Stäng

Vänsterpartiets ultimatum: Löfven har 48 timmar att välja väg

MARKNADSHYROR. Lägg frågan om marknadshyror åt sidan eller inled förhandlingar med Hyresgästföreningen. Det kräver Vänsterledaren Nooshi Dadgostar för att V ska backa kring hotet om misstroende. Om regeringen väljer att förhandla måste en överenskommelse ha nåtts innan riksdagens öppnande efter sommaren, enligt Dadgostar.

Det är bra att Nooshi Dadgostar försöker avsätta Löfven, men jag tvivlar på att hon lyckas. Pressbild Vänsterpartiet.

– Regeringen har 48 timmar på sig att återkomma med besked. Om regeringen inte svarar kommer Vänsterpartiet att inleda en process för att väcka misstroende, enligt Dadgostar.

För att kunna väcka misstroende krävs 35 underskrifter av ledamöter vilket gör att V behöver hjälp av ett annat parti. V vill vända sig till M och KD men dessa har sagt att de inte vill bidra och då återstår SD.

För att avsätta Stefan Löfvens regering krävs 175 röster och att V får med sig M, SD och KD.

Vänsterpartiets pressmeddelande…

-Pettersson är kluven, marknadshyror låter oroande med dagens brist på bostäder, å andra sidan har inte dagens system med reglerade hyror som funnits sedan 1942 fungerat bra. Hyresgästföreningen är mest korruption och kostnader. Jag och den oäkta hustrun hyr en lägenhet och ett torp och förhandlar själva om hyran och det fungerar bra. Det är nog svårare för hyresgäster som förstör och sliter på grejorna och kanske ringer fastighetsskötaren för minsta småsak.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 reaktioner på “Vänsterpartiets ultimatum: Löfven har 48 timmar att välja väg

 1. V, SD och KD är ungefär detsamma. Inte långt kvar till ordinarie val, bättre att vänta på det.

 2. Somliga lär sig aldrig.
  I kommunistländer fick inte bröd kosta för mycket => brödbrist och köer
  I Sverige får inte en hyresrätt kosta för mycket => bostadsbrist och köer

  1. Jaså? Med en allt galnare befolkning och därtill invandring av rödgröna ser framtiden ljus ut för V.

 3. Ha, skulle V stoppa S. Tror jag inte på.
  Det viktiga är att sitta kvar nära grytorna.
  Arma land

 4. I Vellinge har de redan föregått riksdagens hantering av frågan genom att de ska införa något de kallar ”Vellingemodellen”. Den innebär att en trea i Falsterbo får höjd med 2000:- /mån från nuvarande 6000:- från 1 jan 2022.
  -Ni bor så fint i Falsterbo så det får ni betala för!
  Fast de som bor i hyresrätter i Falsterbo är inte de som har flotta villor, det är vanligt folk.
  Varför man klistrar ett käckt namn på det är det ingen som har begripit.

  1. Komplettering till ovanstående: Det är en tvåa som kostar 6000:-, skrev fel tidigare.
   Det är kommunala Vellingebostäder som uppfunnit ”modellen”, vad den består av i övrigt är oklart.

 5. ja vi får se personligen tror ja att v faktiskt skulle tjäna på detta ….man ja ser ju helre att Liberalerna räler regeringen det är antagligen deras enda möjlighet avv finnas kvar i regeringen..men å andra sida så spelar det ingen roll vem som fäler regeringen .. med tanke på hur regeringen kommit o och hur det ser ut i landet med sjtningar och sprängningar samt ett polisystem vars funktion är tveksamt så ju fortare man blir av med regeringen desto bättre

 6. En bra börja är om regeringen kan sänka utgifter på ex bistånd och migration, så att skatten kan sänkas på arbete, så kanske fler får råd att köpa sitt boende.
  När man väl äger sitt boende sänks boendekostnaden hela tiden. Till skillnad på om man hyr, då stiger boendekostnaden hela tiden.
  Antar att det är för svår matematik för sossar, centerpartister och kommunister.

 7. Vem har sagt att det finns för få bostäder? För de 8 miljonerna svenskar bedöms de räcka. Varför bygga mer istället för att städa i ghettona

 8. Om folk inte har råd att bo i bostäder, som har marknadshyror har vi större grundproblem i samhället än just marknadshyror. Jag tror den ekonomiska bidragspolitiken varit med och skapat problemen och bör återgå stegvis medan byggnationer ökar. Men sedan förstår jag inte varför V är så oroliga, det har väl alltid funnits behovsprövat bostadsbidrag eller -tillägg och allt vad det heter, om det nu inte försvunnit i kaoset.

 9. Först skickar vi hem två miljoner kulturberikare som inte jobbar.
  Sedan kan vi diskutera införandet av marknadshyror på bostadsmarknaden.

  1. Då är det väl upp till oss gräsrötter att ändra på det… personligen är jag inte S men är invald i en lokal styrelse. Vi andra måste ”infiltrera” för att kunna förändra, precis som vänstern gjort med hela kulturetablissemanget.

 10. Ett kommunalt bolag som tillför huvudmannen vinsten utan att ha avsatt tillräckligt kapital till reparationsfonden varje år, när så renoveringar görs tar de ut mer hyra.
  Vänsterns krater mullrar men något utbrott lär det knappast bli, bara ett litet nålstick i sossarnas uppumpade ballong.
  Det pyser en stund sedan är de tillbaka lika självgoda som tidigare.

 11. Att dagens system är kass och korrupt råder det ingen tvekan om. Det är lätt att trassla in sig i regleringar men väldigt svårt att komma ur.
  Som Pettersson skriver i dagsläget så är det svårt att öppna upp med den bostadsbrist som råder. Det är säkert inte hyresgästerna som Annie Lööf har för ögonen utan fastighetsägarna.
  För att ha en fri hyressättning så måste marknaden vara i balans helst med ett svagt överskott.

  1. Ehhh… Hyresregleringen innebär ju per definition att marknaden inte är i balans. En marknad för nyproduktion är ett sätt att lösa knuten.

 12. Det är ”ofarligt” för V att ta fram ett misstroendevotum just nu eftersom det är så nära nästa val. De kan visa att de försökte (även om de egentligen inte vill välta regeringen), men att de andra ”fegade ur”. Det ligger inte i M och KDs intresse att skapa en regeringskris med möjligt nyval ett år före ordinarie val (det visar på att inte arbeta för Sveriges bästa).

  Hur ska SD rösta?
  Många SD-väljare vill nog att SD röstar för (även om det inte kommer leda till något), men det kan stöta bort väljare som funderar på att rösta SD (att rösta bort sittande regering ett år före ordinarie val är inte så meningsfullt kanske). I sådana fall måste man köra med devisen ”SD röstar ALLTID för ett misstroende mot en regering man inte samarbetar med”
  Röstar SD nej i misstroendeomröstningen kommer man tappa röster högerut (dessa röster är nog tappade helt och hållet då jag inte kan föreställa mig att AfS kommer in i Riksdagen), men istället inte skrämma bort så många osäkra.
  Lägga ner rösterna är förmodligen det sämsta man kan göra (ger inget positiv bara negativt)

  1. Varken M eller KD kommer att rösta för ett misstroende, så det blir i sådana fall bara V och SD som röstar för ett sådant.
   Men det skulle kunna slå tillbaka mot SD under valrörelsen eftersom det skulle kunna ses som ansvarslöst beteende.

   Så jag skulle säga att SD borde lägga ner sina röster. Det är mindre än ett år kvar till valet. Om de inför marknadshyror kan man riva upp det beslutet efter nästa val.

   1. ”Om de inför marknadshyror kan man riva upp det beslutet efter nästa val.” Ja, så att SD en gång för alla kan bekräfta sin vurm för gamla S-galenskaper.

 13. Det viktigaste och helt avgörande för Sverige är att Löfven och klimatmupparna kopplas bort från inflytande .

  1. Jag tar hot ifrån kommunister på stort allvar. På dödligt allvar. 125 miljoner dödade har de åstadkommit.

   1. Socialismen har dödat 250 miljoner människor, men den har inte räddat en enda själ.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: