Stäng

V tänker agera i frågan om marknadshyror före sommaren

INRIKES. Vänsterpartiet har lagt fram en plan för hur man ska agera kring hoten om att fälla regeringen över frågan om marknadshyror, och partiet kommer att agera innan riksdagen går på sommarledighet, rapporterar Sveriges Radio.

Detta förutsatt att regeringen och statsminister Stefan Löfven inte lyssnar till kraven från Vänsterpartiet. Ekots källor vill inte berätta exakt hur Vänsterpartiet kommer att formulera kraven till Stefan Löfven men partiet har tidigare hotat att försöka fälla regeringen om förslaget om fri hyressättning för nyproduktion inte skrotas.

Den sista omröstningen i kammaren innan ledigheten hålls den 23 juni.

Vänsterpartiets ledning har i helgen lagt fast en plan för hur man ska gå vidare med hotet att försöka fälla regeringen.
Om statsminister Stefan Löfven inte lyssnar på Vänsterpartiets krav när det gäller marknadshyror i nyproducerade lägenheter tänker partiet agera före sommaruppehållet, uppger Ekots källor. Fri hyressättning i nyproducerade lägenheter är en av punkterna i Januariavtalet mellan regeringen, C och L.

För att väcka en misstroendeförklaring i riksdagen krävs 35 ledamöter. Vänsterpartiet har 27 ledamöter och behöver alltså stöd från något annat parti.

-Pettersson tror inte V lyckas fälla regeringen. M och KD har sagt att de inte tänker hjälpa till och Januaripartierna, S, MP, C och L är överens. Då återstår V och SD och det räcker inte.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “V tänker agera i frågan om marknadshyror före sommaren

 1. Man väntar tills ingen längre är intresserad av ett nyval (att hålla det i oktober, senan en ny runda trams innan en marsöverenskommelse kan regera under våren sommaren fram till ordinarie val). V kan säga att man försökte

 2. Finns det tillräckligt men bostäder borde hyran vara självreglerande. Dyrt där alla vill bo, billigt där ingen vill bo. Nu är det dyrt där ingen vill bo också, och billigt för dem som kunnat mygla till sig ett kontrakt på en bra adress.
  Ett billigare alternativ verkar vara att äga sitt boende, eller vara medlem i en förening.

 3. Finns ingen möjlighet att dela Petterssons alster som man delar andra sidors. Kolla upp det! 🙂

 4. När det kommer fler folk och inte byggs nog med bostäder så är alternativen högre hyra eller längre kö.

  I båda fallen så konkurerar invandrare som får mina skattepengar ut mina barn från bostadsmarknaden.

  Det fanns en tid då jag var stolt över att betala skatt, men det var länge sedan…

 5. ja en intressan uplevelse l Stockholm fältöversten som ny bygd var det många som ville hyra.. men det fick man inte vädens krav var att du måste ha bidrag..???
  närmare granskning har du bidrag då är hyran säker om du inte har bidrag då är hyran väldigt osäker sörskilt om du blir permiterad eller åker in på kåken
  det är så hyresmarknaden i sossialistiska systemet ser ut

 6. det är möjlig at segration ökar . men det är ointresserant ja tolererar inte att det står någon och sjuter på kåken som ja bor i med en ak4 bara för någon inkräktat på ett affärsområde som ingen vet något om..
  någon kan påstå att det är en klass fråga nej ja köper inte det det är korruption i från statsmakternas

 7. konstigt men som höger spöke håller ja med henne .det är ju sossarna som skapat problemet med marknadshyror och bruksvärdesprinsipen vilket gör att en massa degos påtvingas fastighetsägaren och kostnader för det.
  och detta styrs av Hyresgästföreningen ..
  det enklaste vote att uthyrning av fastigheter och framtvinga omvandling till bostarätter .
  då skulle all spekulation försvina över natten bostadsrättsföreningen försöker klå afärsikare på pengar och det är natulig men det är ägaren som bestämer altså föreningen

  1. Spelar det egentligen någon roll vilken nivå hyran ligger på, när socialen betalar räkningarna. Kanske möjligen för skattebetalarna, men knappast för raketforskarna.

  2. Ehhh… Segregationen var alltså som störst före 2:a världskriget när hyresregleringen infördes… Nämn förresten ett enda multikultiland där olika etniciteter inte bor segregerat.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: