Stäng

Varje dag med Stefan Löfven som statsminister är en förlorad dag

INRIKES. Varje dag med Stefan Löfven som statsminister är en förlorad dag. Det innebär ytterligare en dag då nonchalansen inför skjutningarna på våra gator fortsätter. Ytterligare en dag då gängkriminella flyttar fram sina positioner, då arbetslöshets- och bidragskarusellen snurrar vidare och då nedmonteringen av välfärden fortgår, skriver Jimmie Åkesson, SD, på Aftonbladet Debatt.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Vi Sverigedemokrater har varit tydliga med att vi kommer att agera om en direkt möjlighet att avsätta denna urusla regering uppstår. Efter Vänsterpartiets besked står det klart att en majoritet i Sveriges riksdag saknar förtroende för regeringen.

Vårt löfte står fast. Med detta som utgångspunkt lämnade vi i torsdags in ett yrkande om misstroende mot Stefan Löfven.

Det är ingen hemlighet att Sverigedemokraterna aldrig någonsin haft förtroende för varken Stefan Löfven eller hans regering. Den linjen vilar på minst sagt goda grunder.

Statsministern har med närmast skrämmande konsekvens fullständigt kapitulerat inför samhällsproblem som bara blir värre och värre för varje dag som går.

Listan av misslyckanden kan göras lång.

 • Kriminaliteten skenar och vi ligger numera i topp när det gäller dödligt skjutvapenvåld i Europa. Kriminella gäng styr förorterna, ambulanspersonal utsätts för stenkastning och unga kvinnor vågar inte gå ut ensamma.
 • Pensionerna i Sverige är de sämsta i hela Norden.
 • Arbetslösheten är den högsta sedan 90-talskrisen och i fjol konstaterades att arbetslösheten bland utrikes födda låg på närmare 19 procent. 675000 vuxna som invandrat till Sverige är beroende av bidrag.
 • Människor dör i rekordlånga vårdköer. I ett läge när varenda krona behövs för att finansiera välfärden har Stefan Löfven prioriterat annorlunda. I stället för att värna svensk välfärd har det slussats iväg miljard efter miljard till andra länders medborgare. Genom ett orimligt generöst bistånd och andra massiva bidrag till illa skötta EU-länder. Sveket är totalt.

Allt detta sammantaget är ett resultat av Stefan Lövens oförmåga, självgodhet och systematiska vägran att ta ansvar för de fel och misstag som begåtts.

Än mer illavarslande är det faktum att statsministern fortsätter att sticka huvudet i sanden och absolut inte säger sig se någon koppling mellan en ansvarslös invandringspolitik och eskalerande samhällsproblem på i princip alla politikområden.

I stället för att försöka förstå, samla oppositionen och hitta en väg framåt har S krokat arm med Miljöpartiet, som lagt fram det ena tokiga förslaget efter det andra.

En redan usel politik har blivit ännu mer usel för varje dag som har gått.

Det är, sett i ljuset av detta, statsministerns oförmåga och brist på verklighetsförankring som gör att det nu finns en majoritet i riksdagen som står bakom ett misstroende.

På måndag kommer vi rösta för att avsätta den här regeringen. Det är vår moraliska skyldighet och vår plikt. Vår förhoppning är att det innebär ett nyval.

Sverige behöver ett helt nytt politiskt ledarskap som tar tag i samhällsproblemen och faktiskt löser dem. Tiden för flosklerna och de tomma tunnornas skramliga retorik är över. Nu krävs det handfasta lösningar. Inget annat duger.

Vi är, oavsett scenario, beredda att ta ansvar för den situation som nu uppstår och är redo att samtala med alla partier för att vända utvecklingen i landet. Förhoppningsvis får vi på måndag, när frågan sannolikt avgörs i kammaren, se startpunkten för en förändring till det bättre.

Sverige förtjänar det. Sverige förtjänar en ny stark politisk kraft som har modet och viljan att ta itu med alla destruktiva konsekvenser som Stefan Löfvens statsministerperiod har inneburit för svenskarna.

Vi sverigedemokrater står vid vårt ord. Vi håller våra löften. Och vi kommer aldrig någonsin att säga nej till en möjlighet att göra Sverige till ett bättre land. För oss kommer kärleken till vår nation och omsorgen om våra medborgare först.

Jimmie Åkesson, partiledare (SD)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Varje dag med Stefan Löfven som statsminister är en förlorad dag

 1. Varje dag med den genomruttna svenska onödiga genusstatsapparaten är en förlorad dag.

 2. t.om detta har man misslyckats med i pandemi spåren Stefan såg det väl inte komma
  100 000 svenskar kan ha fått falska pcr-test
  Polisen utreder mångmiljonhärva med covidintyg, enligt Aftonbladets uppgifter

  1. 100 000 falska PCR tester kan inte stämma.
   92-97% av testerna visar falskt på grund av att det går inte att ställa en diagnos med testen. Den visar bara DNA spår.

 3. Jag håller med om att det får inte fortsätta, på den väg Sverige blivit inkörd på. Även MP:s miljöfanatism är inte värdigt. De bör ligga lågt och inse att de pressar svenska skattebetalare till bristningsgränsen med sin oskäligt överdrivna miljöpolitik. Dessutom vill regeringen öka asyl-invandringen. Det kan, som sagt var bara bli bättre med ny regering om inte negativa krafter skulle belasta processerna för mycket.

 4. Palme var i alla fall inte dum i huvudet, även om man kan kritisera många av hans åsikter.

  Stefan Löven framstår som på gränsen till imbecill när han intervjuas eller debatterar.

  1. Bo.
   Palme var den första landsförrädaren i svensk politik, och kanske även den största.
   Han precis som fjanten och oduglingen Eliasson, förstörde precis alla departement han kom i kontakt med och basade över.
   T.o.m. den svenska skolan lyckades han totalförstöra. Det var också Palme som införde mångkulturen i Sverige!
   Med Palme startade helvetet i Sverige!
   Han var en djävul.

   1. Som jag skrev, så kan man kritisera många av hans åsikter, men inte hans intelligens, Olof Palme alltså.

    Stefan Löven är uppenbarligen och till skillnad från Olof Palme, fullständigt dum i sitt huvud.

   2. Jag vet det där med skolans förstörelse.
    Min salige far som var Docent, kallade den nya skolan ”Palmes pappslöjd”

  2. ska man vara elak så känns ju Joe Baiden skärpt till skillnad mot Stefan känns ju som båda dom 2 tillträtt p,ga valfusk

 5. Det kommer inte hända ett skit på måndag. Omröstningen om misstroende kommer förklara regeringen som misstrodd. Stefan kommer inte lämna in sin önskan att bli entledigad/avsatt. Det blir 4-6 månadrers tjafs med talmansrundor och inget kommr ändras ett dugg. Allt kommer knalla på som vanligt med verklighetsfrämmande lajvare i regering. Tråkigt men troligen sant.

 6. Det är ju nästan otroligt att Löfven på sju år har lyckats förstöra så mycket. Han låter ett litet extremistparti som MP styra Sverige mot avgrunden. Löfven är så stolt över att han får leka statsminister så han gör vad som helst för att behålla makten. Man får verkligen hoppas att det blir ett nyval.

 7. Det låter bra men dem han förväntar ska bli kompanjoner är en en riktig velepotta, och den andra karriärist.
  De båda anser att SD ingenting skall ha att säga till om, utan bara stötta deras politik.
  Hur kan partiledare vara så korttänkta, för med den attityden blir det återigen Steffe och hans anhang som har makten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: