Gisslan släppt, dramat över

BROTTSLIGHET. Gisslandramat på Hällbyanstalten är över. Mördarna Isak Dewit, 30, och Haned Mahamed Abdullahi, 24, höll två kriminalvårdare fångna. Den ena släpptes efter sju timmar – den andra efter nio timmar.

Enligt uppgifter var gisslantagarna beväpnade med rakblad och krävde en helikopter – men gick med på att släppa en ur gisslan mot 20 kebabpizzor.

Även den andra kriminalvårdaren har släppts, skriver polisen på sin hemsida.

Dawit och Abdullahi är gripna och förda till polisstation, där det kommer att hållas förhör där vi underrättar dem om misstankarna och sen är det upp till en åklagare att anhålla, säger polisens presstalesman Stefan Wickberg.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Gisslan släppt, dramat över

  1. Redan Expressen gick ut med att det var kebabpizza.

    Men du TuvaLiisa, vad är du rädd för. Att Sverige ska minska invandringen och kriminalvården ska få brist på kunder.

  2. Vi får hoppas de inte släpps i väntan på rättegång bara, man vet aldrig nuförtiden….

    22
  3. Men vänta nu… pizzabagaren fick inte betalt?

    ”– De (Kriminalvården) sa inte mycket när de beställde. Och jag fick inte betalt, de kom bara och hämtade pizzorna och åkte igen, säger pizzabagaren Beshar Toma.”
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/polis-och-raddningstjanst-larmade-till-hallbyanstalten-efter-incident

    Allvarligt alltså, värsta polispådraget, man beställer tjugo pizzor men ingen har pengar? Har fångvården och polisen inga pengar för nödlägen alltså? Nog för att han kan skicka en faktura men ändå, det är ju hur konstigt som helst att fångvården genomför alla moment i en pizzabeställning utom att betala bagaren. Skulle inte förvåna mig om hans faktura kommer bollas mellan olika avdelningar och han måste tjata för att få sina pengar.

    Sverige alltså… vilket djävla konstigt land.

    16
    • LOU och småpåvarna på Inköp gör beställningar utanför det vanliga till ett helvete. Man kan skriva en rekvisition men fakturering skall sedan något år ske digitalt. Man kan dock själv betala och ta det som utlägg via reseräkning.

  4. Får en känsla av att dom bara driver med statens tjänstehjon. Helikopter och pizza…Öhh…

    17
    • Det kan vara en indikation på IQ-nivån.
      I vilken ordning ställdes kraven?
      Pizzan till kompisarna först eller en tur med helikopter?

      15
      1

Kommentera