Stäng

Syrierna beskrevs som en jätteresurs. Hur gick det?

INVANDRING. När det kom många syriska migranter 2015 och 2016 hördes i media och bland politiker att många av dem var välutbildade. Det har visat sig vara mer nyanserat än så. Bland dem som kom finns det några goda exempel med bra förutsättningar att komma in på arbetsmarknaden. Det finns fina framgångshistorier bland dem, skriver danska Berlingske.

Speciellt syrierna beskrevs som ett kompetensregn. Där fanns succéhistorier men nu står vi med en stor grupp med extremt dåliga förutsättningar, inte minst kvinnor. Många är analfabeter och de förväntas att vara hemma, stå vid spisen och föda barn.

Detta beror främst på det faktum att de har dåliga språkkunskaper, inte bara på danska utan också på sitt modersmål. Många är analfabeter på sitt eget språk. Det betyder också att de har svårt att skaffa sig färdigheter som gör dem efterfrågade på den danska arbetsmarknaden.

I Danmark är man orolig för att år 2050 kommer det att finnas nästan 70.000 syriska invandrare och deras barn som måste integreras och försörja sig själva.

Här ljuger Aftonbladet

Läs vidare…

-Pettersson säger att i Sverige har vi redan nu 700.000 invandrare som inte kan försörja sig själva, det kallar jag problem…

I Norge har man för länge sedan försökt räkna på problemen och kommit fram till att livstidskostnaderna för en tamil 1 miljon kronor, indier 1,6 miljoner kronor, syrier 4,3 miljoner, pakistanier 5,1 miljoner och en somalier 9 miljoner kronor. Det förutsätter att deras barn blir integrerade.

Räkningen för 100.000 syriska flyktingar blir 430 miljarder

-Pettersson noterar att det ofta skylls på att somalier kommer från ett krigshärjat land men noterat att även Sri Lanka är hårt drabbat av inbördeskrig och särskilt tamiler på ön, ändå presterar tamilerna nio gånger bättre än somalier…kan det ha något med islam att göra eller rent av IQ?

Vad har svenska medier för ansvar för valresultatet när de uppenbart ljuger svenska folket rakt i ansiktet?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Syrierna beskrevs som en jätteresurs. Hur gick det?

 1. Ja, nu är de här. De kostar astronomiska belopp varje år. Trots otal varningar så
  fortsätter inflödet. Cirkusen slutar i ekonomisk
  krasch. Något som dagens unga kommer att
  tvingas betala. Arma land.

 2. Jag kan berätta det igen. Flyktingarna som kommer till Sverige har inga handlingar med sig. Det som nedtecknas om erfarenheter från studier och arbete är en utsaga från flyktingen själv.
  Det finns tyvärr en liten hake här.
  Det är nämligen så att dom ljuger om sin identitet, dom ljuger om var dom kommer ifrån, dom ljuger om varför dom flyr och dom ljuger om hur gamla dom är.
  Då undrar jag, varför skulle dom tala sanning om sin utbildning? Och hur kommer det sig att de flesta av dessa som säger att dom är ingenjörer och läkare fortfarande är arbetslösa?

 3. Var det inte från Syrien man upptäckt massa falska dokument och diplom som t,ex läkarutbildning mm

 4. Räknas inte Mediafolket också till dom högutbildade?
  Det är svårt att tro när man vet hur dom agerat genom
  åren? Istället för att va en finne på ett icke nämnbart ställe
  på styrande politiker så har dom varit deras knähundar.

 5. Som grupp betraktat, är de en jätteresurs för att plundra / förslava det svenska folket.

 6. Lägg märke till vilket fint namn dom har döpt det till som en del i propagandan!

  EFTERGYMNASIAL UTBILDNING!

  Det skall låta som om det gäller högskolestudier! Men det gäller ju all utbildning! För alla har väl gått någon utbildning i vuxenlivet. Borde ju vara 100% bland svenskarna.

 7. Det är dina och dina barns pengar som stjäls, till de som gör allt för att svenskarna ska förnedras och lida.

  Kommer DU fortsätta rösta på Socialdemokraterna !? 🤮

 8. Jag tycker att sådana som Mona som lever i en bubbla fjärran från det verkliga borde tystas ”för” gott, lobotomi är en god metod !

 9. Tack Pettersson! Jag tycker det är bra att du presenterar dessa fakta om kunskaper och kostnader. När det gäller desinformation så är nog vår regering och dess medlöpare de som mest sprider lögner, samt att det är för att dölja de stora misslyckanden som har begåtts? Dessutom att det i nästan 100% av deras beslut ej föregåtts av ”konsekvensanalyser”? Nu blir jag väl anklagad för att vara en ”nynazist”?

 10. Grafen måste vara helt fel, förgymnasial måste vara störst i de flesta, MENA länderna därefter gymnasial och sist den minsta biten eftergymnasial. De röda och gråa borde byta beteckning då blir det förmodligen mer rätt.

 11. ”De förväntas att vara hemma, stå vid spisen och föda barn.” Det kan tilläggas att till deras uppgifter hör också att bidra till familjens ekonomi, absurt/ironiskt nog: med massvis utav diverse bidrag från svenska skattebetalare. Detta är ju en guldkvarn som matar sig själv och bara snurrar på i all evighet..nästa generation gör samma sak, och nästa och nästa..ju fler barn du har desto rikare blir du, barnafödandet är din lön. Undra på att såna som har oändlig mängd med fruar inte går hungriga precis.. Nyligen skrevs det att Sverige är ett muslimskt land år 2065, det kommer tyvärr gå mycket mycket MYCKET fortare än så, det ska ni tacka ”hemmafruarna” för. En manlig afghan är och förblir EN man, men endast en muslimkvinna ökar antalet muslimer rejält under sin livstid. Man kan ju argumentera att: ”BRA, det behövs ju skattebetalare!” Men hon föder inte skattebetalare, tvärtom. Bara för att det står ”blaa blaa procent skatt” på kvittot från arbetslöshetsersättningen betyder INTE att man är skattebetalare. Godnatt Sverige, det har varit kört länge..endast slutgiltiga dödsstöten är kvar.

 12. Mona! Kan du räkna upp några fantastiska innovationer ifrån Syrien och Somalia som jag missat?

  1. Hänga upp folk och grilla dom levande, köra över folk med pansarvagn, skjuta folk i huvet med maskingevär, 50 olika sätt att halshugga folk.. listan är oändlig. Dom har uppfunnit massor ju!

  2. en sak som är intressanta i första digramet genomsnitt i Sverige där skulle 40% av svenskar sakna någon utbildning. det är då särskilt intressant när vi i Sverige har skol plikt inte undra på att det fuskas så på pisa undersökningarna .. statistiskt innebär detta att Sverige har sämre utbildning än afganistan som då har en högre utbildningsniv än svenskana.

 13. Verkligheten stör många som hellre vill vara kvar i sin egen lilla verklighet där de själva får bestämma vad som är verklighet eller fiktion.
  Eller hur Mona? Har du sett de tre aporna?

 14. Det är väl många ifrån söder om Sahara som helt saknar formell utbildning eller slutbetyg?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: