Jan Norberg klär av utnämningsmakten i Sverige i en välplanerad “kupp”

INRIKES. Jan Norberg som tidigare arbetat som effektiviseringskonsult inom näringslivet kommenterar den ökande politiseringen av svenska myndigheter i eftersvallet av en välplanerad uthängning av utnämningsmakten i Sverige. Norberg intervjuas av den frilansande reportern Jesper Johansson.

Jan Norberg selfie 10 juli 2021

NewsVoice har under en tid bevakat den tilltagande politiseringen av våra svenska myndigheter. Jan Norberg har därför för NewsVoice räkning iscensatt en mycket ingående granskning hur detta sker. Norberg redogör i intervjun för hur man förbereder och gör en artikelserie av den här typen för att kunna blottlägga politiseringen av svenska myndigheter.

Det var under hösten 2020 på Jan Norbergs förslag som vi planlade en närmare granskning av Regeringens utnämningsmakt. Granskningen krävde en omfattande research för hur vi skulle kunna tränga in i denna form av korruption. Vi har sammantaget lagt ned flera hundra timmar för att våra läsare ska få en detaljerad redovisning hur det fungerar i maktens korridorer.

Vår artikelserie om Regeringens utnämningsmakt har uppmärksammats på många håll och när frilansjournalisten Jesper Johansson ville intervjua Jan Norberg om sina erfarenheter kring frågan om det tilltagande myndighetsmissbruket passade vi på att göra den här intervjun när Jan var på ett tillfälligt besök i Sverige i maj-juni.

Intervjun ger en skrämmande bild över hur en synnerligen avancerad politiskt korruption ser ut bakom kulisserna. Inte många känner till hur politiker mörklägger tillsättningen av högre myndighetschefer inom den offentliga sektorn. Överallt i Sverige sitter selekterade generaldirektörer av politiska skäl. Dessa ska upprätthålla Socialdemokraternas maktsfär oavsett vilka partier som sitter i regeringsställning.

Läs vidare på Newsvoice…

Om Jan Norberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Jan Norberg klär av utnämningsmakten i Sverige i en välplanerad “kupp”

 1. Det märks också på vilka figurer som vi fått på olika platser, att dom jobbar
  inte för folket utan för Sossepartiet. Vid ett maktskifte så borde detta kunna
  upphävas, och tjänstedirektiv med ansvar införas. Är helt otroligt att hela
  departement chefas av en oduglig partikollega? Sverige är en skendemokrati!

  19
 2. Våldsam överdrift I alla demokratier utser regeringen myndighetspersoner inget konstigt med det. Tex USA byter ofta ambassadör i Sverige när ny president tillträdde.
  Diskussion om sådana här saker behövs naturligtvis, men att överdriva och bara smutskasta. Det är inte demokratin betjänt av.
  Om SD får majoritet i riksdagen och bildar regering, ska de då utse en ivrig invandrarförespråkare till chef över migrationsverket, det vore att svika sina väljare.

  4
  20
  • Som vanligt missuppfattar du det mesta, nej, dom ska utse den mest lämpade
   för den tjänst det berör.

   22

Kommentera