Stäng

”De mänskliga rättigheterna måste vara ram för all politik”

KYRKAN. Politisk makt är inte ett självändamål utan ett redskap för att förverkliga alternativet man anser är bäst. I jämförelse med det kommer målet att bli av med en regering, oavsett om den är höger, mitten eller vänster, alltid i andra hand, skriver ärkebiskop Antje Jackelén på DN Debatt.

Antje Jackelén är första kvinna som ärkebiskop i Svenska kyrkan. Foto Magnus Aronson IKON.

FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna borde stå bortom höger–vänster-skalan, eftersom dessa rättigheter är universella och därmed grundläggande för allt politiskt handlande, skriver Antje Jackelén också.

-Pettersson undrar varför Svenska Kyrkan där ärkebiskopen är högsta hönset inte stå upp för de grundläggande och universella rättigheter? Varför har Antje Jackelén så tydligt tagit ställning för vänstern och islam?

Varför anser Antje Jackelén helt öppet att Sverigedemokraterna är ett problem för att SD vill begränsa invandringen och ställa krav på dem som kommer hit?

Det finns inget i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna eller i FN:s flyktingkonvention som ger alla människor rätt att uppträda hur de vill och få asyl i Sverige.

Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “”De mänskliga rättigheterna måste vara ram för all politik”

 1. Ska inte ens ursprungssvenskar få känna sig säkra i sitt egna land? Kriminella kommer in i landet utan kontroller. De vimlar fritt på gator och torg ibland beväpnade. Internationella stöldligor drar omkring fritt i landet och forslar ut båtmotorer och jordbruksmaskiner för värdet av en till två miljarder per år utan att tullen har rätt att beslagta tjuvgodset. I Sverige klaras 3 % av alla inbrott upp i Finland ca: 22,5 %. I Finland begås bara ca: 5000 inbrott per år i Sverige över 360 000. Som sagt var, Sverige faller i bitar och är själv i stort behov av asylskydd.
  https://www.dagensjuridik.se/debatt/kd-lat-tullen-stoppa-stoldgods-vid-gransen/

 2. Någon som är representant för en företeelse ingen sett, bara hört om i andra hand, borde inte lägga sig i det hon inte förstår d.v.s. politik.

 3. Finns massa olika sorters kyrkor o moskeer i Sverige. Men det finns inte en kyrka som hjälper svenskar etniska svenskar. Det är faktiskt fashinerande. Kyrkan den svenska borde vara för svenska kristna och deras kultur.

 4. Men…. nu får väl ändå svenska kyrkan ta och bestämma sig? Vill de ha politik i kyrkan eller inte? För om politiken ska hålla sig ur kyrkan ska banne mig kyrkan hålla sig utanför politiken! Anje kan döpa lite ungar och hålla bröllop och begravningar…om det inte gäller det bör hon nog inte tala… det är kyrkoval snart och hon får definitivt inte min röst!

  1. @ Tony
   Den heter mitra, om du nu är intresserad av det😉( jag misstänker dock att du inte bryr dig😉)

   1. Den sista meningen du skriver stämmer, har jobbat 15 år inom kyrkan,, men har svårt för en ärkebiskop som inte ens bryr
    sig när kristna mördas av Muslimer

   2. @ Tony
    Jag håller med dig… om svenska kyrkan inte är för svenska kristna, för vem ska de då vara? Muslimer har sina imamer i moskéerna, de behöver inte svenska kyrkan…

 5. Samma resonemang som när ”systemvillkor” skall sättas upp av en grön diktatur och demokrati enbart får handla om ”resten”.

 6. Den kvinnan, eller vad det är, talar med kluven tunga. Kanske är hon djävulen själv, förklädd till ärkebiskop.

 7. Den av New York-protokollet utökade flyktingkonventionen stadgar flyktingars skyldighet att anpassa sig och bidra till det asylgivande landet. Vidare fastslår den att din status som flykting upphör om du väljer att lämna första säkra land. Med andra ord är blott en bråkdel av de invandrade flyktingar och ännu färre uppfyller sina skyldigheter.

  Vänstern brukade säga ”Gör din plikt, kräv din rätt”. Men det var för länge, länge sedan. Numera är det ”Jalla, jalla, allt åt alla”.

 8. Säger Antje som sympatiserar med BLM.
  Som bär sig åt som Bader-Meinhof .
  Ställde till oreda för att samhället skulle visa sitt rätta ansikte.
  Samma metod verkar BLM arbeta efter .
  Först bära sig åt som idioter och anklaga allt och
  Alla för allt möjligt . När sedan folk säger ifrån är de rasister .

   1. Tror kanske de kan samla tankarna bättre så
    Inget hon har lyckats med

Kommentera

%d bloggare gillar detta: