Stäng

Det är synd om invandrare

INSÄNDARE. Min vana trogen så satte jag på nyheterna på P1 kl 07.00 och hörde då samma inslag som beskrivs i inlägget härunder. Mer eller mindre med gråten i halsen så berättar den kvinnliga reportern om den stackars oskyldige 14 – åringen som helt utan anledning blev beskjuten och var nära att dö.

Sandor Herold.

Grabben namnges naturligtvis inte men man misstänker genast att det återigen är frågan om en person med utländsk bakgrund vilket bekräftas när modern på bruten svenska beklagar sig över utebliven hjälp från samhället. Familjen fick på egen hand hitta ett annat boende eftersom dom kände sig hotade av gänget som utförde skjutningen vilket ju var hemskt jobbigt.

Skulle vilja föreslå att sökandet av ny bostad förlägges till det land dom har kommit från.

Sedan har vi kvinnan från Somalia som beklagar sig över utebliven tolkhjälp när hon födde barn.

Huruvida det var hennes första barn eller femte eller åttonde förtäljes inte i programmet.

Återigen ett evigt klagande från dessa s k afrosvenskar men det är klart att är man van vid eget rum med ”all inklusive” med allt vad det kanske innebär av egen barnmorska, läkare, betjänt, soft drinkar, frukost och lunch och middag serverat i sängen , kliniskt rent städat rum, nytvättade och nystrykta sängkläder varje dag när man skall föda barn i Somalia så är det för j – igt att man inte erbjuds en tolk också med tanke på vilka vedermödor man utsatts för när man ”flytt” till Sverige enbart för att hjälpa till att bygga upp landet.

Otacksamma varelser dessa svenskar!

Här föreslår jag denna föderska oberoende av hur många barn hon fött tidigare att åka tillbaka till Somalia när nästa unge är på gång och föda denna där. Problemet med utebliven tolk finns förhoppningsvis inte där.

Det tredje nyhetsinslaget i programmet bestod av att två personer blivit skjutna i Västerås och man kan ju förmoda att både offren och gärningsmännen också här är av utländskt ursprung.

Detta var alltså ett axplock av svensk nyhetsförmedling i svensk radio som även denna dag handlade om våra kära s k nysvenskar och deras problem och förehavanden.

Sandor Herold

18 reaktioner på “Det är synd om invandrare

 1. Ja det är synd om invandrare, tänk att sitta här och vara bitter över allt möjligt. Om jag trodde på gud skulle jag tacka honom att jag slapp att flytta från vårt land. ”Här är jag född och här skall jag dö”

 2. Tack Sandor! Du får mig att dra stort på smilbanden och se lite ljusare på den bistra verkligheten.

 3. VD på SR och VD på SVT ger fan i vad Sandor och svenska folket tycker och säger vid kaffebordet. De har fått sitt mandat från det djupa Sverige och tror de är oövervinnliga.

  Men – om ett år är det val. En ny regering kan halvera eller mer dra ner skattepengarna till deras stater i staten. Dessutom skriva ett nytt sändningsavtal med nya VD. Många längtar efter den dagen och kommer säkert att lyssna efter signaler från partier som ger säkert löfte.

 4. Nej, den som inte är stolt över Sverige är en problematisk person. Iallafall om han bor här.
  De som inte gillar oss har många länder att flytta till.

 5. Han raljerar, när han tar upp viktiga ämnen. Synd, det är ju tex ekonomi och sånt som är viktigt. Detta är bara Opinionsbildning på sämsta sätt.

 6. Jaa vad säger man. Det är synd om invandrarna. Även när dom våldtar en svensk flicka eller kvinna. Det är inte synd om offret som får livet förstört utan om gärningsmannen till 90% invandrare. Tänker om mina perspektiv som barn när jag skulle börja i skolan. Alla såg ner på mig som finnunge. Man skulle göra extra tester för att se att man klarade skolan. Man fick inte läsa tyska för det blev för många språk. Endast lätt engelska. Konstiga är det svenska komplexet att man har invandrare som husdjur och man som svensk vet bättre. Ändå pratade jag klockren svenska sen 4-5 års åldern. Sen som tonåring blev jag helt försvenskad för att slippa förnedringen.
  Svensken borde vara stolt över sig själv istället. Med så duktiga uppfinnare o företagsledare vi har haft. Är det ett sosse komplex.

  1. Jag kommer ihåg det där med finska barn på 50-talet. Helt sjukt. Hade själv en nära, mycket nära, vän från Finland. Vi hade kul ihop, men när mina föräldrar fick veta det försökte dom förhindra oss att träffas utanför skolan!! Fattar inte det idag!!

 7. Jag har iaf inte tvingat hit kärringen för att föda här. Hur länge hon varit i Sverige utan att kunna Svenska får man förstås inte veta, urusel journalistik som vanligt

 8. Jag har noterat att det alltid är myndigheters fel och aldrig individen. Det är samma med skola, socialtjänst, försäkringskassa, arbetsförmedling, polis, osv. Vi är helt enkelt en jävla klåpare vi som jobbar i offentlig förvaltning. Jag brukar dock säga att det är tur att dom har oss att skylla på, så slipper dom självransakan sig och förstå vilka inkompetenta idoler dom själva är.
  För hade dom förstått det kanske som hade tagit livet av sig.

 9. Dina exempel Sandor plus all vänster-propagandan,gör att mina ”svenska” kanaler förblir stängda,dygnet om !
  Istället titta jag på verkliga livet bland stork-nästen i östra Tyskland.
  Intressant att dessa två bo´n jag följt sedan i mars/april i år,lyckats föda upp vardera tre ungar. Normalt är högst två.
  För dem av er som event. vill titta in på levande bilderna:
  http://www.storchennest.de/

  1. Länder som har stork on är underurvecklade när det gäller jordbruk. Våta marker föder grodor och storknar men inte människor.

   1. Rädd:
    Tack för dina ”kolka” ord !!
    Än en gång imponeras Stenbock av ditt allmänt kunnande !!
    Finns det något ämne,du inte är expert inom ??

   2. Stenbock
    Tack, tja jag har väldigt lång erfarenhet det har ju fört med sig att jag kan kommentera en del men det jag gillar är att vara med och diskutera.
    Vad är rätt, vad är fel? Vad är en åsikt och vad är fakta? Det finns alltid olika åsikter.
    Varför är du ironisk mot mig, har jag gjort dig upprörd eller är det nått annat?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: