Stäng

250 har anmält skador efter vaccin mot covid-19

VACCINERING. Läkemedelsförsäkringen, som betalar ut ersättning till personer som fått allvarliga biverkningar av läkemedel, har fått in fler än 250 anmälningar av personer som uppger att de har fått skador efter att de blivit vaccinerade mot covid-19, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

En tredjedel av anmälningarna handlar om mycket lindriga biverkningar, enligt Läkemedelsförsäkringens vd Robert Ström. – Det är ett brett spektrum naturligtvis, från feber och smärta på stället och mer eller mindre allvarliga reaktioner på vaccinet, ända till dödsfall, säger Ström.

Över 6,4 miljoner vaccindoser mot Covid-19 har getts till drygt 4,2 miljoner personer i Sverige. Andelen biverkningar som rapporterats till Läkemedelsförsäkringen är ungefär lika för de olika vaccinerna som använts i Sverige i förhållande till antal doser med respektive fabrikat.

Alla som vaccineras mot covid-19 i Sverige garanteras ersättning vid eventuella biverkningar, oavsett om vaccinet ingår i Läkemedelsförsäkringen eller inte.

Inrapporterade misstänkta biverkningar till Läkemedelsverket

Covid-19 är en mycket smittsam sjukdom som kan göra dig svårt sjuk. Även om just du skulle få en lindrig variant av sjukdomen, löper andra personer stor risk att bli svårt sjuka.

Vaccinationen skyddar dig från att bli sjuk och minskar också risken att du smittar andra. Det bidrar till att minska smittspridningen i hela samhället på sikt, vilket är nödvändigt för att vi ska kunna gå tillbaka till normala liv.

Folkhälsomyndigheten

I Sverige är vaccinationen för alla skattefinansierad.

-Pettersson som inte på något vis är expert, har fått två doser covid-19 vaccin och inte känt av några biverkningar, säger att alla läkemedel från Alvedon till Poliovaccin kan ge biverkningar och det verkar inte som covid-19 vaccinet är sämre, men det känns tryggt att vi har många experter på bloggen, synd att de har olika uppfattningar trots att de alla är säkra på att ha rätt efter att ha sett någon Youtube-film med sanningen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 reaktioner på “250 har anmält skador efter vaccin mot covid-19

 1. Har för övrigt aldrig hört någon etablissemangpolitiker lyfta demokratiproblemen med EU till debatt. Talande…

  1. Långt ifrån coronavaccin kan tyckas, men det är det inte. När dessa skurkar på sedvanligt manipulativt mane’r, nu med skambeläggning, kräver att vi alla ska vaccinera oss med dessa vacciner så vet jag att jag inte kan lyssna på dem. Det går en allvarlig viruspandemi. Läkemedel måste testas innan de används. När de testats och visat acceptabel nivå på biverkningar, så kan dessa biverkningar vägas emot risken med sjukdomen och var och en kan ta ett informerat beslut. Osäkerheten om sjukdomens farlighet är så stor så man måste undra över varför vi vet så lite. Jag tycker ingen ska ta otestade läkemedel när det finna väletablerade verkningsfulla alternativ. Det är med en overklighetskänsla jag ser alla b-experter, politiker, kändisar, nyttiga idioter delta i påtryckningar på folk att ta experimentläkemedel (särskilt som de bygger på genmanipulation och mixtrar med våra livs byggstenar) utan att någon invänder att: -men dessa läkemedel är ju inte färdigtestade!?!

   1. Bra Peter, ”När de testats och visat acceptabel nivå på biverkningar, så kan dessa biverkningar vägas emot risken med sjukdomen och var och en kan ta ett informerat beslut”.

    Det är precis det jag gjort. Skaffat mig information hos olika källor som jag bedömer som trovärdiga och därefter vaccinerat mig.

   2. Det är precis det jag gjort. Skaffat mig information hos olika källor som jag bedömer som trovärdiga och därefter inte vaccinerat mig.

 2. Angående att inhämta kunskap via youtube: att någon framför sina argument via en youtubevideo är inte i sig något som helst argument emot vederbörandes trovärdighet. MSM ger inte utrymme till kritik mot deras budskap. Våra ledande experter är hänvisade till andra kanaler när de vill kommentera politik, propaganda, frågeställningar mm. I MSM framträder, i bästa fall, disputerade byråkrater med fingrarna redan i syltburken för att avleda allmänhetens uppmärksamhet. Det gäller nuförtiden alla stora samhällsomdanande agendor och projekt. Så hur skiljer man en ärlig kunnig person från en bedragare? Svårt. Men man gör som vanligt. Man lyssnar och bedömer. Använder vederbörande sakliga argument? Finns det skäl att tro att vederbörande är insatt? Vill vederbörande ha dialog? Nämner vederbörande motståndarens argument? Bemöter vederbörande dessa argument sakligt? Stämmer det med ens egna begränsade erfarenheter? Stämmer påståenden när man kollar upp? Bemöter etablissemanget kritiken? Osv, osv. Utifrån mina erfarenheter använder jag även kriterier som: lyfter MSM fram en person så är det troligtvis en b-expert med fingrarna i syltburken, ju hårdare förtalskampanj i MSM desto viktigare är det som personen vill framföra, argument som att ”alla experter är eniga” ger anledning till misstänksamhet, argument som refererar till klimatförändringar avslöjar den drivande agendan, osv osv. Man borde dela ut boken ”Kejsarens nya kläder” vid alla tillfällen då man ska komma på en present. Ge gärna egna kriterier att använda som vägledning till att skilja en ärlig kommentator från en bedragare.

  1. Personligen så ger jag MSM, politikeretablissemanget och numera övriga näringslivet noll trovärdighet. Efter att i ca 20 år ha sett på de offentliga påverkanskampanjerna så tycker jag det är helt uppenbart: man vill slå split (härska genom att söndra), underminera vårt samhälles bärande pelare, man manipulerar med sociopatisk kyla och likgiltighet för sanning, skuldsätta oss, flytta det politiska inflytandet utom vårt räckhåll, fördumma oss, göra oss rädda, sårbara och hjälplösa, göra oss till sjukliga konsumtionsslavar utan mening i livet, bryta sönder våra sociala nätverk mm. Den förklaring på detta som jag har sett är att det är en kombination av en maktlysten ekonomisk elit med hybris och en urspårad fredsrörelse efter andra världskriget. Verkliga psykopater med enorma resurser och en aldrig tillfredsställd maktlystnad flyttar kontinuerligt fram sina positioner. Man har köpt eller sopat bort personer som har några normala, ärliga åsikter och viljor. Hela maktetablissemanget är korrumperat och kontrollmöjligheterna har aldrig varit större. Se den numera frustande lyckliga Klaus Schwab med sitt World Economic Forum formulera den sjuka visionen om ett djupt sjukt och sjukdomsalstrande samhälle…

 3. Vaccinerna är inte testade för långtidsbiverkningar. Ingen vet vilka komplikationer som kommer att uppstå. Vaccinerna fick ett nödgodkännande i USA. Trots att villkoret för nödgodkännande inte var uppfyllt. Det finns och fanns nämligen verksamma mediciner sedan tidigare: Ivermectin och Hydrolorokin. Det effektivaste försvaret man kan ha är att ha varit utsatt för smittan och besegrat den. Barn tycks göra det med lätthet, liksom en mycket stor andel av insjuknade. Det är som en allvarlig influensa. Trots det går alla påverkanskampanjer ut på att ALLA ska vaccinera sig. Med ett nödgodkänt, ej testat för långtidsbiverkningar, vaccin som injicerar främmande DNA alt RNA i våra celler. Var och en väljer själv. Även om VDn för Svensk vaccinproducenter, tillika med intressen i nanoteknologin, är en av de oftast anlitade ”experterna” som sitter i TV och säger att alla är skyldiga att vaccinera sig. Inga följdfrågor om biverkningar…

   1. En annan sak är att en vaccinationskampanj mitt i en pandemi, enligt världsledande virologer och evolutionsbiologer, är ett mycket effektivt sätt att driva fram mutationer. Det finns starka argument för att det är vaccinationskampanjen som drivit fram de nya mutationerna. Om det fortsätter blir resultatet ett virus som är immunt mot dessa vacciner där vaccinerna sätter det naturliga immunförsvaret ur spel. DÅ blir det åka av…

   2. Svenska Vaccinfabriken Produktion AB verkar vara ett bolag nästan utan omsättning och absolut ingen tillverkning eller forskning om vaccin.

    https://www.allabolag.se/5590019823/svenska-vaccinfabriken-produktion-ab

    Matti Sällbergs arbetsplats är ANA Futura på Campus Flemingsberg. Här arbetar cirka 300 forskare inom en rad områden i en miljö som kombinerar avancerad utrustning och laboratorium med undervisning. Närmaste grannen är Karolinska Universitetssjukhuset.
    Utvecklingen av coronavaccin beskrivs i allmänhet ofta som oerhört snabb. Men snabbheten förklaras av de många års arbete som redan är nedlagda.– Vi har fortsatt att satsa pengar på grundforskning efter SARS-utbrottet 2003-2004, vilket vi kan vara mycket glada för i dag., säger Sällberg. Alltså nästan 20 år för att ta fram de vacciner vi använder idag.

  1. Finns flera studier som visar precis det du skriver, detta visste man om redan i juli månad förra året att Hydroxychloroquine är ett effektivt motmedel mot Covid-19 men i och med Trump uppmuntrade till att det skulle användas så förbjöd CDC det istället.

   https://www.washingtontimes.com/news/2020/jul/3/peer-reviewed-study-finds-hydroxychloroquine-effec/

   Studieresultat från andra undersökningar gällande Hydroxychloroquine, där de kommit fram till att fick patienterna det i ett tidigt skede så är det väldigt effektivt.
   https://c19hcq.com/

 4. Ta nu era 6-8 brödskivor om dagen som rekommenderades för länge sedan…..
  Glöm nu inte munblöjan heller. .lika effektiva som knäskydd.

  Jag går ut i solen och får mitt vaccin.

 5. Den bistra sanningen är att förra gången staten ville massvaccinera befolkningen dröjde det innan de som fått narkolepsi som biverkning märkte det.
  Jag såg ett riktigt konspiratorisk klipp på youtube, där de trodde att alla som vaccinerats skulle dö inom 3-8år. Det vet jag inte om jag tror på, men de hade en poäng. All Gmo föda är förbjuden i EU, men genmodifierat vaccin tänker man pumpa i hela befolkningen.
  Den som lever får se vem som hade rätt.

 6. Tittar man på inrapporterade biverkningar i USA de senaste 30-40 åren så står Covid-19 vaccinen för 32,34%, hur länge har detta vaccin funnits?.
  Polio vaccin står för 5,81% av det som inrapporterats sedan det började användas på 80-talet
  https://wonder.cdc.gov/vaers.html

  Ni får kalla mig vad ni vill men med den informationen som finns ute på myndighetssidor säger en hel del.
  Inrapporterade dödsfall på grund av misstänkta biverkningar
  Pfizer: 201
  Moderna: 17
  Astra: 27
  https://www.lakemedelsverket.se/49cd82/globalassets/dokument/behandling-och-forskrivning/coronavirus/misstankta-biverkningar/comirnaty-handlagda-rapporter-om-misstankta-biverkningar-2021-06-09.pdf

   1. Hur många har dött fastän de har varit vaccinerade?
    Tror där emot inte att något sådant kommer rapporteras, i och med det inte förs några öppna diskussioner utan budskapet är att alla ska vaccinera sig oberoende om det behövs eller inte.

   2. Kan man lita siffrorna som redovisas från John Hopkins ?
    De finns vissa kopplingar som gör en fundersam. Event 201- John Hopkins – World Economic Forum – Bill & Melinda Gates Foundation.

 7. Varför ödsla sju år på att utbilda sig till läkare när det går lika bra att titta på en YouTube film.
  De som kallar sig eller kallas antivaxxare är mer en tro och en livsstil som de försöker sprida med en intensitet liknande Jehovas vittnen.
  Som Pettersson säger även Alvedon kan vara livsfarligt.

  1. Även de som blint litar på allt som kallas vaccin och medicin beter sig på samma sätt; som religiösa fanatiker.

   Det är ett stort problem att den som inte är av samma åsikt direkt etiketteras som ”antivaxare” – fastän han eller hon inte alls är emot vaccin i allmänhet, utan bara vill ha svar på frågor för att kunna fatta ett välinformerat beslut när det gäller de nya covid-vaccinerna för sin egen del.

   Gruppen närmast religösa sk ”antivaxxers” – som är emot alla vaccin, har hittills varit ganska liten, men tyvärr klumpas folk som bara har frågor, inte Nödvändigtvis är emot Vaccin, ihop med dessa NUMERA.
   -Antagligen för att somliga inte vill att frågor ställs och svar utkrävs. Det är synd, jag är övertygad att vi alla har allt att vinna på en fri och öppen debatt, där frågor får ställas och besvaras vetenskapligt, istället för att kväsas och tystas med epitet, som nu sker.

   1. Det är inte logik som råder i diskussionerna, det är panik och dödsångest, tyvärr.

   1. Varför har detta inte gällt tidigare då när vanliga säsongsinfulensan smittar ca 1 miljard varje år?

   2. Gäller samma om du är rökare och får lungcancer, kör bil och krockar eller äter skräpmat och får hjärtinfarkt?

   3. ”Ståfräs”
    Alla ska ? Du låter som Göran Persson. Alla ska (med) 😂
    Håller med Lena och Olof.P.

 8. ”Vaccinationen skyddar dig från att bli sjuk och minskar också risken att du smittar andra.” Inte korrekt. Ifall vaccinationen i ditt fall råkar fungera enligt planen så minskar den effekten av covid-infektionen, du får inte den värsta smällen. Vaccinationen ger dig inget skydd från covid-infektion, den får du i varje fall, och den sprider du vidare TROLIGEN lite mindre än om du inte vaccinerats. Covid hamnar vi leva med, detta är fakta. Att nuvarande vaccinet skulle ge oss nånsorts super-sköld är absolut inte fakta. Vem vet, hoppeligen inom en snar framtid så kommer det ett vaccin som faktiskt blockerar covid totalt. Ett sådant har vi inte än.

 9. Visste inte att ”ont där sprutan tagits” räknas som biverkning, trodde att det var en fullt normal kroppsreaktion på att få nålar instoppade genom huden.

  1. Ja, samma här, stelt och spänt, kanske dags att söka pengar. Blev rejält förkyld efter en vecka och det var inte så kul! Det sa de kunde hända och var en normal reaktion.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: