Stäng

Det är synd om invandrare är Ekots prioritering

MEDIA. Hos Pettersson står radion oftast på och jag lyssnar på Sveriges Radio P1. På måndagskvällen blev en ung man skottskadad i Skultuna, norr om Västerås. En timme senare skottskadades en man i Hammarby, centrala Västerås. Båda männen är unga, i åldern 18-24. Den ena är allvarligt skadat, den andra lindrigare och båda behöver sjukhusvård.

Polisen letar efter samband mellan skjutningarna, trots att det är uppenbart och stavas INVANDRING.

Om dessa skjutningar är det nästan tyst på Sveriges Radio.

Betydligt större utrymme får två andra inslag. SR prioriterar att en fjortonårig pojke som blev skjuten med tre skott och var nära att dö, men överlevde, hade svårt att få hjälp med skydd för sig och sin familj. Detta trots att polisen bedömde att det fanns en hotbild mot pojken, och att han inte borde bo kvar i området där familjen hade lägenhet.

Här är det svårt att hänga med, enligt SR är pojken helt oskyldig men det finns ändå en hotbild. SR tycker tydligen att samhället ska ställa upp med livvakter så fort någon invandrare hotas.

Efter det fortsätter Sveriges Radio med Nasra från Somalia som var rädd när hon födde barn i Sverige. Nasra fick ingen tolk trots att hon bad om det.

Sveriges Radio berättar inte hur länge Nasra varit i Sverige eller om hon haft möjlighet eller har skyldigheter att lära sig svenska.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Det är synd om invandrare är Ekots prioritering

 1. Nasra från Somalia har nog varit här ganska länge. Hon vet ju redan vilka rättigheter hon har. Och hon flyr väl inte från Somalia när hon är gravid. Hur skulle det gå i en liten båt. Hon har nog fått en adress så när hon fått bostad här så går hon till någon man från Somalia som ser till att hon blir gravid. Pengarna dom tjänar på det fördelas enligt en i förväg bestämd taxa.

 2. Jag kan bara tillägga att detta slöseri med blodplasma som är taget från givmilda svenskar, slösas bort på skjutglada människor från Mellanöstern och Afrika. Det får iallafall mig att inte lämna blod.

 3. ”… Nasra från Somalia som var rädd när hon födde barn i Sverige.”

  Ok, bara en fråga till Nasra. Vad var det för fel på Somalia?

 4. Du har 100% rätt, varför lär man sig inte Svenska? Toppnyheter idag fler tolkar löser tydligen det problemet. Sverige är kört.

 5. Tycker du ska stänga av P1 Pettersson. Av Wallgren får du ändå en veckovis sammanfattning utan vinkling. 😉

 6. Det är alla dessa skjutningar och annat bråk som utöver C-19 som gör att vi med hypertoni, flimmer, njursvikt och RA samt astma inte kan få den vård vi så väl behöver.
  Statsmakterna borde tänka på att vi är skattebetalare fastän vi inte jobbar längre, men de som styr ser oss bara som en förlust.
  Men Steffe, tänk efter, dina älsklingar kostar ännu mer utan att ge något tillbaka.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: