Stäng

Josephine mördades, Ali Ayoub döms till 8 år

BROTT & STRAFF. Josephine blev 21 år gammal. Hon sköts till döds en januarikväll. Skottet gick genom hennes mobil och ut genom hennes nacke. En olycka, menade hennes pojkvän, Ali Ayoub.

Josephine Lotfi mördad av en man som borde suttit i fängelse.

Polisen utredde skjutningen av Josefine som ett mord men när fallet kommit så långt som till åtal bedömde åklagaren att bevisningen bara räckte till vållande av annans död. Några bevis på att mannen skulle haft uppsåt att döda Josefine fanns inte.

Pojkvännen, Ali Ayoub, har sagt att Josefine ville spela in av honom med en 9 mm Luger den kvällen. Telefonen var så förstörd att det är oklart om Nationellt forensiskt centrum kommer att kunna återställa den.

Paret hade även bråkat dagarna innan om en resa 24-åringen skulle göra utan Josefine. Ali Ayoub menar att han hade glömt att han dagen innan hade laddat vapnet.

När domen föll i går fick den 24-årige Ali Ayoub åtta års fängelse för grovt vållande till annans död.

-Pettersson undrar varför Ali Ayoub gick lös? Herr Ayoub av icke-västlig invandrarbakgrund blev dömd senast i maj 2019 till 2 års fängelse men blev utsläppt i förtid. Han har en rad domar på sig sedan tidigare för bland annat flera narkotikabrott, olaga hot, försök till utpressning, brott mot knivlagen, vapenbrott, skattebrott, flera försök till bedrägeri, rattfylleri och flera grova olovliga körningar. I lägenheten där Josephine sköts hittades en stor mängd narkotika – över tio kilo. Narkotikan uppskattas ha ett miljonvärde. Knarket var mannens och kopplas inte till kvinnan.

Nu dömdes Ali Ayoub till 8 år och är efter sedvanlig rabatt ute efter drygt 5 år, detta för ett mord som kallas något annat, grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

***

TIDIGARE 2021-01-26. Varför mördades Josephine?

VÅLDSVÅGEN. Lördagen den 16 januari 2021 sköts Josephine Lofti i en lägenhet i Gustavsberg. Onsdagen den 20 januari avled hon av skadorna.

Josephine blev skjuten av en kriminell 24-årig man med 19 avsnitt i belastningsregistret. Mannen av icke-västlig invandrarbakgrund blev dömd senast i maj 2019 till 2 års fängelse men blev utsläppt i förtid. Mannen har en rad domar på sig sedan tidigare för bland annat flera narkotikabrott, olaga hot, försök till utpressning, brott mot knivlagen, vapenbrott, skattebrott, flera försök till bedrägeri, rattfylleri och flera grova olovliga körningar. I lägenheten där Josephine sköts hittades en stor mängd narkotika i bostaden – över tio kilo. Narkotikan uppskattas ha ett miljonvärde. Knarket var mannens och kopplas inte till kvinnan.

Utan straffrabatter så hade Josephine levt idag. Media och ansvariga politiker är knäpptysta. Allra tystast är justitie och migrationsminister Morgan Johansson (S), han är upptagen med att twittra om hur farlig Jimmie Åkesson och SD är.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Josephine mördades, Ali Ayoub döms till 8 år

 1. Om det var av misstag, så ska straffet ändå vara livstid för mord plus vapenbrott pga. omänskligt bristande omdöme. Är man så vårdslös med laddade vapen, så ska naturligtvis inte Sverige ha såna individer lösa och fria i samhället. Utvisningen, vart tog den vägen? Rättsmyndigheterna tycks ha tappat allt förstånd.

 2. Damen i fråga hade inga betänkligheter att umgås med denna gentleman? I övrigt kan vi lägga ned rättsväsendet om det inte handlar om vita svenska män. Övriga har frisedel.

 3. Med hans bakgrund och att ingen vapenägare går ifrån ett skarpladdat vapen, bara det skulle renderat honom dom för mord och utvisning på livstid.

 4. VARFÖR – läs Bianca Muratagic som på ett belysande sätt sammanfattade ett ”korrumperat och ruttet rättssystem”? Ni finner hennes inlägg på ”Katerina Magasin” av den 12.08.2019. Jag önskar att Bianca Muratagic uppdaterar sin sida med mer exempel på den ”usla svenska rättsvisan”? Det har påtalats vid ett flertal tillfällen att den s.k. svenska rättsvisan har blivit politiserad (infekterad) av ”vänsterpandemin”?

  1. Självklart är den svenska rättvisan politiserad.
   Polischefen, riksåklagaren och alla juristdomare utnämns av statsministern. Nämndemännen av partierna efter storlek.
   Det blir inte mer politiserat än så.

   Polischefen och riksåklagaren kan utses av regeringen, inga problem. Men domarna ska utnämnas av kungen. Får då är de inte skyldiga politikerna någonting.

 5. …det är väldigt många kvinnor som mördas av misstag i sitt eget hem, märkligt nog är det mestadels utrikesfödda med ett digert brottsregister.

  AB väljer att skriva stort om fotbolls-EM istället, folk går till sina jobb och betalar skatt – livet går vidare.

  Det är fan skrämmande hur mord har blivit en vardag i Sverige, man trycker sin sushi och scrollar vidare…

 6. Detta eviga daltande med kulturberikare i domstolarna.
  Hade Ali varit svensk hade han blivit dömd till minst 18 års fängelse för samma brott.
  Socialisterna i domstolarna vill inte dömma kulturberikare till för långa straff för då kan de inte föröka sig så mycket.

  Nu var det ingen större förlust som han sköt men straffet är patetiskt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: