Fyra muslimer mördade i Kanada

TERRORISM. En man som körde en pick-up truck körde in i och dödade fyra medlemmar av en muslimsk familj i södra delen av Kanadas Ontarioprovins. En 20-årig misstänkt klädd i en väst ”som kroppsskydd” flydde från platsen efter attacken på söndags kvällen och arresterades i ett köpcentrum sju kilometer från korsningen i London, Ontario där det hände.

”Det finns bevis för att detta var en planerad, handling, motiverad av hat. Man tror att dessa offer var valts för att de var muslimer”, säger polisens talesman. Offrenes namn släpptes inte, men de inkluderar en 74-årig kvinna, en 46-årig man, en 44-årig kvinna och en 15-årig flicka – tillsammans representerar tre generationer av samma familj, enligt Londons borgmästare Ed Holder. Den nioårige sonen överlevde attacken, med svåra skador.

LÄNK

Den Pakistansk-Kanadensiska familjen innan attacken!

9 thoughts on “Fyra muslimer mördade i Kanada

  1. ja det går väl att tillsskrivas Ebba eller varför inte Wilma..
    och det är ju besvärande när civilbefolkningen blir lidande.

    det är ju Mullorna man skall få skott på

  2. Även om jag inte är förtjust i muslimer så är det fel muslimer det gett sig på. Det är beklagansvärt. Muslimer med arabiska rötter till skillnad från dessa har ofta ett arrogant och narcisstiskt uppträdande och kan inbjuda till att en skytt av ren ilska och frustation ger sig på dom när dessa inte uppvisar respekt för värdlandet och dess kultur. Pakistanier är ofta försynta men att deras män har en misogyn kvinnosyn är en annan femma.

  3. Kanadensare skulle de ändå inte bli. Fel land vid rätt tillfälle? Eller fel land vid fel tillfälle? Eller rätt land vid rätt tillfälle eller rätt land vid fel tillfälle?

    Hur som helst är mord sista utvägen. Tänk på att vi själva har ett inbördeskrig som kommer sluta med att många dör.

  4. Regel ett: Är GP (gärningspersonen) vit då är det terrordåd, om GP ej kan bestämmas som vit då är det en olycka.
    Regel två: Bild av GP skall visas om denne är vit, är GP av annan avvikande hudfärg skall etnicitet och bild ej visas.

  5. Motiverat av hat? Man kanske skulle gripa och förhöra gärningsmannen först innan man kan uttala sig om den saken. Hursomhelst ska det alltid till en massa ursäkter när det vatit en muslim bakom ratten och offren inte är det. Behandla detta fall som alla andra liknande fall. Det är tragiskt ja men inte annorlunda.

  6. Dom är duktiga, polisen i Canada. Redan efter några timmar har man sett att det var ett terrordåd. Inga misstankar om psykisk sjukdom där inte !!!

  7. Denna stackars unge man. Man ställer sig frågan vad han upplevt och hur hans uppväxt varit.

Kommentera