Kronofogden i Skåne driver in rekordbelopp från kriminella

BROTTSLIGHET. Kronofogden i Skåne har hittills i år utmätt kontanter och värdesaker för 4,7 miljoner kronor från skuldsatta kriminella, visar nya siffror. – Vi går mot ett rekordår. Ju tätare myndigheterna samarbetar, desto svårare blir det för kriminella att gömma sina tillgångar, säger Katarina Erman, sektionschef på Kronofogden.

Volvon på bilden utmättes vid en samverkansinsats med Polisen i nordöstra Skåne den 20 maj. Den är värderad till 120 000 kronor. Foto: Kronofogden

Kronofogden samarbetar sedan flera år med bland annat Polisen, Tullverket och Ekobrottsmyndigheten för att motverka den organiserade brottsligheten i Sverige. Kronofogdens roll är att agera när kriminella har skulder till stat, företag eller privatpersoner.

Vi utmäter bilar, kontanter, klockor och fastigheter. Men det kan också handla om märkeskläder och guldkedjor. Trots att kriminella ofta har stora skulder är det vanligt att de har dyra kläder och åker runt i exklusiva bilar. Tillgångar som vi har svårt att se vid en skrivbordsutredning, säger Katarina Erman.

Hittills i år har Kronofogden i Skåne deltagit i tio samverkansinsatser och utmätt tillgångar för 4,7 miljoner kronor, jämfört med fem insatser och 1,8 miljoner vid samma tid förra året. Framgångarna är till stor del en följd av utvecklade arbetssätt och ett mer effektivt samarbete med andra myndigheter.

Läs vidare…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Kronofogden i Skåne driver in rekordbelopp från kriminella

 1. Trots Kronofogdens framgångar vill jag ändå påst att detta är marginella pengar.
  4,7 miljoner är bara 9 Volvobilar i premiumklass.

 2. 4.7 miljoner låter inte så mycket. Är väl bara kaffepengar i deras värld. Sverige är ett mycket sjukt land.

 3. Ska kronofogden får beröm, för att de lyckas driva in en promille av vad dessa kriminella tjuvat ( med Socialdemokraternas godkännande ) ifrån oss skattebetalare.
  Pengar som ska gå till våra barn, sjuka och gamla.
  Socialdemokraterna fortsätter hycklandet och öser ut våra pengar till kriminella och terrorister.

  VAL 2022 FÖR SVERIGE och MOT IDIOTI och LANDSFÖRRÄDERI.

 4. ja man bör tänka två gånger här vad är kriminäll är det Paolo Roberto fnask eller roberto fogden lär inte ha så mycket att hämta här hans argentur är sten död..
  den knarkhandlande jihadisten den så kalade toy boys en däe är det ju kärringen som sitter på pengarna dom har hon fått av migrationsverket .
  hela denna problematiken är skapad av sosialdemokrater som enbart är till för att man tror att skattepengar försvinner här och bäst är do att kontrolera verksamheter med stora kassaflöden och det bara för att man tänker själapengar..
  men dett aä inte en framkomlig väg den regela produktionen säter stopp för möjligheten .. gissa varför EU påstår att Sverige förfalskar produktionssiffrona jo narkotikahandelen är ju tio gånger högre än vad ni påstår…det vat inte lämpligt att kontrollera narkotikamissbruk i avloppsvattnet .

 5. Ja det låter ju mycket men ställer man det mot alla bilbränder,
  och vad dom kostat samhället är det piss i östersjön?

 6. Sverige har många många år kvar till Storbritanniens lagar och hanteringar.

  Där slängs folk ut på gatan direkt om de inte betalar sina skulder.
  Bilar konfiskeras om inte försäkring/besiktad finns, de får gå från platsen där de stoppats.
  Kan dom inte betala bilen/böter senare så skrotas den.
  Företag får klappa ihop om de inte betalar i tid.

  Snatterilagen säger ju allt…
  https://www.svd.se/hd-hojer-vardegransen-for-ringa-stold

  https://youtu.be/DG-gW3VFwI4

 7. 90 år efter Al Capone har svenska myndigheter kommit på att man kan plocka kriminella på fler än ett sätt?

 8. Ju tätare myndigheterna samarbetar, desto svårare blir det för kriminella att gömma sina tillgångar.

  Lite sent påtänkt, men så är det förstås när man är inkvoterad i den svenska statsapparaten – byfånarnas, de godtyckliga och de fegas paradis.

  Undrar när skämtpolisen ska börja uppvisa resultat. Här gäller det att lägga i från sig käpphästarna och börja jobba.

 9. Ge Polisen större befogenheter så de kan agera direkt, att sätta skräck i de fega kriminella varelserna.
  Det första och bästa vore direktutvisning, efter ett par tre hundra skulle en attitydändring visas hos de stöddiga men oproduktiva kräken.
  Detta naturligtvis i samband med att vi stryper all sorts import av utlänningar, från vår kultur och religion klart avvikande beteenden.

  • Det spelar ingen roll, när det finns feministiska löjliga syltryggar knäböjande handknutna BLM fjantar till poliser.

   Sparka fjantarna och skicka de övriga till Norges polisskola alt. till Ryssland för att lära sig hur poliser skall agera.

Kommentera