Stäng

Är Clark Olofsson rätt man att ge andra råd?

BROTTSLIGHET. I en intervju med Expressen, bakom betalvägg, varnar den ökände Clark Olofsson – känd bland annat för sin inblandning i Norrmalmstorgsdramat 1973 – andra kriminella för att använda sig av krypterade chattjänster och andra digitala verktyg.

Jag säger till alla, ge fan i telefonen och skicka inga sms (…) Gör som förr i tiden, näsa mot näsa, säger Olofsson.

Olofsson gör uttalandet i spåren av FBI-operationen Trojan shield som bland annat ledde till att 155 personer i Sverige greps tidigare i veckan.

-Pettersson är inte specialist på brottslig kommunikation men tvivlar på att Olofsson är rätt man att ge andra kriminella råd. Jag var i trakten när Olofsson och Gunnar Norgren den 29 juli 1966 gjorde inbrott i en cykelaffär i Nyköping och Norgren sköt polismannen Ragnar Sandahl till döds med en kpist och en enorm jakt drog igång.

Olofsson greps efter telefonavlyssning! och efter att ha skjutit polismannen Ulf Högenberg i axeln, Clark dömdes till 8 år i fängelse. Det var varken första eller sista domen.

Clark Olofsson är född 1947, frånsade sig sitt svenska medborgarskap, under namnet Daniel Demuynck, skaffade belgisktmedborgarskap och blev utvisad från Sverige på livstid. Trots detta fick han komma tillbaka och har åter svenskt medborgarskap.

Olofsson är idag 74 år och har suttit över halva sitt liv i fängelse för en mängd grova brott, däribland mordförsök, misshandel, rån och narkotikahantering.

Om Clark Olofsson på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Är Clark Olofsson rätt man att ge andra råd?

 1. ja omman ser till hans ålder . då kan man ju faktiskt kontrolera sanningshalten i alla pståda förbrytelser . det vore faktiskt intressant om en jornalist bestämde sig för att granska clark och hans livsgärning
  särskilt sen man granskat denna Qvik idioten på säter.
  det är ju uppenbart att polisen skapar bevis och har en förmåga att obstinera och absolut inte göra det man kan kräva som medborgare.

 2. Allt för att kunna sälja fler ex-pressen.
  Förstår inte att en förnuftig varelse kan köpa skräpet!

 3. ”Trots detta fick han komma tillbaka och har åter svenskt medborgarskap. ”
  Hur fan gick det till?!? Som grovt kriminell, utländsk medborgare och inte boende i Sverige ska inte det vara möjligt.
  Vilken sosse sög han av för att få en sossebehandling av Migrationsverket?

 4. Vad ”smart ” av Expressen att förmedla tips från en gammal kåkfarare som Clark.Det är hög kvalite på den journalistiken må jag säga.Kanske Expressen skulle ta och anställa Clark på frilansbasis.Han kunde ha en egen frågespalt där dom nyblivna kriminella kunde få lite råd av den gamle bonntjuven hur man bäst lyckas i sin ”karriär ”….

 5. Clark Olofsson denna odugliga brutala nolla, har hyllats av Sveriges korkade journalistkår, speciellt efter han blev en del av murvelkåren när han utbildade sig till journalist.

 6. Tycker snarare frågan borde vara…
  Varför ens ge honom & andra kriminella uppmärksamhet i media på ett sätt som uppbringar en slags status/vördnad inför dess sk ”profession”. Jo Clark har visserligen ett CV rent kriminellt som heter duga…
  Samhället ger tyvärr fel signaler till unga människor när dylika som Clark eller varför inte tex Yasin, får så mkt uppmärksamhet & in faktum en slags positivt uppburen vördnad av Media. Dessutom! Undrar jag hur mkt fick Clark betalt av Expressen för detta?

 7. När Clark & Co var som mest aktiva så var Sverige rena rama Sörgården jämfört med i dag.
  De kriminella som härjar idag ser säkert Clark som en föredetting och feg svensk.

  1. Sverige var Sörgården men inte Clark. Han var inblandad i ett polismord, skadesköt en annan polis, gisslandrama, rymningar, grova narkotikabrott, väpnade rån, misshandel med mera. Han har förstört livet för många och borde sitta inne på livstid.

   1. Ja självklart borde han det sitta inne alltså. Men när Clark Olofsson hade sina storhetsdagar så fanns det väl knappt tio av hans kaliber. Nu är det tusentals och än värre.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: