IS-nätverk i Europa hjälper till att smuggla fångar från läger i Syrien


ISLAM. Fyra kvinnor med länkar till Danmark har försökt komma ut ur lägren. Forskare tror inte att EU har tillräckligt med fokus på att begränsa nätverken som hjälper kvinnor att fly. Två fångläger i Syrien måste se till att sympatisörer från terroristorganisationen Islamiska staten inte springer fritt.

Al-Hol lägret i Syrien. Bild från Wikipedia

Men i och runt det större av de två lägren, al-Hol, har ett omfattande smugglarnätverk uppstått som har gjort det möjligt för ett stort antal kvinnor att fly.

Totalt har fyra kvinnor med kopplingar till Danmark försökte komma bort från lägren: Två av dem fångades under ett flyktförsök och fördes tillbaka i det mindre och säkrare Roj-lägret.

De kämpar nu för att komma till Danmark. De två andra lämnade enligt interna lägerhandlingar al-Roj-lägret i januari 2020.

Trots de självstyrande kurderna har kontroll över lägren och att i princip endast officiella tjänstemän kan förhandla ut kvinnor och barn ur lägren, lyckades familjen till de två vuxna kvinnorna få ut dem ur Roj-lägret. De är nu Turkiet.

De två kvinnorna som nu bor i Turkiet är systrar och växte upp i Danmark. Med sig har de barnet till en. De tre är inte bland totalt 19 barn och sju kvinnor som genom partirepresentanter har kontaktat utrikesministeriet för att komma till Danmark. Men kvinnorna har familj i Danmark, inklusive en storebror som har dömts för terrorism relaterad till IS.

Läs vidare på DR.dk…

-Pettersson säger att vi ska inte tro att islamisterna gett upp, idag när vi har de islamska mördarsekterna Al-Qaida, IS, Hamas, Nusra-fronten, Boko Haram, Hizbollah, PLO, Muslimska brödraskapet, al Shabab, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Fatah, Nusrafronten, talibanerna och alla andra borde någon som Indiana Jones lösa problemen. Snabbt, enkelt och billigt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “IS-nätverk i Europa hjälper till att smuggla fångar från läger i Syrien

 • Roland Salomonsson

  Alldeles nyss så pågick ett terrorattentat i Stockholm. Inte ett ljud från MSM/Public Service ännu, så då VET vi att det är islam som ligger bakom. De håller säkert på att förhandla om hur de de skall framställa attentatet, så att myndigheterna och media kan påstå att detta inte har med islam att göra.
  Vi gräsrötter vet bättre i alla fall, så varför långdra publiceringen?

  Gilla

 • jr

  Nej de har absolut inte gett upp, däremot har de o gruppera och i sommar lär vi se ett antal attacker i mindre och större format i Sverige och Europa.

  Gilla

 • grebom5

  Det måste glädja vissa parter i Sverige, nu är chansen stor att de kan få välkomna de stackars kvinnor som helt oskyldiga hamnat i dessa läger.

  Spaltkilomter kan nu skrivas och berätta om hur de har lidit under sin tid. PK-sfären får luft under vingarna och känner sig stolta att de får bidra till vårt lands framtid genom att hylla terrorister.

  Gillad av 1 person

 • Peter de Mander

  🙏🏻

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: