Araber: Hamas och Iran gjorde Gaza till en begravningsplats för barn

av Khaled Abu Toameh

 • Araberna är medvetna om att Hamas enda intresse är att blidka mullorna i Teheran för att kunna mjölka dem på mer pengar och vapen. Araberna förstår att detta bara är ännu en fars av Hamas, och särskilt Iran.
 • Det är … uppfriskande att se hur många araber som är medvetna om farorna med Irans inblandning med palestinska terrorgrupper som vill att först Israel ska utplånas, och sedan de.
 • ”Hamas miliser på Gazaremsan tillhör Iran … Iran vill använda den palestinska saken som ett trumfkort vid förhandlingarna i Wien … för att tvinga USA att lyfta sanktionerna mot Iran i utbyte mot att man sätter stopp för säkerhetseskaleringen som hotar Israel … Irans vapen är till för förstörelse, inte återuppbyggnad.” – Amjad Taha, framstående arabisk journalist, Twitter, 27 maj 2021.
 • ”Ju mer död och förstörelse, desto mer inkomst till Hamas medan palestinierna fortsätter att lida av belägring.” – Saeed Al-Kahel, marockansk skribent och politisk analytiker, Assahifa, 29 maj, 2021.
 • ”Iran exploaterade Hamas och islamiska jihad till sin egen fördel enbart, och om man hade agerat i palestiniernas intresse så hade man bidragit till återuppbyggnaden av Gazaremsan … Teheran har inte bidragit eller donerat till humanitära projekt eller återuppbyggnad i Gaza …” – Samir Ghattas, före detta egyptisk parlamentsledamot och ordförande för Egyptian Middle East Forum for Strategic Studies, Al-Arabiya.net, 26 maj, 2021.
 • Egyptenexperten [Muhammad Mujahid Al-Zayyat, konsult till Egyptian Center for Thought and Strategic Studies] … stämmer in med andra araber som varnar Bidenadministrationen och västerländska makter mot att låta Iran belönas för Hamas terrorkrig mot Israel.
 • Nu återstår det att se hurivida Bidenadministrationen och de västerländska makterna kommer att bry sig om denna varning eller fortsätta att stoppa huvudet i sanden och låtsas att mullorna i Iran, i utbyte mot enorma mutor från USA, på något magiskt sätt ska ändra sig. Det gjorde de inte förra gången; vad kommer att hända i regionen om det blir samma sak igen?
Hamas påstående om att de ”vann” förra kriget mot Israel har blivit föremål för åtlöje och hån för många araber, som är medvetna om att Hamas enda intresse är att blidka mullorna i Iran för att kunna mjölka dem på mer pengar och vapen. På bilden: Irans ”högsta ledare” Ayatollah Ali Khamenei (höger) hälsar på Hamasledaren Ismail Haniyeh i Teheran den 12 februari 2012. (Bildkälla: khamenei.ir/AFP via Getty Images)

Hamas påstående om att de ”vann” förra kriget mot Israel har blivit föremål för åtlöje och hån för många araber som inte är rädda för att kritisera den Iran-backade terrorgruppen för att ha ljugit för palestinierna och resten av världen.

Araberna är inte heller rädda för att hålla Hamas ansvariga för den enorma förstörelsen och förlusten av oskyldiga palestinier och israelers liv för att tjäna deras överordnade i Irans intressen.

Scener med palestinier som firar Hamas ”vinst” gav upphov till en våg av fördömanden i arabvärlden, särskilt i gulfstaterna. Arabernas reaktioner på Hamas självutnämnda seger visar att många i arabvärlden inte kan luras av terrorgruppens propagandamaskin. Araberna är medvetna om att Hamas enda intresse är att blidka mullorna i Teheran för att kunna mjölka dem på mer pengar och vapen. Araberna förstår att detta bara är ännu en fars av Hamas, och särskilt Iran.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Araber: Hamas och Iran gjorde Gaza till en begravningsplats för barn

 1. Islamismen har blivit mänsklighetens gissel och är ett långt mycket större hot mot världsfreden än nazismen någonsin var.

  Stackars allah kvinnor som automatiskt kommer att dömas till ett reducerat liv genom islamismen.

  När skall de ”goda” feministerna i Sverige inse sitt svek mot sina systrar

 2. Det har hänt att s.k. ”svenska” palestinska familjer har fått ekonomiskt stöd av Hamas för att tränas i Gaza? Träningen bestod nog inte av matlagning.

 3. En liten ljusning i det totala mörkret som vilar över Hamas/Abbas och Israel.
  Men att få de förstnämnda att inse sin dårskap är en utopi.

Kommentera