Ringhals-reaktor ur drift hela sommaren


ELFÖRSÖRJNING. Reaktorn Ringhals 3 kommer att vara ur drift hela sommaren till 27 augusti efter en allvarlig incident, rapporterar SVT Nyheter Halland. Fästanordningen på ett bränsleelement, som innehåller cylindrar med uran, lossnade i samband med att elementet skulle flyttas till en bassäng för rengöring tidigare i juni. Det gör att reaktorn, som normalt tas ur drift för underhåll på somrarna, i år stoppas två månader längre än vanligt.

Ringhals kärnkraftverk hade 4 reaktorer. 2:an är stängd, 1:an är stängd. 3:an och 4:an ska drivas i många år. Pressbild Vattenfall.

På sommaren gör Ringhals revisioner vilket innebär längre stopp. Det var tänkt att Ringhals 3 skulle göra revisionen mellan 24 maj och 20 juni. Nu förlängs stoppet. – Vad som kunde ha hänt vill jag inte spekulera i, men det som har hänt är tillräckligt allvarligt. Det här bränsleelementet ligger nu säkert, men på ett sätt som gör att vi inte kommer vidare i vår revision, säger vd:n Björn Linde.

-Pettersson säger att även den andra kvarvarande reaktorn i verket, Ringhals 4, kommer att vara ur drift i augusti på grund av underhåll. Då står hela Ringhals stilla och blir det vindstilla kommer det att gå åt mycket kolkraftsel.

Fullt fungerande Ringhals 1 stängdes permanent den 31 december 2020.
Fullt fungerande Ringhals 2 stängdes permanent den 30 december 2019.

Kärnkraften står för cirka 35 procent av elproduktionen i Sverige. Det finns totalt sex kärnreaktorer i drift, fördelade på tre kärnkraftverk: Forsmark, Oskarshamn och Ringhals. Forsmarks kärnkraftverk har tre reaktorer i drift. Oskarshamns kärnkraftverk stängde två av tre reaktorer 2017 och vid Ringhals kärnkraftverk stängdes två av fyra reaktorer 2019 och 2020.

Vattenfalls analys om kärnkraften i Ringhals visar att verken stängdes i onödan. Troligen efter politiska påtryckningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Ringhals-reaktor ur drift hela sommaren

 • Olof.p

  Varför inte börja tillverka såna bilar som familjen Flinta hade? Då behövs varken el, diesel, vätgas eller bensin.

  Gilla

 • grebom5

  Idag är det tårtkalas på MP’s partihögkvarter, vilken lycka de måste känna att de snart inte får dammsuga på annan tid än de tilldelas. Då kan de anställa en sopande invandrare svart och känna sig ännu lyckligare.

  Gilla

 • sala

  Jag tycker mig känna av bland vänner o bekanta att MP fascismen har nått vägs ände.

  Gilla

 • Ståfräs

  Inga problem alls, stäng av elen för all MP fascister omedelbart. Samt CP partianhängare förstås.

  Gilla

 • Kent

  Miljösekten går från klarhet till klarhet snart har man sabbat hela Sverige totalt.
  Fyra års styre till med miljösekten så är vi utan el när det inte blåser och vi har halva Mena att försörja.

  Gilla

 • den fete

  ja och nordvolts fabrik kommer förvåna alla för man kommer inte att produsera några batteri som det finns el i
  man får skicka baterina på lastbil till tyskland och polen där det finns billig och skitig kol kraft ..och det är tur att man har det för anlägningen med fosilfri stål är knappast flyttbara

  Gilla

 • Argus

  Fantastiskt vilka grepp man är villig att ta till för att vindkraften ska löna sig.

  Gilla

 • kurt

  MP firar med tårta.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: