WHO-expert tror inte att viruset kan utrotas

PANDEMI. David Nabarro är så kallat särskilt sändebud för WHO för covid-19. I en intervju på brittiska tv-kanalen Sky på söndagen uttalade han sig om utsikterna för en global utrotning av covid-19. Enligt David Nabarro är det för närvarande inte ”ett rimligt mål” (eng. reasonable target). – Mänskligheten kommer behöva lära sig att samexistera med det här viruset och förhindra att det tar ny fart och orsakar nya smitthärder. Utrotning är för närvarande inte ett rimligt mål för världen, sade Nabarro.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer går helt emot andra länders framgångsrikt prövade åtgärder. När nu de yngre kan leva nästan ett vanligt liv måste de äldre fortsatt stanna hemma. Detta är ännu ett obegripligt inslag i svensk coronastrategi, skriver debattörerna. Bild Gerd Altmann, Pixabay

Orsaken är de varianter av viruset som har skapats och som enligt Nabarro kommer att fortsätta skapas under lång tid.

Varje gång ett nytt virusutbrott tar fart, fortsätter Nabarro, kommer mänskligheten att oroa sig för att en ny mutation har fötts. Han menar också att det inte skulle vara en oväntad utveckling. – Det är framtidens mönster, säger Naborro.

En pandemi innebär att en ny typ av influensavirus sprids och smittar människor i stora delar av världen, ofta med stora konsekvenser för vårt samhälle.

Under 1900-talet drabbades världen av tre stora pandemier, Spanska sjukan 1918 orsakad av influensa A(H1N1), Asiaten 1957 A(H2N2) och Hongkong-influensan 1968 A(H3N2). Ett nytt pandemiskt virus konkurrerar ofta ut tidigare säsongsinfluensavirus och etablerar sig efter några år som en variant av säsongsinfluensa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “WHO-expert tror inte att viruset kan utrotas

  1. Bryr mig inte så mycket om vad WHO tror eller inte tror. De tror på Peking vilket innebär att de är idioter.
    Jag har en tendens att försöka undvika lyssna på idioter.

  2. Att vi inte kan utrota C-19 beror på att folk vägrar att vaccinera sig.
    Det blir heller inte bättre av att en tankeställarskribent i sin naivitet i täckta ordalag ger rådet ”vaccinera er inte.”

  3. det går visst att utrota virus svårigheten är att hitta den värd där viruset kan ligga latent i detta fall är det upndart minkar och eventuellt kor . det finns ju en orsak till att putin börjat vaccinera husdjur som katter och kosor. det är en fråga om vilja men den tycks ju saknas i EU se bara dessa turerna med den idioten till staschef är väre än den andra..

    seb vid närmare granskning dom som dött är över 80 år?ciks 96% för normalt friska är detta en typ av influnsan och den är mindre dödlig än spanska sjukan

Kommentera