Stäng

Hur överheten lär sig att blunda för verkligheten

INRIKES. Det svenska samhället producerar aktiv okunskap om politiskt kontroversiella ämnen som exempelvis invandring, klaner och brottslighet. ”Vi såg det inte komma…”. Statsminister Stefan Löfvens ord i november 2019 har blivit bevingade. De fem orden fångar väl hur ansvariga svenska politiker och myndigheter länge blundade för kopplingen mellan viss invandring, kriminalitet och andra sociala problem, skriver Håkan Boström i en ledare på Göteborgs-Posten.

Steget Efter

I Nordisk familjebok från 1905 beskrivs under rubriken ”blodshämnd” den hederskultur och klanstruktur som under tidig medeltid präglade Norden. Det är på pricken samma system som vi idag möter i vissa av Göteborgs utanförskapsområden. Artikeln avslutas med orden: ”För icke länge sedan fortlevde den på Korsika, och än idag förekommer den hos vissa folkslag utom Europa, till exempel araberna”. Kunskapen finns, men inte viljan att ta till sig den.

De föreställningar som lett fram till den misslyckade migrations- och integrationspolitiken är för svensk del bara det mest konkreta uttrycket för hur den offentliga makten inte utövas som resultat av ett fritt tankeutbyte. Det finns fler och det är i grunden inte så mycket en höger-vänsterfråga som en fråga om att förstå ”förnuftets”, ”effektivitetens” och den sociala ingenjörskonstens inneboende begränsningar.

Läs hela ledaren…

Därför finns det alltid ett värde av att vara motvalls i offentligheten. Makt korrumperar – inte minst tanken.

-Pettersson har varit i offentlig och aktiv opposition sedan 2003 och alltid under eget namn, aldrig anonym och jag tycker att det blivit betydligt lättare och fler på samma sida men fortfarande alldeles för få…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Hur överheten lär sig att blunda för verkligheten

 1. Bra och läsvärd artikel, som tar fram att detta hade inte behövt hända då erfarenheterna har funnits länge i alla de länder som legat långt före Sverige med en integration från länder som är oerhört svåra att passa in i ett västerländskt samhälle. Men icke då, svenska regeringsparti och dess myndigheter har en ide om att vi är bättre än alla andra och kan klara detta bättre än andra…. Brukar kallas storhetsvansinne bland de som vet.

  Reflekterade på en ordfras: ”aktiv okunskap”….
  Nåt som passar väldigt bra in på dagens regeringsparti.

 2. Gnälls som vanligt på politikerna!

  Det är väl rätt självklart att dom inte agerar annorlunda så länge dom får röster! Varför skulle dom det?

 3. Jag tror att det regeringen egentligen inte ” ..såg komma” var många väljares insikter om verkligheten. Det var nog en stor chock. Regeringen hade kanske hoppats på att avledningssnacket från dem själva, professorer, självutnämnda experter och media fungerat bättre mot allmänheten.

  1. Det var en bra ledartext i GP. Såg i Expressen att Alice Bah Kuhnke skriver i debatt att ”Dansk migrationspolitik är en skam för hela EU”. ”Acylcenter i Afrika kommer inte att stoppa krig, förtryck fattigdom och att människor flyr. Vi måste protestera högljutt när grundläggande mänskliga rättigheter ifrågasätts.” Alice B. K. vill tydligen därför flytta kriget, förtrycket, fattigdomen till Sverige och nordiska länderna hon glömde nämna risken för hög kriminalitet och bidragsberoende. MP är farliga för hela Skandinavien kan jag tro eftersom MP sällan eller aldrig tycks erkänna eller försvara grundläggande mänskliga rättigheter för urbefolkningen i Skandinaviska länder.

 4. Folket utser sin ”överhet” i val. Dags att inse att det är folket det är fel på.

  1. Inte hela sanningen… tyvärr.
   Svenska folket är hjärntvättat av en socialistisk regeringsperiod under 85 år och även om det var ett avbrott med högerspöket under en tid så var det socialisterna som hördes och spred sin agenda i medierna.
   Vi har aldrig varit utan påverkan och har svårt för att ta in andra uppfattningar. Man måste jobba aktivt för öppna ögonen så man vaknar och kan se vad som sker i samhället idag.

   Om man vågar sig på att fråga äldre, som inte är så insatta i politikens värld, varför dom röstar på S så förstår man.

   1. Om hjärntvättningsteorin stämde så skulle svenskarna vara fortsatt konservativa p.s.s. under första halvan av 1900-talet, då hela utbildningssystemet och media var konservativa. Vänstervridningen och galenskapen i hela västvärlden går att förklara med de mutationer som ackumuleras i befolkningen när barnadödlighet försvinner och föräldrar, speciellt fäder, blir allt äldre.

 5. Hade önskat kunna lägga in en länk kring ”Häxbränning” och andra vidskepelser,som en insändare idag publiceras i HD.
  Verkligen sanna rader i en tid då ”Greta”,Corona,och Havshöjningar fyller spalterna. Att befolkningen med anledning av statsstyrd skola lyckats fördumma generationer till den grad,att sådana fantasier åter kunnat bli verklighet,är skrämmande.
  Som bevis för detta har just ”G7” samlats,för att sitta och tala om Vädret…..
  Troligen vill dagens generationer inte leva i en värld med framåtskridande,utan hellre se tillbaka på 1500-talet ?

 6. Vi är genommarinerad av socialism i Sverige.
  Tokan från Maramö hon är en fullblodssocialist en produkt av utbildningen. Jordbrukare och deras villkor är något helt abstrakt för henne.
  För att få behålla utnämningsmakten och kontrollen över myndigheter och institutioner så är all sakpolitik till salu hos sosseadeln.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: