Stäng

S vill införa miljonärsskatt och skrämma bort rika och jobb från Sverige

VALET 2022. Samhällets allra rikaste måste bidra mer till välfärden, skriver finansminister Magdalena Andersson (S) och Socialdemokraternas arbetsgrupp för jämlikhet på DN Debatt.

Finansminister Magdalena Andersson har en grundlön på 142.000 i månaden, till det kommer förmåner. Bild från Socialdemokrater CC BY

För att få bukt med de ökande klyftorna föreslås en rad förslag. En miljonärsskatt bör till exempel införas som träffar de med stora förmögenheter men undantar bostäder och kombineras med ett tak, skriver Andersson.

Fler förslag handlar bland annat om att stärka ekonomin för pensionärer samt att mer resurser bör gå till vård, skola och äldreomsorg.

-Pettersson undrar om socialdemokraterna glömt 1970-talets skattepolitik, när företag som IKEA, Tetra Laval, Ericsson, EF Education och ASEA, flyttade sina huvudkontor utomlands och när miljardärerna följde med liksom idrottsstjärnorna och de tog många tusen jobb med sig. När skatterna sedan sänktes kom en del tillbaka men långt ifrån alla.

Varför inte införa rak skatt och ta bort alla konstiga avdrag?

30 procent rak skatt:

 • 1.000.000 i lön blir 300.000 i skatt
 • 250.000 i lön blir 75.000 i skatt

Alltså fyra gånger mer i skatt med fyra gånger högre lön…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “S vill införa miljonärsskatt och skrämma bort rika och jobb från Sverige

 1. 1984 tjänade jag 82000kr betalade 67000kr i skatt. Med ett spädbarn man skulle försörja. Det var som egen företagare vi är snart tillbaka där. Vad menas med rika svenskar.

 2. Bara ordet miljonärsskatt luktar kommunism. Vill S och MP förstöra den friheten? Ska de, som är kreativa och produktiva bli straffade så går nog Sverige sönder på riktigt. Det finns andra länder i EU med bättre frihet och rättvisa. Sverige får då behålla sina S-, MP- och V-väljare som gillar bidrag. Deras politik leder till att hela Sverige blir ett nytt Malmö men ingen kommun kvar, som kan utjämna underskotten?

  1. ruben:
   På sikt lär det bli få mellanstora företag kvar.Skall nu de som i Abzurdistan kallas ”miljonärer” även särbeskattas,lär det bli än fler som emigrerar.
   F.ö. är ju en av våra ”miljonärer” en fattiglapp sett med Euro/Dollar i jämförelse !
   T.ex. har en tysk yrkesarbetare c:a 40-60.000 Euro,i årsinkomst.
   Som jag skrivit otaliga gånger borde en nolla tagas bort från vår Krona,för att i någon mån vara jämförbara med övriga värdens valutor….

 3. S vet som vanligt precis vad dom gör!

  Tänk vad många avundsjuka bidragstagare som kommer att rösta på det här! Oj oj oj!

  Sen att deras möjligheter blir ännu sämre när alla rika flyttar har dom inte vett till att förstå. Det finns ju en anledning till att dom tvingas leva som parasiter på andra.

  Redan dom gamla grekerna sa att demokrati fungerar bara i 2-3 generationer, sen börjar folk rösta till sig bidrag. Dom kanske inte var så dumma förr ändå när det krävdes en viss inkomst för att få rösta!

 4. Den nu borttagna värnskatten drog in ganska små summor till statskassan, och en skatt där brytpunkten är ännu högre kommer dra in ännu mindre. Det är dessutom den grupp som har lättast att undvika beskattning.

 5. Socialister är per definition idioter.
  De bevisar detta om och om igen.
  Varför någon vettig person ens funderar på att tro på någon socialistisk ideologi tyder bara på att människan ännu inte är mogen för demokrati.

 6. Ca 25% betalar en arbetstagare med 30 lock i månaden nu?
  Ska den höjas med 5% till, det tycker jag inte.
  På 70talet var den ju över 30% och väldigt progressiv upp till 72% för den som tjänade mycket på den tiden?(minnet kan svika här)
  Totalskatten hela vägen(moms) med konsumtion m.m. blir ju grotesk om man räknar lite beroende om man äter eller tankar bränsle/super upp den.
  De rika kan inte äta mer än andra, bara äta dyrare mat.

  Dra musen över grafen för lite analys.

  https://www.ekonomifakta.se/fakta/skatter/skatt-pa-arbete/genomsnittsskatt/

  1. Vi betalar redan närmare 50% i skatt. Vad folk glömmer är den delen av din lön som sossarna inte ville skulle redovisas på lönekvittot, de sociala avgifterna.
   De utgör lite drygt 31% av lönen.
   Lite grovt räknat blir det så här; får du ut 20 000 i näven betalar företaget 20 000 i skatter till kommun, landsting och staten. Så din lön är 40 000 per månad.

 7. Petterssons procentsats i exemplet är 30%.. Varför skulle jag ens fundera på att flytta tillbaka och börja företaga och anställa folk i ett land som stjäl 30% av andras pengar som finansierar uppemot miljonen lata bidragssluskar, muslimer, araber och negrer? I ett friskt land kanske en rak skatt på max 5% vara acceptabel, om det fortfarande inte finansierar lata sluskar, muslimer, araber och negrer. Sen måste hela landet städas upp från vänsterslödder inte minst inom politiken på alla nivåer.

 8. Ja man förstår ju vad de är ute efter. Sådana som jag som fick 130kr mer i pension ska svältas ut .
  De kommer lyckas bättre med hustrun som fick 70 kronor
  Men vi har lite tur ochså , det är valår om ett drygt år .
  Då börjar marschen tillbaka till vårt riktiga Sverige .
  Tillsammans är vi starka .

  1. Har du röstat på något av vänsterpartierna de senaste 3 decennierna har du ju så att säga försatt dig i din egen situation. Något av vänsterpartierna är alla i riksdagen undantaget SD.

 9. VILL MAN STÄRKA PENSIONÄRERNAS INKONDT. TA BORT SKATTEN PÅ REDAN SKATTADE PENGAR.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: