Stäng

Vattenförsörjningen i Sverige måste förbättras

BEREDSKAP. Det finns ett mönster med mindre nederbörd i de sydöstra delarna av Sverige jämfört med de västra delarna vilket leder till vattenbrist. Det säger Fredrik Mossmark, hydrogeolog på Sveriges geologiska undersökning, SGU, till Sveriges Radio Ekot.

Steget efter…katastrofen

För att undvika framtida vattenbrist i samband med torra perioder måste vattenförsörjningen förbättras, enligt Mossmark. Han säger till Ekot att flera myndigheter kraftsamlar för att få till stånd en bättre vattenförsörjning. Bland annat är det SMHI, Vattenmyndigheten och SGU som samarbetar för att motverka torka.

-Pettersson noterar att politiker och journalister som vanligt skyller sin egen dåliga framförhållning och usla beredskap på klimatförändringar.

Har politikerna gjort någon konsekvensanalys på vattenförbrukningen med miljoner invandrare och har journalisterna kontrollerad makten?

Sydöstra Sverige inklusive Gotland och Öland har alltid haft dåligt med vatten och det blir inte bättre av en ökande befolkning.

Tittar jag på SMHI:s hemsida så rapporterar de om torka och vattenbrist från år 1868 och regelbundet fram till våra dagar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Vattenförsörjningen i Sverige måste förbättras

 1. På grund av minst 40 års dåligt underhåll läcker för mycket vatten ut från ledningssystemet
  Väl dokumenterat från för detta VD för Svenkt Vatten
  Det kommer heller inte till grundvatten utan draneras bort

 2. Vattenbrist! SJÄLVKLART P G A MISSHUSHÅLLNING. Vad göra?

  1. Förbjud kalhuggningar (i hela landet). Tillåt endast blädningsmetoden.
  2. Återskapa utdikade våtmarker.
  3. Höj vattenståndet i tidigare ytsänkta sjöar.
  4. Förbjud plantering av GRAN (gifterna från gran fäller ut tungmetaller mm som gör vatten i högre grad otjänligt.
  5. Gynna Tall resp Ek-/Ek-blandskog, vilket gör det möjligt att markbränna skogsmarker utan större skador. Vatten blir bl a ”mjukare”.

  Åtgärderna kommer att möta protester, men staten måste lösa in de marker som ”går förlorade” för bl a jordbruk.

 3. Jag återanvänder en kommentar.
  Invandrare1957 felinformerar idag.

  Torsdag den 26 november 2020.

  Palme tog bort Tjänsteansvar 1974. Kanske med hjälp av en ENIG Riksdag.
  Det vet jag inte men ni som läser här kan kolla röstningen.
  Tjänstefel infördes 1989.

  Leta upp och läs Björn Larssons kommentar om Tjänsteansvar.
  Jag citerar Björn Larsson:
  ”Det här obildade skitsnacket om ”tjänstemannaansvar” måste upphöra!

  Det bara förnedrar idioterna som papegojor.”
  Citerar: ”
  Vad är det för fel på Brottsbalkens 20:e kapitel? Förklara hur ni vill förändra den! Vill ni införa en lag som redan finns??
  ”1 § Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet vid myndighetsutövning genom handling eller underlåtenhet åsidosätter vad som gäller för uppgiften skall dömas för tjänstefel till böter eller fängelse”

  Maxstraffet är 6 års fängelse, samma som för grovt bedrägeri.

  ”Oaktsam underlåtenhet” är den lägsta tänkbara juridiska tröskeln för brott. Om man av slarv förbisett något, t.ex. tagit miste på ett datum. De allra flesta brott kräver att man hade medveten avsikt att begå brottet. Och googlar man så ser man direkt att t.ex. i år en lagman och en rådman dömts för att de anses ha dröjt för länge med att handlägga en civilrättslig tvist.”

  Jag kompletterar med att skriva: Då jag läste lagen på 1990 – talet nämndes i lagtexten ”om någon drabbas av förfång.” som kriterium. Fast det kan man anse ingår i det Björn Larsson skrev.

  F.ö. är det nog så att de tre jurister som fanns på valsedeln för Alternativ för Sverige inte har åstadkommit något i frågan ”- Dränera träsket.”

  OBS ! ! ! Brott enligt lag är inte något man skall rösta om i Sveriges Riksdag. Juristerna skall tillämpa lag som finns beslutad.

  Jurister är ofta usla på juridik. De ägnar sig mest åt politisk teater och ”praxis”.
  ”Praxis” betyder: ”Vi struntar i lagen. Vi gör som vi tycker!” Och de kommer undan med det trots att det är brott enligt Brottsbalken.

  När naturvetare ids läsa lagen förstår de lagen bättre ty de är tränade i logik.

  Finns jurist på valsedel, jag tänker lägga som min röst, kryssar jag som regel ett namn lägre ner på valsedeln. Jurister kan sällan skapa något.

  Brottsbalken Kap 20 , Kap 23 , Kap 18 §5 , Förvaltningslagen är lagar som Svenskar bör läsa igenom.

  Med vänlig hälsning
  Tomas.
  Före detta skeppare på s/y Ofelia och
  Pappa till ”Fallet Axel, 30 år!” på http://gidlöf.se Myndigheter har utomrättsligt rånat mig på båten. Ett politiskt brott.

  15
 4. Detta är ganska enkelt att lösa om bara viljan finns. Man kan t.ex använda avsaltat sjövatten på böndernas åkrar isf dricksvatten, vilket är ett fruktansvärt slöseri imo. I Grekland t.ex har de stora fartyg med avsaltningsanläggningar ombord, vilka åker från hamn till hamn där sedan pipelines för vattnet vidare inåt landet. Även kan man fundera över hur våra lagar och regler är utformade i gamla Svedala. Varför är det tillåtet att när bevattningsförbud råder, fylla poolen men inte t.ex bevattna äppelträden eller grönsakslandet Vi har vatten så det räcker, måste bara se till att använda det på ett vettigt sätt..

  19
 5. I min hemkommun läcker mer än 30% av dricksvattnet ut i marken. Detta har varit en offentlig hemlighet i många år. Samtidigt har invånarantalet ökat med 25%, de sista 10 åren. Kommunens enda lösning är vattningsförbud och höjda avgifter. Av detta förstår alla att sossarna styr!

  27
 6. Det finns bara en viss mängd grundvatten. Mindre om det regnar lite. Byggandet måste anpassas efter vattenförsörjning och avlopp. Även elförsörjning. Men byggandet har styrts av gråtande känslostyrda kvinnliga politiker. Södertälje för ett par år sedan. Nu är det dåligt med vatten. Det blev förbjudet att vattna. Tror det är 70 30 70% mälarvatten 30 grundvatten. Det var mälarvattenpumparna och ledningarna som hade kapacitets brist. Jobbade åt kommunen. VD för Telge han skulle vara lite folklig och kom in i fikarummet och skulle prata med oss. Karln levde på en annan planet. Ljög o rakt upp i ansiktet om vattenbristen. Eller så var han lurad av underordnade. Men bäst var. Har ni ac i lastmaskinerna på soptippen i dammet och soplukten. Och 30 grader varmt ute. Jag hade aldrig i helvete suttit i en lastmaskin på det jobbet utan ac. Han kanske inte förstod att han hade ac i bilen. Ibland blir man fundersam över allmänbildningen. Jobbat närmare med mycket klokare vd. Men vi lever i en stor lögn i Sverige. Sen var det där med tjänstemanna ansvaret. Som har gjort att det är fritt att ljuga för folket o kalla dom svagbegåvade som inte klarar av att ta svåra beslut. Nu får jag väl konkursade kaptenen efter mig när jag tog upp tjänstemanna ansvaret.

  18
 7. Observera nu att det här samtalet ägde rum 2013,alltså 2år före invasionen.
  Jag hade ett jobb på reningsverket i Göteborg, där jag blev bekant med en av dom teknikerna som skötte reningsverket. Han sa då, att om inte det görs omfattande satsningar på både förnyade avlopp och vattenförsörjningsnät, kommer det att bli brist på vatten och ständiga stopp i avloppen, då systemet inte var beräknat för så många användare. Speciellt avloppssystem behöver i princip göras om i moderna material, då de nya snålspolande toaletterna ger inte tillräcklig skjuts åt skiten.

  22

Kommentera

%d bloggare gillar detta: