Arbetslösheten slår rekord


ARBETSMARKNAD. I höst kommer över 200.000 svenskar vara långtidsarbetslösa i Sverige, rapporterar SVT:s Agenda. Aldrig förr har så många svenskar varit utan jobb i mer än ett år.– Det är den mest allvarliga krisen vi haft på svensk arbetsmarknad i modern tid, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) i programmet.

Eva Nordmark, S, arbetsmarkknadsminiister

Nordmark säger dock att hon tror på en ”ketchupeffekt” när samhället öppnar upp igen och hjulen i ekonomin sätts i rullning.

Kritiken har dock varit hård från både höger och vänster mot regeringens arbetsmarknadspolitik, men Nordmark vill inte se det som ett misslyckande. – Jag skulle vilja peka på att vi under den värsta krisen i modern tid har lyckats se till att hundratusentals personer har fått behålla sitt arbete.

-Pettersson noterar att Eva Nordmark (S) tidigare har uppmanat arbetslösa att flytta norrut. Jag skulle vilja uppmana dem att flytta söderut, långt söderut…

Den höga arbetslösheten är ett stort problem, framför allt för utrikes födda. Bland inrikes födda ligger den på 5 procent medan samma siffra för utrikes födda är 19,9 procent. Bland de långtidsarbetslösa – som är det verkligt stora bekymret på arbetsmarknaden – är två av tre utrikes födda. En majoritet av de utrikes födda blir aldrig fullt ut självförsörjande, enligt en ny studie.

Arbetskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


30 responses to “Arbetslösheten slår rekord

 • Bosse S

  De etniska svenska arbetslösa blir allt oftare utsorterade till fördel för de invandrade. Detta gäller framför allt när det gäller enklare jobb.
  Inom kommunala och statliga jobb råder numer regeln att svensken kommer sist.

  Gilla

 • Lennart

  Sveriges politiker är bra konstiga. Samtidigt som siffror visar att arbetslösheten aldrig har varit så hög så fortsätter regeringen att importera nya outbildade personer varje dag. Bostäder finns inte heller. Dom som finns måste reserveras för dom nya arbetslösa invandrarna, medan svenska bostadslösa får ställa sig längst bak i kön igen. Det kallas att vara human. Jag kallar det förakt för sitt eget land och sin egen befolkning.

  Gilla

 • ponnsan62

  Varför det

  Gilla

 • JEX

  Det är s,mp och C eget fel. Dom har skapat detta själva , dom har släppt en massa analfabeter som bara kommer att jobba med städning , diskning mm, det finns ju inte hur många sådana jobb som helst .

  Gilla

 • Jill

  Nähä?! Löfven har ju lovat Europas lägsta arbetslöshet jue….

  Obs! Ironi!

  Gilla

  • Billy Boy

   Löfven lovar ständigt vitt och brett …

   Bildkälla: Fria Tider & Aftonbladet den 31:a december 2020

   Bildkälla: Klipp från Aftonbladet den 31 dec 2020

   Inget går att lita på!

   Gilla

 • yup

  Och då ska vi komma ihåg följande:

  Tidigare delades statistiken in i ”invandrare” och ”svenskar”. I den första gruppen ingick alla som invandrat plus personer med 2 invandrade föräldrar.

  Men eftersom resultaten var så usla (antar jag) gjordes detta om. Andra generationens invandrare räknas nu in som ”svenskfödda” och kan antas utgöra en oproportionerligt hög andel av de 5%:en. I gruppen utlandsfödda räknas också gruppen arbetare från andra EU-länder som per definition arbetar (så de fyller upp gruppen och drar ner arbetslösheten bland utlandsfödda)

  Och livtidsstudenter på SFI räknas givetvis inte in i statistiken

  Gilla

 • Mm

  Kan det bli annat när obildade, okunniga och helt ointresserade leder detta land mot avgrunden. Det enda som lockar är deras egna löner.

  Gilla

 • janne

  Upprätta trettiotalets AK-arbeten eller nödhjälpsarbete som det
  också hette,där kan man placera ut dom högutbildade
  raketforskarna så får dom göra lite nytta,för lön har dom ju redan.
  Sätt in rödtjutet som arbetsledare tillsammans med miljöpartisterna.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja arbetslöshetstalen ökar över hela EU….
  I Abzurdien lär den öka drastiskt när nu nya niggrar kommer att importeras från Italien. Där har senaste månaden c:a 1.200 nya lyckosökare anlänt med de kristna färjorna,mellan N-Afrika o. Lampedusa.
  Det kommer för er i yngre åldrar,knappast bli ett ljust liv….Snarare ett helsvart !

  Gilla

  • Egon.

   De nyanlända har förtur till jobben, och till skolorna gäller positiv särbehandling, Lycka till.
   Lika för alla finns inte i Sverige.
   Med andra ord demokratin är satt ur spel.

   Gillad av 1 person

 • putte

  Läste i en lokaltidning ”Vetlandaposten” att det kommer folk ifrån Polen för att plantera skog .Hur kan det vara möjligt att man måste ta folk utanför våra gränser för att göra ett sådant enkelt arbete . Vi har ju genom Annie Lööfs försorg berikats med ett antal tusen friska och raska ynglingar som behöver röra på sig lite ,sätt ut dom i skogen det är mig veterligen rätt bra betalt , så deras arbetsinkomst kan avräknas ifrån deras bidrag som dom erhåller ifrån staten ,Men man blir väl anklagad för hets mot folkgrupp om man kommer med sådana förslag ,och sedan kan man ju förstå motviljan till att smutsa ner sina händer med dylika arbeten ,för det är ju högutbildade individer som vi har importerat enligt vissa experter.

  Gilla

  • Fjodor

   Det beror på att polackerna kom hit för att arbeta till skillnad från många andra.

   Gilla

   • Bosse S

    Och till skillnad från svensk arbetskraft så gör de jobbet för en bråkdel av lönen som annars vore normalt. Sen kan arbetsgivarorganisationer odla myten om svenskars ovillighet och ta vilka jobb som helst.

    Gilla

  • yup

   Det är heller ingen som behöver skogsplanterare eller bärplockare som skulle överväga folk med ursprung i Somalia eller Afghanistan som arbetare eftersom de antar att dessa kommer lägga en stor del av dagen på att maska, telefonera samt dricka te.

   Gilla

  • Tony

   Arbeta? Det kan ju störa knarkförsäljning och andra
   destruktiva saker

   Gilla

 • Ole A, dk

  Det ville have været langt, langt bedre, hvis det var jeres regering der var blevet arbejdsløs.

  Gilla

 • Fjölet

  Jaha åter ett sent och bedrägligt konstaterande!!
  Det är bara början tyvärr.
  och ingen såg det komma förutom resten av befolkningen.

  Gilla

 • grebom5

  Många av oss vet att det är en förlust för oss likväl för vissa som kommer, men skrämmande att höra vad en person kan kosta och vad en annan kan bidra med.
  De utländska arbetarna behövs inte om de arbetslösa svenskarna fick lite hjälp med motivationen från staten genom minskade bidrag.
  Alla borde veta att nöden är uppfinningarnas moder.

  Gilla

 • G Nordström

  En mycket klargörande intervju med Johan Westerholm, som förklarar det alvarliga läget och på vilka grunder det blivit så.

  Gilla

 • grebom5

  Ta bort 80 % av bidragen så blir det rörelse ska ni se, de som vill stanna söker arbete de andra flyttar till Bidéns US of A.

  Gilla

 • hllviken

  Alla som förstår engelska, borde lyssna på denna video! Den är faktabaserad. Holländska ekonomie professorer undersökte migrationens verkliga kostnader:

  Gillad av 1 person

  • G Nordström

   Där som här Mörka tysta ner all sanning om verkligheten
   Att muslimer har låg intelligens över lag förvånar mig inte, det är ju det som är orsaken De intelligenta i gruppen utnyttjar ju det för sina syften.

   Gilla

 • Majbjörn

  Lögnaren Stefan stod ju i SVT och sa att det är många fler nu som går till jobbet än innan. Ulf påpekade då att det vore konstigt när folkmängden har ökat. Tror inte att Steffe fattade det sambandet.

  Gilla

 • SALA

  GRATTIS MP! Ju mindre som arbetar ju mindre CO2!!
  Snart har ni räddat hela världen

  Gilla

 • Peter L

  Samtidigt tusentals balter, polacker, ukrainare, tjetjener och allt vad de är här och jobbar, många helt utan utbildning fast de säger det, personer och fack går på det utan bevis. Även i pandemitider invaderas landet med tusentals som åker och kommer hur de vill ofta med hela bilen full med stöldgods på vägen hem..

  De arbetslösa här i landet har arbete genom att hitta så mycket bidrag de kan för att slippa arbeta.

  Gilla

 • ruben

  För allas skull, måste regeringen sluta importera 20 procent arbetslöshet. Förmodligen kan kriminaliteten ligga på samma procenttal. Vi behöver ett totalstopp på att välkomna bidragskrävande invandring utan normal bakgrundskontroller och stoppa alla planlösa utlandsbistånd.

  Gilla

  • Roger P

   Arbetslösheten lär väl ligga på närmare 20% eller mer om man tar bort alla konstiga jobb och frisering av siffror?

   Exempel nedan om procenten(Helge, bara massa vatten).

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: