Varför mördar den palestinska myndigheten motståndare utan att Sveriges regeringen protesterar?

MELLANÖSTERN. Som ni vet skänker Sveriges regering miljarder av skattebetalarnas pengar till det så kallade ”Palestina”. Ett av målen med dessa pengar är att de ska gå till demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter, nyttan verkar tveksam. I ”Palestina” har det inte varit något presidentval sedan 2006, det skulle ha varit ett i våras men man drog igång ett krig i stället.

Nizar Banat, fembarnsfar och kritiker av den palestinska myndigheten, PA, mördat den 24 juni 2021. Bild: Nasser

För c:a ett år sedan ströp Sverige biståndet till Kambodja, anledningen var att det var ”svårt att jobba brett med bistånd i ett land där intresset är så svagt för demokrati och mänskliga rättigheter”.

Till Palestina har regeringen i stället ökat biståndet, trots total avsaknad av demokrati och mänskliga rättigheter och en enorm korruption.

För två veckor sedan, bröt sig PA, palestinska myndighetens säkerhets­styrkor in i huset där Nizar Banat bodde. De drog honom ur sängen, slängde ned honom på golvet och började slå honom. – De slog honom i huvudet med metallstänger. I åtta minuter, berättade hans kusin Hussein för Reuters.

Det blev Banats död. En patolog som närvarade vid obduktionen beskrev döden som ”onaturlig” och vittnade om skador av yttre våld. Hjärtattack eller stroke uteslöts som döds­orsak. Hebrons guvernör beskrev det i ett uttalande mer som ett olycksfall i arbetet: ”Under gripandet försämrades Banats tillstånd och han fördes omedelbart till Hebrons sjukhus för behandling. Läkarna som undersökte honom konstaterade att han avlidit.”

Den förklaringen väckte fler frågor än svar. När Nizar Banat begravdes dagen efter kom tusentals palestinier från hela Västbanken. Sorgen blandades med vrede mot Palestinska myndigheten (PA), som anklagades för mord. Sedan dess har det varit dagliga protester i såväl Hebron, Betlehem som Ramallah mot PA och dess president Mahmoud Abbas.

86-årige Mahmoud Abbas är sedan 2003 premiärminister/president i ”Palestina” och ledande i socialdemokraternas systerparti Fatah och PLO.

-Pettersson undrar om det ingår i det svenska biståndet att lära ut ”vännerna” att slå ihjäl politiska motståndare? Om inte varför protesterar inte regeringen?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) kallar andra extremister men tar själv emot en palestinsk förtjänstorden. Skärmdump Youtube

6 thoughts on “Varför mördar den palestinska myndigheten motståndare utan att Sveriges regeringen protesterar?

 1. De religiösa som invaderade Indianernas territorium lär ha myntat uttrycket ”ett gott rödskinn är ett dött rödskinn” är det nu tid till att byta rödskinn mot SDare?
  Kanske en del vill ha ”sosse” istället?

  Vi har hamnat i ett vildvuxet snår av dåligt pålästa, räddhågsna, viljelösa politiker som gör allt annat än att komma överens och styra vårt land mot, varför inte som sossarna en gång sa, ”mot nya djärva mål.”

 2. Så länge de ”godas” tyranni i Sverige pågår kommer vi de ”onda” att få finna oss i att rapporteringen är subjektiv.

  Jag känner sorg för alla dessa feminister som agerar ”nyttiga idioter” för islamister och andra hedersvåldsverkare. De kommer att få betala slutnotan

 3. Att inte regeringen protesterar beror ju på att dom själva är med och finansierar
  våldet och dödandet i dylika länder.

 4. Se bara hur det är här! Hur mycket protesterar Sveriges regering, eller de vänsterliberala regeringarna, när vita mördas??? Obefintligt!!! Så enkelt är det!

  Folk mördas och våldtas i vårt land. Men är det vi inhemska som mördas, så bryr man sig inte, om mördaren är av utländsk härkomst.

  Samma sak där i Palestina , när judar mördas! Och den lama reaktionen här!

 5. Det finns många miljarder att spara in på biståndet. Inga pengar ska gå till islamiska eller socialistiska länder eller regimer eller för att upprätthålla levnadsstandard i dessa områden.

  14

Kommentera