Varannan pensionsutbetalning till invandrare krävs tillbaka…


INVANDRING & BIDRAG. Pensionsmyndigheten har börjat göra stickprov för att minska felaktiga utbetalningar när det gäller pensioner till personer som har invandrat till Sverige. De första stickproven visade att varannan utbetalning var fel. Myndigheten kräver nu tillbaka 4,4 miljoner kronor och stoppar ytterligare 34,3 miljoner kronor i framtida felaktiga utbetalninga, skriver tidningen Expressen.

Foto: Holger Ellgard

Pensionsmyndigheten gjorde i sin första kontroll 316 stickprov på personer som invandrat från nuvarande Bosnien och Hercegovina.

Det visade sig att mer än varannan, 167 personer, hade fått ett felaktigt beslut. Bland annat hade flera inte uppgivit att de får pension från ett annat land, när de ansökte om allmän pension.

– Vi valde att inleda med detta land då många invandrade till Sverige i arbetsför ålder vilket gör att vi antar att man kan ha pension från sitt hemland. Pensionen från hemlandet behöver man redovisa i sin ansökan och det har man inte gjort i tillräcklig omfattning, säger Magnus Rodin som är chef för Pensionsmyndighetens produktionsavdelning.

Nu utvidgar myndigheten kontrollerna och granskar fler pensionsansökningar från invandrade svenskar.

– Det är viktigt att man inte glömmer bort eventuell pension från andra länder när man ansöker om allmän pension i Sverige. Det är också bättre att informera oss om man tror att det kan ha blivit fel så att inte ett eventuellt återkravsbelopp växer sig onödigt stort, säger Magnus Rodin.

-Pettersson undrar om varannan utbetalning till invandrade svenskar är fel vid kontroll! Hur stort är mörkertalet och hur funkar rutinerna hos Pensionsmyndigheten?

Sanningen är nog att hela massinvandringen är fel, de ”glömmer” att de har pension hemifrån, många har också ”glömt” vad de heter, hur gamla de är och var de kommer ifrån…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Varannan pensionsutbetalning till invandrare krävs tillbaka…

 • G Nordström

  Med en pension från hemlandet så är det bättre att deflyttar tillbaka
  De blir ju försörjda där

  Gilla

 • Kungen

  Varannan ???? Varför inte alla ?? Dom har väl inte tjänat in nån pension ??

  Gilla

 • Stefan K

  Tror någon att pengarna kommer att betalas tillbaks? Man har bara gläntat på dörren till ett enormt mörkertal, tro inget annat.
  Hur många tror ni inte lyfter olika bidrag i Sverige, samtidigt som de är ägare till bostads- och sommarhus som de hyr ut i hemlandet. Även här törs jag lova att Bosnier är flitigt förekommande.

  Gilla

 • Robert

  Detta kommer dessutom att bli än värre nu när
  ”Tuffe Uffe” deklarerat att SD inte ska inneha några ministerposter. Så nu när det kriminella Balkan folket även är officiellt avslöjade.
  Tänk er då när det är dags för ännu sämre hominider?
  Som sagt nu blir det locket på mellan -22-26, förmodligen med svetsaren och tuffingen.
  Allt för att Jimmie ska hållas utanför.

  Gilla

 • Christer

  Härligt.
  Äkta socialdemokratisk ordning och reda

  Gilla

 • UTVECKLINGSSTÖRD MYNDIGHETSPERSON

  Det säger ganska mycket om de svenska så kallade myndigheterna. Hur har det överhuvudtaget kunnat hända?

  Lycka till med att återfå pengarna. Det går nog bra. Om så sker, köp mer genusprojekt för pengarna och syssla med sådant ni klarar av. Utbetalningar verkar inte vara er starka sida kära myndigheter.

  Varva gärna genusprojekt med att spela på läppen.

  Gilla

 • ruben

  Förmodligen den lilla toppen av ett gigantiskt isberg. Jag minns vuxna när jag var barn, som talade om att Sverige ska förrådas. Jag tänkte av vilka då. Jo svaret finns väl. Av regeringarna och dess myndigheter och deras bidragsberoende väljare. Tänk när Sverige är, som Malmö. Vem ska då ge utjämningsbidrag? Så förräderiet har väl redan börjat. Nu gäller det systematiska jobbet att städa upp hela kaoset. Det borde inte vara så svårt men blir svårare ju längre tiden går.

  Gilla

 • grebom5

  De dumma svenskarna gör fortfarande skäl för det gamla uttrycket.
  Varför är myndigheter så naiva, det är inte svenskar som flyttar hit utan folk med helt annan uppfattning om vad är rätt och fel.
  De skäms inte för att fara med osanning så länge det lönar sig, blir de påkomna så försöker de med något annat lukrativt.

  Gilla

 • Stenbock

  Det Stora felet är att Lögn o.Statspressen fortfarande kallar dessa äventyrare och kriminella,för ”flyktingar”…
  Korrektare vore att nämna dem vad de i grunden är, äventyrare o parasiter som söker ett behagligare liv inom Europa.

  Gillad av 1 person

  • Stenbock

   Tyvärr hamnade dessa rader under fel rubrik. Var tänkta åt de äventyrare som söker ett behagligt liv i Europa,med hjälp av smugglare via Turkiet.
   Parasiter som nu sitter fast på de grekiska öarna.
   Hatten av för grekerna,om de lyckas sända tillbaka dem,dit de hör hemma.

   Gillad av 1 person

 • folksam2010

  4,4 miljoner på 167 stycken i felaktigt utbetald pension?? Förstår vilka pengar som rinner ut vissa har ju dubbla identiteter Nu måste Lekstugan upphöra

  Gilla

 • Bosse S

  Det sitter säkert massor av trojaner på pensionsmyndigheten som har lojalitenten någon annanstans än normalt när man bor här.
  Vi är i det läget ni, där alla inkvoteringar efter åratals av vanskött invandring ger allt fler negativa resultat.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: