Våra investeringar

I en insändare vädjar författarinnan till Annie Lööf att inte kasta bort våra investeringar. Våra investeringar är givetvis de afghanska unga män som biter sig kvar i landet tack vare politiker som tappat greppet om svensk migrationspolitik.

Jag tänker inte kopiera texten, men återge en del passager så att ni förstår. Namnet på författarinnan är ointressant, så det utelämnar jag helt. Så god vänner…

”Jag tänker på vilken fantastisk dag det var i fredags, så fin och även symboltyngd på många sätt. Vi firade tre studenter som kom som ensamkommande hösten 2015. Nu är Sverige en elektriker, en undersköterska och en tekniker rikare…//…Nu har vi tre duktiga fina unga vuxna som är redo bidra till den gemensamma välfärden…//…Jag önskar hela Sverige nu äntligen kunde inse vilka resurser dessa unga utgör…//…låt de som kom ensamkommande innan den förra lagen trädde i kraft i juli 2016 få amnesti”

Har ni torkat tårarna, kan ni fundera över detta.

Självklart är flera av de unga afghanska männen skötsamma, trevliga och sympatiska individer som verkligen vill något i livet. Som en vän uttryckte det för något år sedan när han jobbade på ett hem för ensamkommande. ”Vissa är sjyssta grabbar, men de flesta är riktiga rötägg”. Ja, lika sant som att en del av de afghanska unga männen är skötsamma, lika sant är att många av dem inte är det. Droger, mord, våldtäkter och rån talar sitt tydliga språk.

Dessutom bygger man inte en fungerande och rättssäker migrationspolitik på känslor.

Ett stort och välförtjänt grattis till de tre afghanska unga män som lyckats utbilda sig i Sverige, utan en krona i skuld eller insats. Fast ställ frågan. Var i världen behövs elektriker, tekniker och undersköterskor bäst? I Afghanistan eller i Sverige?

En generell amnesti skapar svallvågor i systemet. Ger man amnesti till en grupp är det svårt att neka andra grupper detsamma. Om de afghanska unga männen får ett permanent uppehållstillstånd i Sverige kan ni vara säkra på att mobiltelefonerna går varma och nya vågor av ensamma unga män från Afghanistan/Iran styr kosan mot vårt lilla land.

Får de permanenta uppehållstillstånd har de dessutom rätt att ta hit sina familjer och vips har vi kanske 50-60 000 nya afghaner som ska ha bostad, arbete, skola, vård och givetvis bidrag. Tro inte en sekund att dessa investeringar kan finansiera sina stora familjer.

Sedan ska man kanske inte kasta in det ekonomiska i denna illustra historia, men…

…en god man till ensamkommande som författarinnan varit erhåller 1 428 kronor i månaden och per ”barn”. Knappt 4 300 kronor brutto i månaden eller drygt 51 000 per år m.a.o. Expressen avslöjade 2015 att goda män kunde tjäna tiotusentals kronor i månaden på sina ensamkommande och att en del t.o.m. sade upp sig från sina ordinarie jobb. Tankesmedjan Timbro tog i ett inlägg 2018 upp vilka som tjänat mest på denna asylcirkus. 

Fast varken författarinnan till lokaltidningens insändare eller någon annan god man eller bonusmammor gör väl detta för pengar, utan av rent humanitära skäl.

5 thoughts on “Våra investeringar

 1. Det är väl Batikhäxorna, varav denna författarinna tydligen
  är en som haft mest nytta av importen av nästan 10000
  afghaner, där tydligen 3 lyckats med arbetslivet ??

 2. Så bra att dom nu är utbildade så att dom kan åka hem för att hjälpa till med uppbyggnaden av sitt eget land… för det måste väl vara det bästa bistånd Sverige kan ge. Eller?

 3. Sorgligt men sant kvinnors logik från många mäns är annorlunda, där vi ser en hop av främmande män som kallas pojkar, så ser kvinnorna en mörkhårig ung man som behöver deras omsorg.

  För många av dessa kvinnor slår det slint och helt plötsligt har de inlett ett förhållande av ej platonisk natur och då försvinner all sans och balans. Att de blir utnyttjade förstår de allt försent de njuter av en medgörlig pojke i en mans kropp.
  Sedan kommer ruelse och förtvivlan då pojken har fått PUT och tar hit en ung afghanska.
  Kvinnorna blir plötsligt hatiska som för vissa gör dem sjuka och vi har ytterligare belastningar initierat av invandring.

 4. 3 studenter av 9000. Det var inte mycket att fira. Ut med allihop nu. Det är inga flyktingar – bara gökungar. 👎👎👎👎👎👎👎

 5. Tänk om hon la samma energi på svenska kvinnor svenska familjer att skaffa barn. Då kunde hon så där och säga här ni vår framtid. Som tar hand om vår naturligt åldrande befolkning.

Kommentera