Skolinspektionen stänger Al-Azharskolan Vivalla och Al-Azharskolan Mellringe


ISLAM. Skolinspektionen har beslutat att återkalla godkännandet för Al-Azhar Stiftelsen i Örebro, som idag driver två skolor, en i Vivalla och en i Mellringe. Återkallandet görs på grund av bristande lämplighet i ägar- och ledningskretsen.

Al-Ahzar skolan i Örebro Bild: från Facebook

Skolinspektionens beslut innebär att huvudmannen Al-Azhar Stiftelsen i Örebro inte får driva skolorna vidare. Beslutet gäller från och med 15 juli 2021.

Beslutet grundar sig på de lagändringar som trädde i kraft vid årsskiftet 2018/2019. De innebär att Skolinspektionen ska pröva ägar- och ledningskretsens insikt och lämplighet samt ekonomiska förutsättningar för att driva en skola.

Orsaken till att Skolinspektionen återkallar godkännandet för Al-Azhar Stiftelsen i Örebro är att det finns allvarliga brister som rör huvudmannens ägar- och ledningskrets. Skolinspektionen bedömer att ägar- och ledningskretsen är olämplig att bedriva skolverksamhet.  

När en skola tvingas stänga är elevernas hemkommuner skyldiga att erbjuda eleverna utbildning i en kommunal skola. Eleverna och deras föräldrar kan också i mån av plats välja en fristående skola. Det är nu viktigt att varje elev i samråd med sin hemkommun så snabbt som möjligt får sin fortsatta utbildning tryggad. 

Al-Azhar Stiftelsen i Örebro har möjlighet att överklaga beslutet. Beslutet gäller i så fall tills vidare i avvaktan på ett avgörande från domstol

Ladda ner beslutet

-Pettersson tycker det är dags att stänga alla muslimska skolor, det är problem i skola efter skola som styrs av muslimer och islam går inte att kombinera med demokrati och jämlikhet.

Om Al-Azhar på bloggen…, grova ekonomiska brott, böner på lektionstid, diskriminering av flickor…

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Skolinspektionen stänger Al-Azharskolan Vivalla och Al-Azharskolan Mellringe

 • Kungen

  STÄNG ALLA MUSLIMSKA SKOLOR 👍👍👍

  Gilla

 • OJ

  Dessa är negrer som inte ska vara i Sverige, de passar socialt, ekonomiskt och kulturellt i Afrika. Men inte i Norden. Väntar på kommentarer från södermuppar och batiktanter nu 🙂

  Gilla

 • OJ

  Titta en gång till på bilden! Detta kan väl inte vara en skola i Sverige? Alla som står där måste väl ändå vara från en byskola i Somalia? Varför finns det svenska byråkrater, som avlönas av oss, för att sköta byskolor i Afrika? Jag bara undrar!

  Gilla

 • ruben

  En stiftelse kan vara bra för penningtvättare dessutom. Förvånansvärt. Jag hoppas myndigheterna fortsätter sina kontroller och granskningar för vad jag tror är det bara enstaka exempel på ett mycket större antal oegentligheter på flera olika välfärdsområden.

  Gilla

 • grebom5

  Instämmer med Petterssons slutsats till 100% vill också tillägga inte bara stäng utvisa ledarna.

  Gilla

 • UTVECKLINGSSTÖRD MYNDIGHET

  Ytterligare en utvecklingsstörd myndighet som borde ha förstått detta i förväg. På Skolverket sitter det mest inkvoterade skitkorvar har vi hört.

  Gilla

 • Anderssonskan

  När det närmar sig valet , blir den döva hörande och den blinda seende .
  Detta gäller i första hand socialdemokrater .
  Och vinden har vänt . Tjoho.
  Detta borde gjorts för länge sedan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: