Stort tillslag mot grovt kriminella klaner och systemhotande brottslighet i Södertälje

BROTTSLIGHET. Den 18 maj genomförde Ekobrottsmyndigheten i Stockholm tillsammans med Polismyndigheten ett större tillslag på ett flertal platser i Södertälje och kringliggande orter. Totalt greps sex personer varav fem män och en kvinna, samtliga i 40-årsåldern, skriver polisen på sin hemsida.

De personer som greps vid tillslaget har alla kopplingar till bolag inom bland annat fastighetsbranschen. De misstänks på sannolika skäl för grov näringspenningtvätt uppgående till mångmiljonbelopp under åren 2019 – 2021. Förundersökningen gällande dessa brottsmisstankar leds av åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm.

De myndighetsgemensamma åtgärderna med Polismyndigheten har gjorts inom ramen för Tore 3, den särskilda satsningen mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. Brottsmisstankarna i denna del, som leds av Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten, gäller grov trolöshet mot huvudman och grovt mutbrott.

Ekobrottsmyndighetens åklagare har fram till fredag den 21 maj på sig att fatta beslut om framställan om eventuell häktning.

Insatsen har involverat ett 50-tal tjänstemän från de inblandade myndigheterna och har föregåtts av en tids utredningsarbete. Med hänsyn till förundersökningssekretessen så kan inga övriga upplysningar lämnas i nuläget men mer information kommer att lämnas i senare pressmeddelande när detta är möjligt.

Enligt uppgift till Länstidningen Södertälje (betalvägg) ska företagaren genom åren haft starka kopplingar till Södertäljenätverket och ha en stark roll i Södertäljes parallellsamhälle som utlånare av pengar och medlare i konflikter. Enligt uppgift till LT ska mannen äga mängder av företag skrivna på andra, mellan 50 och 100 till antalet.

Mäklaren Stefan Melton låg i början på året bakom en Fastighetsaffär på 220 miljoner i Södertälje enligt Fastighetsvärlden.

Läs gärna om Södertäljenätverket och Sagan om Södertälje på bloggen…

Nedan namnen och domarna samt advokatkostnaderna (plus kostnader i hovrätten) för några av pojkarna i Södertäljenätverket vid en tidigare dom.

 • Bernard Khouri, 1980, statslös. Livstids fängelse för anstiftan av mord, människorov, olaga tvång, olaga hot, grovt rån, utpressning, försök till utpressning och grovt vapenbrott. Advokatkostnader för båda rättegångarna i Tingsrätten 43 miljoner.
 • Metin Ok, 1972. Fängelse i 3 år (12 år i första) för olaga tvång och utpressning. Advokaterna 4,6 miljoner.
 • Abraham Aho, 1991. Fängelse 12 år för mord, medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord, människorov och olaga tvång. Advokaterna har fått 12,3 miljoner.
 • Peter Lahdo, 1990. Fängelse 8 år för Medhjälp till mord, Medhjälp till försök till mord och Människorov. Advokater 6,6 miljoner.
 • Dani Ibrahim, 1980. Åtal ogillas. Advokatkostnader 3 miljoner.
 • Gabi Kulle, 1975. Fängelse 6 år för människorov, olaga tvång, hemfridsbrott, utpressning, försök till utpressning och övergrepp i rättssak. Advokater 5,2 miljoner kr.
 • Martin Öner, 1992. Fängelse 5 år för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord och människorov. Advokatkostnader hittills drygt 6 miljoner kr.
 • Housib Khado, 1986, medborgare i Syrien – ingen utvisning. Fängelse 4 år 6 månader för människorov, övergrepp i rättssak och försök till främjande av flykt. Advokatkostnader 4,5 miljoner kr.
 • Sherbel Georgis Said, 1982. Fängelse 4 år för människorov, utpressning, försök till utpressning, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Dvokatkostnader 4,1 miljoner kr.
 • Karl Anderas Lookene, 1986. Fängelse 2 år 6 månader för människorov. Advokatkostnader 4,1 miljoner.
 • George Aho, 1990. Fängelse 2 år 6 månader för människorov. Advokatkostnader 2,8 miljoner.
 • Deniel Altinkaya, 1983. Fängelse 2 år för medhjälp till människorov. Advokatkostnader 4 miljoner kr.
 • Elias Farid Elias, 1972 – 2013. Fängelse 1 år för utpressning och försök till utpressning. Advokatkostnader 3,1 miljoner. Deltar ej i rättegången i hovrätten. Mördades i Lunagaraget i Södertälje för en dryg vecka sedan.
 • Afram Afram, 1953. Fängelse 1 år för utpressning och försök till utpressning. Advokatkostnader 3,6 miljoner.
 • Elias Joseph Darghagi, 1962. Fängelse 1 år för utpressning. Advokatkostnader 550 000 kr.
 • Charbel Kassab, 1994. Sluten ungdomsvård 7 månader för människorov och stöld. Advokatkostnader 5,7 miljoner.
 • Ludvig Onvel, 1992. Fängelse 1 år 6 månader för människorov, stöld, rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel och våldsamt motstånd. Advokatkostnader 5,5 miljoner.
 • Özcan Öner, 1990. Dömdes i första rättegången till 1 500 kr i böter för att ha kört moped utan hjälm men i rättegång två ogillades åtalet. Advokatkostnader 3,5 miljoner.
 • Bülent Ok, 1973. Fängelse 1 år för utpressning. Advokatkostnader hittills 360 000 kr.
 • Albert Toksoy, 1971. Fängelse 1 år för utpressning. Advokatkostnader 700 000 kr.
Följ fucking order om Södertäljemaffian av Ann Törnkvist

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Stort tillslag mot grovt kriminella klaner och systemhotande brottslighet i Södertälje

 1. Del 2 min hemstad Södertälje. Åttiotalet kom jobbade som flyttgubbe på Davens. Vi gjorde jobb åt kronofogden. Då kom killarna fram till mig och sa kolla fickor och väskor. Fogde assistenten vad dum i huvet så det gick ut på att lura han. Sen fick vi invandrarlägenheter då blev man förvånad bara skinnvästar och fina skinnjackor dom. Hade lämnat och vi hittade hundralappar i fickorna. Då började man redan då förstå det var inga fattiga stackare. Sen bodde jag på Nygatan 32 b huset är rivet nu och där var det redan då en flyktingkvart det var ett jäkla tjatter sen hörde dom någon så blev det tvärtyst. En av Södertäljes kändis frisörer som hade lägenheten. Sen kom dom med en kasse pengar o köpte kioskerna i Södertälje. En bekant som var guldsmed där kom dom in med en ICA kasse med pengar o ville köpa affären. Han sa egentligen borde jag ha sålt men jag har tillverkat alla verktyg själv så jag har inte hjärta att sälja. En annan bekant som var föreståndare på Metro i Södertälje. Där gjorde dom likadant en kasse pengar men jag är bara föreståndare jag kan inte sälja en butik som jag inte äger. Men säga vad man vill dom har lyckats klanerna äger halva Södertäljes fastigheter. Vi är bara nyttiga idioter åt dom. Någon av grupperna kommer att ta över Sverige. För fem år sedan stod det en limousin på en fotbollsplan i Ronna. Frågade och fick förklaringen. Högsta ledarna i Sverige har möte det är livvakter. Och sen Södertäljes ledare och frisören med givetvis. Mäktigare än vi anar är dom.

 2. Bara räkningen för de två rättegångarna mot nätverket Södertälje lär Steffes gäng få svårt att betala av, bara det kommer att ta decennnier.
  Nej du Steffe erkänn innan det är för sent du hade fel, har fel tillstå att du har det svårt att få ihop något rätt.
  Minns den missade svetsarexamen.

 3. Såna här tillslag borde göras en gång i månaden på många ställen i landet i några år.
  Slå till stenhårt och beslagta allt av värde. Utvisa alla som inte är svenska medborgare.
  Det kostar pengar och tar stora resurser men är väldigt effektivt. Vi måste sätta hårt mot hårt för det är enda sättet. Annars är vi snart ett U-land själva.

 4. Min hemstad.
  När jag skulle ha min första lägenhet var det 6 års kö på en lägenhet i Fornhöjden. Jag ljög sa att morsan o farsan var alkoholister fick en på tre månader. Bara det att dom var nykterister. Morsan skrattade efteråt när jag berätta. Sen gick det bara fyra år. Så fanns det hur många tomma lägenheter som helst. Man till och med pratade om att riva Hovsjö. Sen började den fantastiska invandringen. Hasse Matsson kommunalrådet han körde på. Efteråt i Facebook grupper har jag förstått att Matsson o Palme hade kontakt med varandra flera gånger i veckan hur resultatet var i deras experiment. Hur det gick för staden. Sen kom ju raggarkravallerna. Det roliga var att Hasse Matssons dotter var med i samma raggar gäng. Hon fick släppas av flera kvarter hemifrån. För det fick inte komma fram hemma att hon åkte raggarbil. Sen dom konstiga T-shirt att vi ska ta över staden o Sverige som inte existerade enligt Media utan var en skröna. Man kan undra varför jag har sett dom på Kringlan på ett tjej gäng en lördag. Dom var stöddiga från början. Polarn klappade till en turk på Statt gick en halvtimme så stod det 30 man utanför. Det var innan mobilernas tid. Då förstod man att det är något helt annat än vanligt folk. Vi fick fly köksvägen från statt. Det var början till den fantastiska invandringen där man tömde bergsbyar i Turkiet. Någon vinst blir det aldrig. Nu börjar dom som aldrig betalat skatt bli pensionärer. Då gör man nog om det systemet för att dölja att dom blir fattigpensionärer och dom kommer aldrig att acceptera det dom som har arbetat för Sverige. Hahahaha.

 5. Löfven meddelar att vi för varje dag som går kommer vi lite närmare vinsten från massinvandringen, nu är det bara en liten ansträngning kvar så går vi i mål.

 6. 43 miljoner i advokatkostnade???
  hur är allt detta möjligt
  vem betalar dessa otroliga kostnader
  vi skattebetalare ??

   • jag tänkte att jag läste fel, att det var summan för alla, men för en gubbe !!
    Han är den mest värdefullaste brottsling/ nykomling vi har i landet, men rekord är till för att slås . tänk om de lagt denna hög slantar på några låg pensionerade städerskor som exempel🍾💰💰

   • Det är fallet var extra dyrt, rättegången som var bland de största och dyraste i Sverige fick dessutom tas om på grund av något fel.

 7. Är det exempel på vad Sveriges statsminister menade med förtjänst längre fram? Jag ser att priset kan ha varit högt för brottsoffren men advokaterna verkar ha gjort goda inkomster. Jag skulle anse det naturligt om alla, som har andra medborgarskap än svenskt blir skadeståndsskyldiga och utvisade på livstid efter avtjänat straff. Om vi nu har svenska myndigheter, som bryr sig om Sverige, jag vet inte.

  • Det är ju ett känt faktum att landets advokatelit tillhör de mest korrupta delarna av den statliga byråkratin.

   • Brännvinsadvokater, det kan vara många råttor på osten?

    Tyckte att Ebba B T sa på Agenda att numera letar man hål i lagen så de kriminella inte ska buras in, och helst ska få skadestånd med?

Kommentera