är visserligen största parti där, men har allt som oftast inte majoriteten av kommunens ledamöter med sig, så något diktatoriskt styre av SD är svårt att se.SD har ordförandeposten, men den ger inte SD någon oinskränkt makt.

 6. Ytterligare en skenhelig präst.
  1 miljon invandrade på några år , och hon är inte nöjd.
  Vissa munnar går aldrig att mätta .
  Förmodligen klumpigt väggar.

  18
 7. Det blir komplicerat i ett vänsterfeministiskt samhälle. I ett konservativt samhälle där logik råder låter man arbetande och lönsamma flyktingar stanna, kriminella och bidragsturister slänger man ut. Tänk på det nästa gång ni röstar.

  26
 8. Barn blir ”apatiska” sedan föräldrarna tvingat i dem Aminazin, som är en gammal och farlig medicin men som är väldig billig och importeras från f.d. Sovjet och Balkan. DN skrev ngn gång 2019 att numera räcker det inte med ”apati” i 1,5 år utan det krävs närmare 2 år som ”apatisk” innan uppe-hållstillstånd beviljas. Således 2 år av grov brottslighet mot egna barn samtidigt som regeringen är lika ”apatisk”.

  21
 9. Klockren analys av hur ”de mångfaldiga”, är rätt så enfaldiga, i sin argumentering.

  Man tycker att ”lokalprästen” ska ha ett bredare synsätt på det universella. Fast verkligheten är alltid större, för alla människor, än vad en religiös företrädare lyckas tycka till om. I en godhets predikan i lokaltidningen.

  Många religiösa och aktivistiska människor har svårt med balanseringen av de frågor de brinner för. Konsekvensanalys och helhetssyn får då ge vika.

  Jag utgår ifrån att detta välskrivna inlägg är på väg till lokaltidningen. Mycket bra författat, Stefan K.

  19
  1. Det är för många ord för att rymmas inom ramen Peter. Fast en liten fågel har viskat att delar av redaktionen besöker Petterssons med jämna mellanrum. Om det beror på att de vill hitta ”rasism” de sedan kan använda mot bloggen eller av ren nyfikenhet får de nog själva svara på.

   10
 10. Svenska kyrkan är fenomenal, har blivit en vänstermarxistisk miljösekt. Sossarna och kyrkan har fått sin egen Linnéa Claesson (undrar var hon håller hus?), hon heter Anna Ardin. I en förvirrad tweet hävdade hon att nazister och Sverigedemokrater firade Breivik den 22 juli, vet inte om man ska skratta eller gråta. Nu får ta mig fan Svenska kyrkan kasta ut dessa virrpannor..

  26
  1. Med Ardins ord så vet vi vad som verkligen skett.
   Vänsterextremister är så indoktrinerade och dogmatiska att de tillskriver andra (konkurrenter) vissa saker som inte är rumsrent, för att DÖLJA VAD DE SJÄLV HÅLLER PÅ MED!

   19
 11. Han glömde uppenbarligen ”Jesus var också en flykting”? Fast då kommer ”Men Josef, Maria och Jesus återvände så fort det var säkert för dem att återvända” vilket skulle slå sönder och samman hela Sveriges flyktingpolitik och alla ”känsliga” människors argument.

  Beträffande huruvida de arbetar eller ej så har det visat sig att exempelvis inom vården konsumerar vissa grupper mer än vad de producerar vilket krasst innebär att utan dem hade vi haft en bättre vård. Exemplet med taxiförare är också lite kul. Tack vare instegsjobben tvingas vi åka med förare som på intet sätt är vana med vintervägar. Vi betalar också 80% av deras löner samt A-kassa för den svenska taxiförare som blev arbetslös tack vare flyktingpolitiken från helvetet och ”känsliga” människor som 68-prästen.

  32

Kommentera

%d bloggare gillar detta: