Mer Hackad Havsörn

Örnar som skadas av vindkraftverk

Två havsörn har dödats efter att de har skadat vingarna. – En sorglig syn, säger Morten Sagmo, som hittade fåglarna på den Norska ön Frøya . LÄNK

Att Miljöpartiet gärna vill se en kraftig utbyggnad av vindkrafter till havs, förklaras troligtvis av att då kommer de mängder med fåglar som dödas – skadas att hamna i vattnet och inte hittas. Ett problem som inte syns är ju inget problem för MP.

11 thoughts on “Mer Hackad Havsörn

  1. Fånen Bolund och Co borde spännas fast på rotorbladet och få en åktur på några timmar så kanske hjärnverksamheten kan börja fungera dom.

  2. Allt som miljöpartiet driver igenom hos ett fegt sosseparti slutar i kaos och idéns motsats.

  3. Måste fråga miljöpartiet hur dom tänker när man återvinner matrialet i snurrorna??????????

  4. Sorgligt. Det moderna Sverige är inte mitt land. Det gamla Sverige med duktiga ingenjörer det var mitt Sverige där man löste problemen. Men när man stoppade forskningen runt kärnkraft då visade politikerna sitt rätta ansikte. På åttiotalet så trodde jag att varje villa skulle ha en liten reaktor under diskbänken. Då hade vi kunnat skratta åt vindkraft. En liten reaktor med snabbkopplingar som du byter ut när bränslet är slut. Håller villan med värme o el.

  5. MP struntar fullständigt i djur och natur. Symbolpolitik är det som gäller nu.
    Fast ibland undrar jag om man vill fylla hela landet med vindkraftverk för att få bort folk från glesbygden…

  6. En stor rovfågel, en gåsgam, cirklar runt vindkraftverk, träffas av ett rotorblad och störtar till marken:
    https://www.youtube.com/watch?v=1RcTjdY1aN4&t=3s

    Tyska vindkraftsverk dödar 1 200 ton insekter årligen. Man beräknar att genom rotorerna flyger det varje år cirka 24 000 miljarder insekter och att cirka fem procent av dessa dödas. Med ett genomsnitt på 0,1 gram per insekt uppgår vikten till 1 200 ton döda insekter, men siffran inkluderar endast de insekter som lämnar synliga rester på rotorbladen. Det finns så många mosade insekter på rotorerna att energiproduktionen reduceras med upp till 50 procent, och en hel rengöringsindustri har växt fram som tvättar rotorbladen med hjälp av helikoptrar och kranar.
    https://www.expressen.se/nyheter/klimat/1-200-ton-insekter-dor-vid-tyska-vindkraftverk-per-ar/

    • Då får de ju jobb på sommaren också
      På vintern måste flyga med helikopter och av isa roterbladen

Kommentera