Stäng

Regeringen presenterar nytt paketet mot kvinnovåld

INRIKES. Regeringen presenterade i dag en lista på 40 punkter för att stoppa våldet mot kvinnor. Enligt justitieminister Morgan Johansson (S) är detta det mest omfattande paketet mot mäns våld mot kvinnor på minst 20 år. – De kommer att göra skillnad och det kan rädda liv, säger jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP) under en pressträff.

Regeringen vill bland annat göra det enklare att utfärda kontaktförbud och höja straffet för kvinnofridskränkning, sexköp och sexualbrott. Man vill även se över hur man kan säkra en långsiktig finansiering till kvinnojourer och eget boende till personer som utsatts för våld i nära relationer.

Även arbetet mot prostitution och sexköp ska stärkas samt skyddet för barn som utsatts för sexuella övergrepp.

– Våra barn är inte en handelsvara. Våra barn ska inte kunna köpas och säljas på nätet, säger Stenevi.

-Pettersson undrar när och varför vi avskaffade gamla och fungerade lagar – De kriminella måste gripas och dömas efter våra utmärkta tusenåriga lagar

Den 23 januari 1734 stadfästes Sveriges Rikes Lag, som är grunden till dagens lagar i Sverige och Finland och i sin tur kom från de svenska landskapslagarna under 1200-talet. Under 1200-talet flyttade/utökades Sverige med Finland och det Sverige bestod till 1809 då ryssarna tog över Östsverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Regeringen presenterar nytt paketet mot kvinnovåld

 1. 40 åtgärdspunkter som skall göra skillnad:

  https://www.regeringen.se/49d6ba/contentassets/ddda15ab99c042a0b66cd4e644ce85ae/atgardspaket-for-att-intensifiera-arbetet-mot-mans-vald-mot-kvinnor-210616-ch-1055.pdf

  Ser bara 4-5 stycken som kan göra nån större killnad, men är ändå för tama. Snacka om onödiga utredningar för att tillämpa det som redan finns, och borde tillämpas.

  ” De kommer att göra skillnad och det kan rädda liv ” påstås det, fan vet.

 2. ”Långsiktig finansiering” nu får väl en viss ideologi upp ögonen att de kan fuska till sig bidragspengar på detta också!

 3. Är lagen nu skriven på Arabiska och Schwahili så nya befolkningen,som ju utför 90 % av dessa brotten,begriper vad den innebär ??

 4. Så när ska kvinnor våld mot män tas på allvar?
  Eller ska männen bara behöva stå ut för att de är män och ska kunna ta några smällar eller annan misshandel.

 5. Xhexhe!
  Vi borde vara nöjda?
  Vi hatar inte, vi rånar inte, men framförallt våldtar vi inte kvinnor eller unga flickor.
  Vi påpekar det som nu torde vara uppenbart även för dig min smale vän att de mörkhyade och muslimer får oss att känna otrygghet.

 6. Invasiva arter bekämpas, i första hand, på så vis att man aldrig ens tillåter dom att etablera sig hos oss.

 7. Ni glömde en grupp, nämligen svenska kvinnor, som våldtas och misshandlas av invandrare. Barbarer som ni är mycket rädda om och som i 99 % inte får det straff dom förtjänar ej heller utvisas.

  1. Gäller inte svenska kvinnor som glömt hucklen och tältet hemma.

   Bara se på stranden där ögonen på bidragskonsumenterna håller på att lämna sina hålor när lättklädda tjejer i string-bikini gåt ut i vattnet.
   Då är dreggel-faktorn på max på sk…barnen.

 8. Allt vad dom gör är halvmesyrer, varför inte till exempel
  kännbara straff? Vad bryr dom sig om förbud?
  I dom flesta fall kan dom inte läsa Svenska på grund av att
  inga krav på det getts!

 9. Jag vill bara påminna er om att vi lever i en tid då media manipulerar oss hela tiden. Ett exempel är Jimmie Åkesson och hans uttalande om flyktingar, kriminalitet och våld. Så fort han gör ett uttalande skriver media med stora bokstäver rasist. När sedan Löfven eller någon annan sosse säger samma sak fem år senare blir det stora applåder i media.
  Jag vill också påminna om Ian och Bert och Ny demokrati. Tyvärr blev det mycket bråk internt, men idéerna var det inget fel på. Efter att Ny demokrati hade lagt ner stal Sossarna 80% av Ny demokratis idéer.
  Jag hoppas ni inte låter er manipuleras utan röstar fram Jimmie Åkesson till statsminister nästa gång det är val.

 10. Politiskt trolleri för att dölja det verkliga problemet. Så får Märta Stendum tillfälle att hålla presskonferens med en massa plattityder.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: