Gaza-bo: ”Säger åt mina barn att vi är säkra men de tror jag ljuger”


MEDIA. Dödssiffran i Gaza uppgår nu till 139 människor varav 40 barn och i nattens flygbombning mot Gaza fanns åtta barn bland de dödade.

Sveriges Radios medarbetare i Gaza, journalisten och tolken Sami Abu Salem, berättade sent i natt för vår korrespondent Cecilia Uddén hur han försöker försäkra sina fyra barn om att de inte ska vara rädda. – Jag försöker säga åt dem att vi är säkra här, bomberna är långt borta, men jag jag ser på dem att de tänker: han ljuger.

Grunden i Sveriges Radios journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen. Läs gärna mer om hur SR bedriver vårt arbete.

-Pettersson förstår att Sami Abu Salem, hans fru och deras fyra barn är rädda och oroliga men jag förstår inte hur han som SR:s medarbetare ska kunna rapportera trovärdigt och opartiskt från konflikten. Korrespondenten Cecilia Uddén har tidigare haft problem med att rapportera sakligt och trovärdigt och har fällts i granskningsnämnden flera gånger.

Sedan många år tillbaka har svensk media beskrivit situationen i Mellanöstern genom att lyfta fram argument från den arabiska sidan och berätta utifrån ett arabiskt perspektiv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Gaza-bo: ”Säger åt mina barn att vi är säkra men de tror jag ljuger”

 • Jan-Eric Örnberg

  Min personliga uppfattning är att flertalet av våra s.k. journalister lider av det obotliga ”Södertörn syndromet”?

  Gilla

 • Ligger reportrarna med islamister? | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] som om Sveriges Radios reporter skulle umgås med en islamistisk säkerhetsrisk i Gävle eller att SR skulle ha en ”opartisk” reporter med fru och fyra barn i Gaza eller att Alice Petrén, Sveriges Radio om attentatet mot Charlie Hebdo: ”det är ju inte […]

  Gilla

 • grebom5

  SVT rapporterar att ett hus med kontor för bl. a. AP och Al Jazira bombats PPeportrar utan gränser kallar det förkastligt.

  Dock var den israeliska militären så justa att de meddelade ”utrym huset för om en timme bombar vi det.”

  Om det hade varit Palestina som haft samma resurser så är jag säker på att de inte hade varnat Israel.

  Det är skillnaden mellan judar och palestinier.

  Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Det vet alla redan, att palestinier ljuger. Men va ska vi ha journalister i Palestina för? Det är helt meningslöst. Dra inte in oss i Sverige i deras skit. Det räcker att vi sponsrar palestiniernas krig med våra biståndspengar.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Var var Cecilia Udden när 50 skolflickor sprängdes i luften
  i Afghanistan för en vecka sen???? Tänk att SVT inte kan
  ha en enda neutral reporter någonstans i världen, utan bara
  vänstervridna gnälltanter?

  Gilla

 • Peter Kostin

  Det är hemskt när barn drabbas. Och jag är övertygad om att det inte är IDFs mening att döda barn. Men när vuxna män som skjuter missiler är så förbannat hariga att de gömmer sig på sådana ställen där det finns barn, är (enligt mitt sätt att se på saken), att aktivt mörda barnen eftersom dom vet att IDF kommer att försöka slå ut avfyrningsramper. Som Golda Meir sa, den dagen araberna älskar sina barn lika mycket som de har oss kommer det att bli fred. Och man kan inte älska sina barn om man använder dem som en sköld

  Gilla

 • Thomas

  Problemet med bomber på nätterna är ju att man inte kan sätta ut barnen som levande skjöldar. Varför klarade man inte ens att få upp en skolklass på taket till mediahuset ?

  Gilla

 • Kent

  Inget att lita på, var ordet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: