1000 illegala migranter anlände till Lampedusa i söndags


INVANDRING. Mer än 1000 migranter landade på den italienska ön Lampedusa inom några timmar på söndag, enligt lokala medierapporter. En enda båt bar nästan 400 män, kvinnor och barn, säger den italienska nyhetsbyrån Ansa, enligt BBC. Öns borgmästare Toto Martello sa att han trodde att ökningen av ankomster sammanföll med det goda vädret.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

Lampedusa är en av de viktigaste ankomsthamnarna för människor som vill nå Europa. Fler båtar sågs också utanför kusten till närliggande Malta, varifrån det kom larm att de att de behövde hjälp.

Omkring 11000 migranter har landstigit på Lampedusa sedan årets början. Det är en ökning med förra årets siffra på 4105 för samma period, men det är fortfarande färre än 2015.

Men söndagens plötsliga uppgång har lett till att politikern Matteo Salvini kräver ett möte med premiärministern Mario Draghi. – ”Med miljontals italienare i svårigheter kan vi inte tänka på tusentals illegala invandrare,” sa Salvini.

Salvini väntar för närvarande på rättegång i samband med att han påstås ha hindrat ett icke-statligt räddningsfartyg med mer än 100 migranter ombord från att landa i Lampedusa i augusti 2019. Åklagare på Sicilien anklagar den tidigare inrikesministern för olaglig internering, vilket kan leda till fängelsestraff på upp till 15 år.

Lampedusa, Italien

Sedan 2013 slipper Australien illegala migranter och folk som drunknar på havet. Dessutom tjänar inte kriminella människosmugglare några pengar. Europa måste göra samma sak.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “1000 illegala migranter anlände till Lampedusa i söndags

 • Kungen

  Kör hem dom direkt. Dom hör ju hemma i afrika

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Vi kan väl hoppas att de vill till danmark, så de får en enkel biljett till rowanda. Har för mig det var dit danskarna skulle skicka sina asylsökare… synd bara att sverige inte gör samma sak.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Och snart är de i bidragsparadiset Sverige! Inte ens en hälsoundersökning tillåts bli utförd eller Covid test. Det skulle kränka deras integritét. Däremot skall etniska svenskar spärras in i karrantäner! Vad nytta detta gör med fortsatt massinvandring.

  Gilla

 • eva

  Finns det inte någon obebodd ö som behöver odlas upp?

  Gilla

 • Biafra

  Det är bara att planka Australisk policy rakt av. Enkelt,nödvändigt,effektivt och ansvarsfullt. Om alla känslostyrda rödgröna muppar får ont i magen av det,så är det inget att bry sig om. Sveriges väl och ve är viktigast.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  NO WAY
  Detta befäl ifrån Australien, är en saklig, ansvarsfull, rättvis ledare, en riktig man.

  Och inte som i Sverige, där de lallar och dansar runt med regnbågsflaggor och ses som löjliga fjantar av många svenskar.
  Övriga världen skrattar och säger…se så illa det kan gå…det är…
  DET SVENSKA TILLSTÅNDET !

  Toppen Australien 🇦🇺
  🦘🦘🦘🦘🦘

  Gilla

 • Mm

  Inte så länge det finns PK feminister som värnar om ”barnen” men struntar högaktningsfullt i om 68 flickebarn blir slaktade, de är ju så långt borta och ännu fler blir våldtagna i det trygga PK landet Sverige.

  Gilla

 • Stefan Holmqvist

  Regeringen, PK och i synnerhet MP bara älskar hen, fy fan.

  Gilla

 • hllviken

  Ständig ström kommer in – en del vill döda alla vita!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: