Stor brand i raffinaderi nära Irans huvudstad Teheran

UTRIKES. Ett raffinaderi i närheten av Irans huvudstad Teheran började brinna under onsdagen, rapporterar The Independent.

Bilder visar hur tjock svart rök stiger från anläggningen. Raffinaderiet är ett av de största i landet och branden riskerar att ytterligare försvaga den iranska ekonomin som redan är hårt ansatt av amerikanska sanktioner.

Tidigare under dagen sjönk den iranska flottans största fartyg ”Kharg” i Hormuz-sundet efter att även det börjat brinna.

-Pettersson säger att Miljöpartiet får väl hitta på någon straffskatt för svenskarna som kompensation…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Stor brand i raffinaderi nära Irans huvudstad Teheran

  1. Så länge Kina för handel med Iran, så kommer Irans ekonomi inte att kunna förstöras. Börjar USA med Nato att hindra t ex olje-exporten lär fartygen eskorteras av kinesiska krigsfartyg.

  2. Det brinner så ofta av stor omfattning i anslutning till Iran att misstanken är stor att bränderna är anlagda av ”främmande makt (-er)”.

    Misstänkta är Israel, USA, UK, där USA får anses som anstiftare.

  3. Verkar duktiga dom där individerna.
    Borde vara dax för lite resultat från kärnkraftforskningen nu.

  4. Vilka blir syndabockar? Förmodligen de som bor i landet söder om Libanon men norr om Egypten.

Kommentera