Stäng

Över 500 fullt vaccinerade har fått corona

PANDEMI. Fler än 500 personer har smittats av coronavirus efter att de blivit fullt vaccinerade, enligt en rapport från Norsk institut för folkhälsa (NIPH). Men de är inte oroliga. Mer än tre miljoner norrmän har vaccinerats med den första dosen och nästan 40 procent av dessa har fullvaccinerats.

Av de 1,7 miljoner som har fullvaccinerats har totalt 529 personer ändå fått diagnosen coronavirus, skriver Dagbladet. I Sverige har c:a 3500 av 4 miljoner fullt vaccinerade smittats. De flesta med lindriga symtom.

Munskydd. Bild Alexandra Koch, Pixabay

Enligt FHI: s veckorapport står den för 0,03 procent av de fullvaccinerade. I Bergen har det också registrerats fall där fullvaccinerade personer har smittats. Dessa blir vanligtvis mycket mindre sjuka, bekräftar läkare Egil Bovim.

 • Inget vaccin är 100 procent effektivt, och det finns inte fler fall än förväntat i en stad som är så stor som Bergen, säger han.
 • Om du får symtom bör du testas, även om du är helt vaccinerad, tillägger Bovim.

Överläkare Preben Aavitsland vid FHI säger att infektion bland fullt vaccinerade människor förväntas och inget att oroa sig över.

 • Vaccination skyddar inte helt. Därför kommer det att finnas vissa fall av infektion bland vaccinerade, men dessa fall kommer främst att vara mindre allvarliga.
 • Det finns väldigt lite infektion bland helt vaccinerade och väldigt få allvarliga fall. Detta är positivt. Det är just därför vi vaccinerar, förklarar han.

-Pettersson undrar hur många ovaccinerade som infekteras under samma tid?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Över 500 fullt vaccinerade har fått corona

 1. Varför är så många här mot vaccinationer!
  Samtidigt som man är emot folkhälsomyndigheten och dess rekommendationer.
  Jag tycker att fmh skulle bara inte rekommendera utan tex kräft att utlänningar och svenskar inte släpps in i landet utan vaccinpass, annars karantän som i Norge.

  21
  1. Karantän? Det är ingen tvång i Norge om du uppvisar negativa testresultat vid gränsen! Vaccinpass måste du inte ha och det är bara en rekommendation för att slippa test vid gräns!
   Så det går alldeles fin fint och åka över utan att det blir tvång på karantän om du kan uppvisa negativa testresultat!

 2. Hur vet man att vaccinet har hanterats på rätt sätt? Istället för fullvaccinerad så blir man fulvaccinerad.
  Det borde vara en viss risk att något går snett med lagringen och hanteringen med så många som ska ha en spruta.
  Lagen om alltings jävlighet kan ju slå till när som helst.

  20
 3. Är det fel att vaccinera sig mot corona?
  Är det fel att vaccinera sig mot fästingsmitta?
  Är det fel att vaccinera sig?
  Har hela världen – utom några personer – fel?
  Är det bara ”anti vaccin maffian” som har rätt?

  Jag är dum nog att tro att min vaccinering är rätt.

  7
  24
 4. Märkligt att både vaccinet och PCR testet var patenterat långt innan Sarch dök upp i nuvarande form ????

  42
  2
   1. Jag är har tagit två sprutor och jag kommer ändå att dö så småningom.

    250 dör i Sverige varje dag och jag är övertygad att det är något färre tack vare vaccin och andra läkemedel, detta trots att alla läkemedel ger biverkningar.

    7
    22
   2. Ja alla kommer vi att dö, i mitt fall inte med hjälp av kemikalier jag kan undvika att tillföra kroppen och att fortsätta leva som jag gör, undvika närkontakt med människor i onödan som man inte vet hur de lever och huserar med sin omgivning.

    20
 5. Jag fick första sprutan. Efter tre veckor fick jag en covid infektion, låg isolerad i 6 dagar på sjukhus. Så en spruta hjälper inte, det är den lärdom jag dragit ur ovan nämnda.

  28
  2
 6. Jag håller med Lars Bern om att pcr är ett märkligt sätt att testas om man är sjuk. Man får börja med att ställa frågan hur är man när man är sjuk? Innan coronahysterin hade nästan alla en förkylning om året som man helt ignorerade och gick och jobbade med. Ingen feber eller ont, bara lite rinn i näsan. Enligt pcr test hade man då varit sjuk. Det är samma med Corona, många märker inget eller väldigt lite, men klassas som sjuka ändå.
  Vi hoppas alla att både Corona och hysterin snart är slut.

  48
  1
  1. Varför är Pcr test märkligt ? Personalen på våra sjukhus och iva avdelningar håller säkert inte med om att det är någon hysteri.
   Inte heller tex Italien och Spanien m.m.

   4
   25
   1. Rinnande näsa har man haft i minst 50 år illa med Coronan långt innan det var känt.

    23
   2. Det märkliga är att man klassas som sjuk om man är positiv i pcr-testet, även om man inte har några symtom. Dom som kommer till sjukhus och är allvarligt sjuka är det naturligtvis bra att testa.

    14
 7. 3500 stämmer och de flesta av dem har fått lindriga symtom.

  Ungefär 4 miljoner är fullt vaccinerade i Sverige så 0,088 procent har blivit smittade.

  Det borde jämföras med hur många ovaccinerade som blivit sjuka.

  12
  21
  1. Enligt Folkhälsomyndighetens statistik som släptes 15 juli så har det rapporterats 0,15% ”genombrottsinfektioner”. Alltså när nån blir sjuk trots att denne är fullvaccinerad. Jag har precis blivit diagnosticerad för Covid för andra gången. Då fick jag fullvaccinerad med Pfizer sedan april. Jag är frisk och har ett bra immunförsvar. Förvisso så ficka jag covid nr 2 i Spanien vilket säkert innebär delta-varianten.

   Men i höst när coronan ökar så kommer det blir tydligt att vaccinet inte skyddar bra mot sjukdom, utan endast mot allvarlig sjukdom. Detta räcker dock gott för mig.

   Jag mår bra och covid nr2 var mycket mildare än den första.

   10
 8. Enligt officiella uppgifter från Israel så ger pfizers sprutor högst 39% skydd mot att insjukna i kinesviruset. Israel har en av de högsta vaccineringsprocenten av befolkningen.

  34
  1. Länka till den ”officiella” uppgiften för den är helt felaktighet.

   I Israel är över fem miljoner fullt vaccinerade och livet har i stort återgått till det normala, men naturligtvis blir några smittade där också eftersom inget vaccin skyddar till hundra procent.

   Det talas om 39 procent mot deltavarianten, men 91 procents skydd mot svår sjukdom.

   Britterna säger 88 procent mot att bli smittad och Israelerna påpekar att studien är mycket liten.

   10
   22

Kommentera

%d bloggare gillar detta: