50 kilo amfetamin fördes till Göteborg men försvann – Penaber Youssef får höjt straff


BROTTSLIGHET. Göteborg 50 kilo amfetamin smugglades från Holland till Göteborg. Men vart narkotikan tagit vägen därefter vet inte polisen. En av dem som utredarna anser vara inblandad i det synnerligen grova narkotikabrottet är en man i 30-årsåldern som har kopplingar till gängmiljön i Göteborg. Utan tillgång till Encrochat hade ett åtal mot honom aldrig kunnat väckas, menar åklagare Thomas Ahlstrand. – Plötsligt kan man se vad de gör, hur de tänker, vad de pratar om, säger Ahlstrand.

Bild: Europol

Göteborgs tingsrätt B 19660-20 dömde en 31-årig man till 6 års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott. Han överklagade.

Den 31-årige mannen hade överklagat tingsrättsdomen med hänvisning till att Encrochat insamlats illegalt.

Penaber Youssef har gjort gällande att bevisningen saknar bevisvärde eller har så lågt bevisvärde att åtalet ska ogillas, eftersom bevisningen inhämtats i strid mot svensk lagstiftning och därmed medfört att hans rätt till en rättvis rättegång har kränkts. Penaber Youssef har i denna del anfört att svenska rättssäkerhetsgarantier rörande tvångsmedel kringgåtts och att suveränitetsprincipen har kränkts då ett franskt tvångsmedel avsett svenska medborgare som befunnit sig på svensk mark. Vidare har Penaber Youssef gjort gällande att fransk rätt inte tillåter att överskottsinformation används.

Hovrätten för västra Sverige B 1858-21 anser dock att bevisningen får användas på det sätt som skett i Tingsrätten.

Sammantaget anser hovrätten att bevisningen – även med en försiktig värdering av chattarna – är sådan att det är ställt utom rimligt tvivel att Penaber Youssef förfarit på sätt som åklagaren påstått i sitt förstahandsyrkande. Åtalet för fullbordat narkotikabrott är således styrkt. Hovrätten väljer istället att gå på åklagaren som yrkat på skärpning och och ändrar straffet till 7 års fängelse. Han döms alltså för att ha anförskaffat, hanterat och överlåtit minst 50 kilo amfetamin. Narkotikan har dock varken påträffats eller beslagtagits.

-Pettersson säger att straffet är ovanligt, en knarklangare döms utan att knarket hittats…

Penaber Youssef, född 1990, skriven i Askim, medborgare i Sverige, döms till 7 års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott, han har även gjort sig skyldig till folkbokföringsbrott.

Advokatkostnaderna i tings- och hovrätt är i sammanhanget beskedliga 213.000 som betalas av skattebetalarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “50 kilo amfetamin fördes till Göteborg men försvann – Penaber Youssef får höjt straff

 • Kg Rättvisan

  Underbart demokraturen fungerar snart tar de säkert stabsministern för gruppvåldtäkt mot landet brunsås invånare med….. Ååå vad vårt land är underbart att beskåda

  Gilla

 • Ståfräs

  Jag vet var knarket är, på Peddo partiets kansli, så påtända som deras uttalanden är.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: