Stäng

Med vidöppna gränser och flathet

ARBETSMARKNAD. Vid arbetsplatsinspektioner på Kullahalvön konstaterades att tre av fyra arbetsgivare hade personal som saknade arbetstillstånd.

–  Det är ett tråkigt facit som visar att fusket med illegal arbetskraft fortfarande är utbrett, säger Ulf Haugen, gruppchef för brottsgruppen på gränspolisen i region Syd.

Den 23 juni utförde gränspolisen fyra arbetsplatsinspektioner (API) på Kullahalvön med inriktning grönsaksodlare. Förutom gränspolisen med gränsspan, jourgrupp, brottsgrupp och verkställighetsgrupp deltog även polisrytteriet och polishelikopter. Arbetsmiljöverket och miljöförvaltningen var också med vid inspektionerna.

Totalt gjorde polisen 60 inre utlänningskontroller på säsongsarbetare. Tre arbetsgivare är nu misstänkta för brott mot utlänningslagen och för att ha utnyttjat illegal arbetskraft. Ett av fallen bedöms som grovt brott eftersom arbetsgivare rapporterats för detta brott vid två tidigare tillfällen.

Två personer togs i förvar vid inspektionerna och två personer kommer att hållas under uppsikt.

På en av arbetsplatserna utfärdade Arbetsmiljöverket böter på 40.000 kronor för en obesiktigad lastbrygga.

I gränspolisens uppdrag ingår att utföra arbetsplatsinspektioner på typiska arbetsplatser som exempelvis jordbruksnäringen för att identifiera människor utan rätt att uppehålla sig i landet och/eller människor som saknar rätt att arbeta i landet. 

-Pettersson ser inte att Skatteverket var med Vid kontrollen…

Inför arbetsplikt för alla vuxna och friska människor som tar emot bidrag i Sverige, och betala med rakt ackord så det blir något gjort.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “Med vidöppna gränser och flathet

 1. ”När kommer vinsterna?”, undrar socionomen Birgitta Sparf som skriver följande om Florence från Nigeria, lurad till Europa, tvingad att sälja sex och som sedan: ”flyttade med sina barn till – surprise, surprise – Sverige! Här fick hon ett städjobb, arbetsgivaren skötte alla kontakter, hon fick bostad, barnen gick på förskola. När arbetsgivaren föreslog att hon skulle sälja sex till en kund brast det för henne, sedan fick hon kicken. Hon kan naturligtvis ingen svenska och knappt någon engelska heller. Vad gör man i ett sådant prekärt läge? Jo, hon kontaktade naturligtvis Regionkoordinatorn mot människohandel i region Nord. Jag blir helt förbluffad, Florence slår mig med hästlängder kunskapsmässigt. Jag visste inte ens att vi hade en sådan. Men hon visste!”

  ”Utredningen om Florence lades ner och hennes uppehållstillstånd har nu dragits in. Hon ska överklaga. Migrationsdomstolarna jobbar ständigt för högtryck. MP/S-regeringen vill uppenbarligen också ha denna invandring eftersom de inte har ändrat reglerna och stoppat detta vansinne.”

  ”Florence från Nigeria har alltså kompetensinvandrat till Sverige som städare från ett annat Europeiskt land. Hon får dagisplats till sina barn. Moderaterna vill ha kvar denna märkliga invandring och för att avhjälpa utnyttjanden och missförhållanden har det stiftats lagar och tillsatts en massa byråkrater och tjänstemän. Ärenden ska utredas av polis, dras i domstol, överklagas och tas upp i högre instans.”

  ”Ett nytt skuggsamhälle växer fram, skapat av våra politiker, och vi har fått nya problem att lösa samt en ny offentliganställd yrkesgrupp som ska arbeta med att avhjälpa de problem som politikerna själva skapat. Det är något förvånande att vi, som har ett sånt glädjande stort ”arbetskraftsutbud”, måste importera nigerianska städare.”

  ”Det är närmast fascinerande hur allt som rör migrationspolitik i Sverige undantagslöst mynnar ut i gigantiska kostnader för skattebetalarna, sociala problem, ny kriminalitet och mänskliga tragedier.”

  https://detgodasamhallet.com/2021/06/21/gastskribent-birgitta-sparf-nar-kommer-vinsterna/#more-45632

 2. Flathet. Man ser ju på jordbruket att någonting är fel med svenska skattetrycket. Man har inte råd utan man tar till svartarbetare. Svensken är stolt över Tailändska bärplockare. Jag tycker det är skit finns nog svenska pensionärer o andra som skulle kunna tänka sig. Men där har det pågått hjärntvätt i femtio års tid att svensken är för fin för sådana jobb. Kunde ungdomar plocka jordgubbar skattefritt en sommar o göra sig en rejäl hacka på det. Så tror jag inte ungdomarna är för fina o lata för det. Det är inte flathet det är dumhet. Mina barndoms somrar i Finland morfar bodde i Muurla och hade potatis o svarta vinbärsbuskar. Och brytbönor som man äta hur mycket man ville. Svarta vinbär det gick vi till den lokala mataffären och sålde hinkvis o potatis det var hans sätt att dryga ut pensionen. Men Sverige o Ica där är man för fin för sånt det ska vara tradarlass från utlandet för ännu billigare arbetskostnad. Men runt Södertälje Enhörna o Järna mycket tack vare antroposoferna har det kommit äppelmusterier. Det är fantastiskt. Men åter igen med svenska skattesystemet blir det dyrt. Bättre att gå till Ica som köper hem partier från utlandet där inte arbetskraften är så dyr. Men varför i helvete går det inte i Sverige. Vi måste ta tag i det här och reda upp det.

  1. Det är märkligt att de gick så bra att plocka jordgubbar, knoppa nejlikor, luka i åkrarna, plocka potatis, plantera skog och mycket annat som har med jordbruk och trädgård att göra, när jag gick i skolan, vilket nu känns som för hundra år sen. Allt det där utan utbildning.

 3. Beviset för att C vill ha fler invandrare så att deras medlemmar kan få billig arbetskraft.

  1. De är inte billiga men de ser till att vi har möjligheter att få de produkter som vi gärna vill ha.
   Desom har uppehåll och arbetstillstånd är inte intresserade att göra någonting
   De kan lyfta bidrag eller vara på låtsas jobb utan prestation

  2. Ja, det ligger nått i det, öststatare åker ibland runt bland bönder och frågar efter jobb.

 4. Det är väl så att de som har fått uppehållstillstånd inte ser någon vits med arbete när pengarna trillar in ändå.
  En stor ”arbetskraftsreserv” är alla kärringarna i hucklen och tält men hur skulle det gå att arbeta i den klädseln.

  1. Tror du träffat mitt i prick….
   De importerade packet vill inte gärna smutsa ner sina händer på Potatisfälten,eller skörda Gurka,Tomater i heta Växthus.
   Långt mindre behöva svettas för sitt liv i Abzurdien.
   Vad återstår för våra producenter av Grönsaker o, Matvaror,annat än anlita människor som är vana att få slita för födan ?
   Denna typ finns inom EU och det är dessa som f.n. räddar en stor del av det eftersatta land.Naturligtvis skall det ske på lika villkor,som vår inhemska.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: