Man döms efter dödshot på Twitter mot Anders Lindberg


BROTTSLIGHET. -Pettersson har blivit mordhotad många gånger, oftast bryr jag mig inte, men flera gånger ringde en man till jobbet och hotade arbetskamrater, då polisanmälde jag, polisen lade ned ärendet med vändande post. Spaningsuppslag saknades sa dom, det var hemligt nummer men jag hade klockslag och telebolagen kan spåra.

Socialdemokraten och Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg har också hotats. De hotfulla Twitter-inläggen till Anders Lindberg skickades framförallt på juldagen 2018. I ett av dem står det att en ”kula i huvudet är kärlek”, och ”din familj betalar såklart avgiften för kulan. God jul?” Till inlägget fanns en bild på en skylt där det står ”jakt pågår”, med en inklippt bild av Anders Lindberg.

Göteborgs tingsrätt dömer en 48-årig man från Göteborg för olaga hot. Påföljden blir villkorlig dom, 50 dagsböter á 50 kronor, och gärningsmannen ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till Anders Lindberg.

Joakim Lamotte som hotats många gånger gratulerar Anders.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Man döms efter dödshot på Twitter mot Anders Lindberg

 • Stenbock

  Ett annat ”stort tillslag” gjorde Kustbevakningen utanför RÅÅ,när de i dagar 2019 spionerat på tre äldre fiskare i 70-årsåldern,som av rent tidsfördriv amatörmässigt fiskade i Sundet.Dessa tre sålde enligt spanarna delar fångsten till vänner o.bekant vid kajen.
  Nu slog de till och anklagade dessa tre för ”yrkesmässigt fiske”. Nu har lokala Domstolen friat dem helt.
  Och Stenbock ställer sig frågan om inte Kustbevakningen kunde syssla med viktigare saker T.ex,skydda vår kust för en massa knarkbåtar,och invällare från MENA ?
  Länk från dagens HD:
  https://www.hd.se/2021-05-14/pensionarer-pa-raa-frias-forsaljningen-av-fisk-inte

  Gilla

 • grebom5

  Här håller jag på Polisen, om de börjar avgöra utan att skriva en anmälan är vi riktigt illa ute.
  Det är illa nog att så mycket avskriva och läggs ner p.g.a. verklig eller inbillad resursbrist, det är möjligt att prioritera om vissa saker.

  Alla äldre som är vana vid yttrandefrihet och använder sig av den, men blir anmälda och dömda för att ha sagt sin syn på vissa gruppers beteenden.

  Hets mot folkgrupp som gäller alla utom svenskar är det mest vidriga av nytillkomna gummilagar.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Varför ?

  Gilla

 • ruben

  Identitets- och symbolpolitik styr snart hela samhället. Den egna värdegrunden är något myndigheter gärna koketterar med och dessvärre hellre skyddar än att de skyddar skötsamma svenska medborgare. Brott och förstörelse plågar svenska samhället i ökande takt trots alla värdegrunder. Det pågår ett stort förfall av ordning. Det är de kriminellas gyllene tider i Sverige. Det krävs brådskande åtgärder av ansvarsfulla personer, som bör sitta i ledning i myndigheter och i regering. Om politiker inte vill förvalta vårt land på bästa sätt ska de inte finnas med i riksdag eller EU.

  Gilla

 • villervalle03

  Vi sossar är ju herre folket, så nån skillnad bör det vara i bemötandet av vår tjänstepersonal, polisen. Nu med Säpo direkt underställd regeringen, så har vi även dessa gossar som beskyddar oss. Därtill får vi snart kraftigare tyglar för åsikter, då får Säpo ta itu med er dissidenter. ( Anders och Stefan tänker högt, mens Danne grymtar nåt om vad han varit med om, från källaren, nåt om Bangkok) Nya pistoler levereras igen till kanslihuset och Ygeman letar rum, var han kan informera Stefan om det. Så går åter en dag på kanslihuset, mens dom sitter och petar sig under naglarna, och väntar på lönen.

  Gilla

 • Sven Tveskägg

  Anders L är en psyksjuk felorienterad sozze om tragiskt nog fått position på AB! Men snart vänder vindarna!

  Gilla

 • Mr Jordan

  F.ö intressant att Ann Linde hyllar islam under fastans sista dag. Väntar hon på inbjudan inför kalaset? Se fanskapet proppa i sig, fy fan vad äckligt. Halal?!

  Gilla

 • Mr Jordan

  Anders ”ingen flygskam” Lindberg, tycker att han är speciell, ty han är sosse. Han är inte felinformerad, han är makten, han bestämmer själv. Allt annat är hat, hot och attack mot demokrati.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Medan mordbrännare får gå fria…
  Jag tycker lite synd om 48åringen. Det kanske bara var något som gjordes i fyllan. Jag har sett många knasiga meddelande/ inlägg som gjorts i fyllan.
  Polisen lade ner misshandelsanmälan, stöldanmälan, sexuellt ofredande… men så är man ju inte sozzebrun på tungan…

  Gilla

 • Tompa

  Tiger
  13 05 2021 at 22:19

  ”Hade Pettersson kommit in på polisstationen jag arbetade på skulle jag säga att jag tyckte det var hemskt, sedan skulle jag ta emot anmälan och låta förfärad. Men när han vänt ryggen till på väg ut skulle jag måtta på papperskorgen. Kräk förtjänar inte upprättelse. På så sätt skulle Pettersson ändå tro att samhället gör vad de kan för honom så han inte konstrar senare. Rättshaverister av den hatiska naturen behandlar man så.”

  Polisanmälan är en allmän handling som omfattas av sekretess och som anses som inkommen till polismyndigheten. En sådan handling får du inte kassera, det är i strid med offentlighets- och sekretesslagen, kap. 5 § 1.

  Dessutom ska ”domstolar samt förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör offentliga förvaltningsuppgifter i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt iaktta saklighet och opartiskhet.” Så står det i Regeringsformen kap 1 § 9.

  Det är därför inte troligt att du arbetade på en polisstation, när du skriver sådan smörja. Man må tycka vad man vill om Petterssons och åsikterna på där här sajten, men likhet inför lagen, saklighet och objektivitet är grundbultar i svensk myndighetsutövning. Ditt handlande som du skryter med hade varit grundlagsstridigt och gett goda förutsättningar för tjänstefelsåtal, då du ”genom handling och underlåtenhet hade åsidosatt vad som gäller för uppgiften” – Brottsbalken kap 20 § 1.

  En medborgare som dokumenterat inlämnandet av en sån anmälan hade haft rimliga chanser att dra ner dig i skiten.

  Gilla

  • messkalle

   @Tompa, du får oförtjänt många tummar ned. Läsarna hänger inte med i svängarna. TOMPA ör inte Tiger. Tigers replik är raderad?
   En sån som Tiger borde tiga still.

   Gilla

  • Bosse S

   Ditt inlägg var nog för långt för vissa personer med låg hjärnkapacitet.

   Gilla

 • Stenbock

  Just precis,det är stor skillnad på Pettersson och AL.Den sistnämnde är ju det Röd/Gröna bykets talesman ! En sådan skyddar den ynka lag,som finns kvar.

  Gilla

 • G Nordström

  Med Hilda och Ruben närverk så är det inga problem att få fart på polisen till de rätta ärendena

  Gilla

 • Pålsjö

  Varför bryr sig polisen angående hot mot Anders Lindberg?
  Grunden är förmodligen att Anders Lindberg anses ha ett värde, är värdefull då han är full av ”rätt värdegrund” och därför bryr sig polisen.

  Joakim Lamotte, Pettersson, m.fl. som inte besitter påbjuden värdegrund, anses antagligen sakna allt värde, anses värdelösa, och inte värda att bry sig om.

  Gillad av 1 person

 • Tulle

  Det hänger naturligt på vem som hotar och hotas i nya Sverige.

  Jag spyr över det vidriga samhälle som växt fram.

  Gilla

 • Per Molin

  Det är ju skillnad på folk och FOLK…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: