Svindleri

Rebecca Weidmo-Uvell gräver djupt i den svenska myllan och den här gången har hon hittat märkliga omständigheter kring Teskedsorden plötsliga konkurs.

Teskedsorden grundades 2006 av den kooperativt ägda månadstidningen Vi. Kooperativa förbundet har som alla vet, nära band till Socialdemokraterna.

Teskedsorden har varit drivande i samhällsfrågor som rör feminism, allas lika värde, nyanlända etc. Klassiska vänsterfrågor. Här en bild från en av deras sista kampanjer.

Enligt Altinget hade Teskedsorden drabbats hårt av pandemin och det var orsaken till konkursen. Enligt Rebecca Weidmo-Uvell finns det dock tveksamheter kring detta. Genom åren har man tilldelats åtskilliga miljoner av skattebetalarnas pengar och från Allmänna arvsfonden. Miljoner de aldrig har behövt redovisa eller lämna tillbaks.

Som i ett nafs försvann Teskedsorden från nätet. Deras webbsida släcktes ned, deras sociala medier likaså, all historik och plötsligt saknas alla eventuella spår att gräva vidare i.

Som Weidmo-Uvell avslutar sitt inlägg.

”Att lägga locket på så här snabbt antyder bara att det finns en hund begraven någonstans. Vi skattebetalare har redan betalat minst 8,5 miljoner för det här kalaset och har rätt att veta”

Rebecca Weidmo-Uvell

En artikel om Teskedsordens GD som enligt utsago tjänade 56 000 i månaden. En av hennes texter handlar om ”privilegiet att vara vit” och i Aftonbladet hävdar hon att ”rasism mot vita inte finns”. Ni vet ord som svennehora och barn som misshandlas för att de är vita. Har ni Facebook kan ni se vilka hon gillar och då förstår ni.

Om Teskedsorden på bloggen…

14 thoughts on “Svindleri

  1. Nån som har koll på hur mycket staten ger till alla hjälporganinsationer årligen, av våra skattemedel?
    Vill mena att varje skattebetalare ger åtskilliga tusenlappar så inte fan skall vi betala ännu mer av de slantar vi får över.
    De som har såppas gott om dem, får ge om de vill, men detta ständiga tiggande i media är jobbigt.
    Kan tro att det finns fler som känner sig otillräckliga.

    Minn skattedel är riklig, så jag står rak i ryggen.

    Sen kan man ju undra varför, som tidigare skrivits här, varför inte MSM granskar staten slöseri och förskingring av statsmedel.

  2. Då får regeringen öppna ett nytt verks så hon kan bli GD där med en väl tilltagen månadslön.

  3. Fruntimret skriver om sexism och förtryck hon har utsatts för.
    Har någon dålig självkänsla och tillika var slö i skolan så kan försvaret för sina egna tillkortakommanden bli ”De är taskiga bara för att jag är vit, gul, svart eller mulatt.”

    I dagens samhälle älskar tydligen media de som misslyckas och skyller på allt, utom sin egen oförmåga.

    Media kan för sitt liv inte erkänna sitt och PK sfärens fruktansvärda misstag utan blev själaglada då SD kom in i bilden, nu vet vi vad som är orsaken till allt ont.

  4. Konstigt namn – Teskedsorden. Jag kommer att tänka på Teskedsgumman – finns det något samband?

  5. Uvell är kanon om hon och Balif gick till SD skulle det bli jordskredsseger jag har vart på henne men hon vill inte men va fan det är droppen som urholkar stenen dom 2 skulle ge SD en Vitaminkick som heter duga

  6. Jag ger inte bidrag till någon förening. Enda bidragen jag har gett dom sista åren är sådant som ger något till svenskar. Tandteknikern på Gotland han fick bidrag. För man behandlar inte sin egen befolkning så. Sen alla forskare dom ska inte heller ha något. Vi har så pass höga skatter i Sverige så dom borde få sina forskningsanslag från staten. TV4 inte heller något dom har ett politiskt syfte att hålla oss med dåligt samvete och känna att vi har det ju så bra i Sverige.

    • Ger inte heller en spänn till någon välgörenhet/galor.
      Var lätt att se i deklarationen att pengar försvann på vägen någonstans med de uppgifterna.

      För de som kommer ihåg UFF lådorna för en hel del år sen, och vad som kom fram då, 98% av insamlingen tog en annan väg.
      Och så kallar dom det ideellt arbete……jovisst.

    • Hjärnfondens GD = 92 000 i månaden
      Barncancerfondens GD 95 000 i månaden
      För att nämna några
      Varför göda latryggar genom bidrag?

  7. Snälla, skänk inga pengar till Allmänna Arvsfonden, om ni
    vet någon som tänker göra det, avråd dem, ni ser ju vad
    dom används till?

  8. Mitt nyårslöfte håller jag alltid: ”Handla aldrig på COOP/konsum”.
    Jag har klarat det i 30-år nu.
    Men pantburkarna lämnar jag där.

  9. Pettersson, tack för lysande blogg. Det ser ut som att ”autocorrect” spökar. Att ge någon en order är något helt annat än att ge någon en orden. Teskedsordern skall vara Teskedsorden. MVH Joakim

  10. Det är som med ABF bidragen, som de flesta sossar som sitter i riksdagen falskt utnyttjat, från kommunalråd till ministrar, enskilda riksdagsmän och därtill gruppledare. Fusk och bedrägeri följer S-partiet och fackrörelsen hand i hand, och blivit så cementerat att ingen av dom reagerar, för dom har själva haft fingrarna i den syltburken. Med mediernas goda erkännande, som till stor del själva utnyttjat samma bidrag.

Kommentera