Stäng

Är Löfven rätt man att beskylla andra för att inte uppträda ansvarsfullt?

INRIKES. Efter V och SD:s besked om att söka en misstroendeomröstning mot regeringen svarar nu statsminister Stefan Löfven (S) på kritiken: ”Att kasta in Sverige i en politisk kris i detta svåra läge för landet, det är inte ansvarsfullt”, säger statsminister Stefan Löfven under en presskonferens idag.

Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna meddelade under dagen att de är redo att fälla regeringen och har majoritet för detta.

Att kasta in Sverige i en politisk kris mitt i en pandemi är inte ansvarsfullt. Det säger statsminister Stefan Löfven (S) vid en pressträff efter att det står klart att det finns en majoritet kring det misstroendehot som initierats av V. Oppositionspartierna går en ”farlig väg”, menar Löfven. – Det här är inte det som svenska folket förväntar sig av politiker.

Löfven säger att S aldrig kommer att acceptera marknadshyror, och att det inte heller är ett förslag som ligger på bordet, utan att det finns en utredning som ska ut på remiss.

Om han skulle fällas vid måndagens omröstning finns två alternativ, säger Löfven. Antingen att utlysa extraval, eller att ”begära om entledigande”. Han vill inte säga vilket alternativ som ligger närmast till hands.

Löfven svarar inte på vilka kontakter han kan tänkas ha med V inför måndagen, men att det är oansvarigt att hota om misstroende innan ett skarpt förslag om fri hyressättning för nyproduktion finns på bordet.

-Pettersson tycker det är bra fräckt av herr Löfven att prata om att ta ansvar. Redan Jonas Sjöstedt, vänsterpartiets tidigare ledare varnade Löfven för att göra upp med centern om hyrorna.

När det gäller ansvar så fick Löfven förtroendet som statsminister den 3 oktober 2014. Sedan dess har:

 • Sverige gått upp i EU-toppen när det gäller antalet dödsskjutningar, bombdåd och våldtäkter
 • Sverige har EU:s fjärde högsta arbetslöshet trots att Löfven lovade den lägsta till år 2020
 • Vi har bland den högsta smittspridningen av covid-19 i EU, skyhögt mer än våra nordiska grannar
 • Sverige ligger bland de EU-länder med minst antalvårdplatser
 • Vi ligger i botten när det gäller polistäthet
 • Elförsörjningen krisar efter att två fullt fungerande och säkra kärnkraftsreaktorer stängt
 • Vi är bäst på att locka hit dysfunktionella asylsökande och sämst på att sätta dem i arbete
 • Löfven säger ”att kasta in Sverige i en politisk kris mitt i en pandemi är inte ansvarsfullt”, själv har han gjort allt för att skylla på myndigheter och regioner i stället för att ta ansvar.

Det var bara några få exempel, jag har svårt att tänka mig något sämre än S och MP i regeringen…

Att avsätta Stefan Löfven är att ta ansvar på riktigt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

47 reaktioner på “Är Löfven rätt man att beskylla andra för att inte uppträda ansvarsfullt?

 1. Håller med. Att avsätta Löfven är första steget att ta ansvar. Det kan bara bli bättre.

   1. Rädd:
    Trodde jag du visste som expert inom alla områden !!
    Men kan än en gång informera om,att de skötte transporten av stulen militärt ryskt krigsmaterial,från Estland till USA,via Sverige.
    Därför sprängde ryssarna fartyget….
    Notera nu detta,så du inte glömmer bort.

 2. Det jag är mest rädd för är att Annie Lööf blir statsminister i ytterligare en minoritetsregering. Löfvén kommer definitivt inte få förtroende igen och ni kan ge er på att den räven inte väljer extravalet.

 3. Jag hoppas att han är så dum att han väljer nyval… det hade varit på sin plats att ge någonannan en chans… sozzarna har gjort sitt…

 4. Har nu ”landsfadern” med stor möda,kunnat lära sig ett nytt ord.I detta fall ”ansvarsfylld”, måste han ju ges plats i Stats-TV,för att briljera sin kunskapsbredd….. 😉

 5. Mandatfördelningen i riksdagen är ju som den är, min högsta önskan med dagens riksdag är att fascistpartiet MP försvinner ur regeringen för att nästa val försvinna ur riksdagen.

   1. Jo MP är fascistiskt parti då de önskar ett elitiskt styre och där idealism för den så kallade goda saken alltid går före den individuella friheten. Läs artiklar om deras klimatextremism så inser man detta rätt snabbt.

   2. Nils Dacke
    Mp är ett konstigt parti, dock de representerar en liten del av vår befolkning och rätt till det.

 6. Stefan Löfven ska se det från den ljusa sidan ifall han avgår,
  då kan han ju ta UIla i armkrok och gå ut och byta julklappar
  när han vill?

 7. Det känns inte bättre när dessutom Annie Lööf nu börjar skrika om ansvar och ha synpunkter på andra partier än det egna.

 8. Lofven och hans anhan innebär en stor fara för oss svenskar och vårt land.
  Vi har aldrig någonsin tidigare haft en sådan värdelös och farlig regim i Sverige.
  Dom måste bort till varje pris, så fort det bara går!

 9. Slutna rummens politik. Hur mycket skådespeleri är det. Känns som en fars. Sjuklövern diskuterar fram sin politik i slutna rum. Eller arbetsgrupper som man kallar det. Nää vore det demokrati i Sverige så hade det varit nyval för länge sedan. Karriärs politiker utan ideologi.

 10. ”I detta svåra läge” vad snackar han om, senast sa han vad mycket han gjort för Sverige och att allt vara finemang?
  Han säger också att det måste till samarbete, ja det är något han måste ta till sig, han borde prata med SD

 11. Finns det någon politiker /parti som har svikit och kränkt, den hårt arbetande och lågavlönande ”arbetarklassen”, som statsminister Stefan Löfven och socialdemokraterna, har gjort under så många år?

  Naturligtvis inte.

  Den mannen, är en stor hycklare och lever inte i verkligheten. Han tror det bara. Kan bero på influenserna han får från sin fru och alla andra maktfullkomliga, troende och verklighetsfrånvända, inom det socialdemokratiska partiet.

  Som gärna utnyttjar folk och sprider lögner till höger och vänster. Däremot har man aldrig gjort en konsekvensanalys av sin egen förda politik. För självkritik klarar man inte av.

  1. Ja, många troende vill bestämma över oss, främst kristdemokrater och värre har det Ebba och livets ord.

   1. Socialdemokraterna har varit drivande i att höja pensionsåldern till 67 år. Vilket innebär att förtidspensionen även höjs till 64 år. Solidaritet med den hårt arbetande arbetarklassen? Med enformiga , hårda och i låglöneavlönade arbeten?

    ”Rädd”, du är en enfaldig analytiker. Sett dig in i sakfrågan och verkligheten.

    Vad hade Ebba Busch Thor med detta inlägg att göra?

    Till skillnad mot dig ”Rädd”, så står Ebba upp för sina ord och de åsikter, hon har och delar.

   2. Peter Skoglund
    Att kalla folk för enfaldig i en sakdebatt är otrevligt.
    ”Troende” tog du upp. Ebba och livets ord är troende.
    Du tar upp de lågavlönade, och tycker att de sliter.
    Jag menar att andra också sliter hårt tex småföretagare. De tjänar pengar och betalar hög skatt som går till andra.
    Andra har också möjlighet att utbilda sig, arbeta och tjäna pengar.
    Det är inte synd om människor i Sverige alla har möjligheter både svenskar och utlänningar. Men att ta ett plakat och gå ut på gatan och kräva att andra skall försörja en ja det är bekvämt men gynnar inte vårt land.

  2. Peter Skoglund
   Det är inte bara lågavlönade som arbetar hårt. De som får bättre lön och arbetar hårt försörjer bidragsmotagare och andra. Alla, verkar ”slita” det verkar vara synd om alla.
   Men där jag bor smattrar gräsklipparen vid sidan om alla stora suvar och polackerna spikar och sågar när folk renoverar.
   Och de stackars arbetarna med 4 gånger så hög lön som, ja de lider.
   De som är missnöjda, utbilda er och sök nytt jobb, det är inte mer synd om er än andra.

   1. Men dig verkar det va synd eftersom du alltid går omkring och är rädd? Det finns utbildning mot rädsla också.

   2. Tony
    Ja men det är inte synd om mig, min rädsla är min egen, folk är olika genetiskt. Men jag är inte rädd för att diskutera med dig.

   3. Många tycker tydligen synd om sig själva, skärp er. Jobba, utbilda er, vare sig om ni är utlänning eller inte.
    Ansvaret är ert, ingen annans. Nånstans går gränsen hur många arbetslösa vi kan försörja. Och där är vi nu!
    Att kräva jobb lönar sig inte, att förkovra sig lönar sig. Och om inte flytta till ett annat land. Sverige är inte byggt av folk som inte vill anstränga sig.

   4. @ Rädd… fattar du ens hur det ser ut i landet idag? Jag fick ny info senast idag…om hur det är inom äldreomsorgen. Där man anställer undersköterskor som har fått utbildning i sverige…men de kan inte ett ord svenska. Utbildningen är på deras hemspråk. När de sen ska jobba förväntas de kunna mediciner o.s.v på svenska. Det innebär att de klarar inte sitt jobb. För inom äldreomsorgen så kommunicerar man på svenska… ” kan du hjälpa greta i säng?” ”Jag fattar inte svenska”…det betyder att stackars gamla dementa greta inte får den hjälpen hon behöver… (greta är ett påhittat namn, givetvis)

 12. mistaget är att löven har låtit miljömupparna härja fritt .och då gärna bakom ryggen på honom .och dom har levererat massor av skit som det inte finns någon som är intresserad av men han är för korkad för att inse att han faktiskt ansvarar för den miljöpolitiken som som mupparna kuppar in ja väntar fortfarande på att man slänger ut mp ur Stockholm statshus

  1. Miljöpartiet har haft en onaturligt stor inverkan i svensk politik, med sossarnas goda minne! Hoppas att detta blir MP:s stora fall ner i ravinen!! Fan vicken skada MP tillåtits göra på landet Sverige! Måtte dom fara åt h-lvete för evigt!!Och sossarna likaså!! De har förstört mitt kära gamla Sverige!!

 13. En dåres försvarstal. Kasta landet in i en kris säger jubelåsnan. Kan det bli mer kris än det jubelåsnan har ställt till med?
  Ja kanske om han får fortsätta.
  Makten framförallt säger jubelåsnan allt annat struntar jag i.

 14. Att det blir nyval tror jag inte på , utan Stefan nog tar ett steg tillbaka ,men vem som är villig att bli tupp i det hönshuset är svårt att sia om ,kanske Ygeman han är nog sugen annars finns det ju en mängd med fruntimmer som gärna vill sola sig i partiet

 15. SL kör en beprövad taktik; dölj egna misstag
  med skuldbelägga motparten. Dvs ”blanda
  bort korten” Hoppas hans motståndare
  inte veknar…… Arma land

Kommentera

%d bloggare gillar detta: