Våldsamt ingripande i Rinkeby – två poliser omplaceras

BROTTSLIGHET. Ett filmklipp på ett våldsamt polisingripande i Rinkeby i tisdags har fått stor spridning på sociala medier, skriver flera medier.

Två personer greps på platsen och är enligt polisen misstänkta för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, narkotikabrott, drograttfylleri och våldsamt motstånd.

Det är ett flertalet brott som de är misstänkta för. Efter utredningsåtgärder släpptes de under natten, säger Anders Djurestad.


På filmen ser man hur två poliser utdelar flera batongslag mot en man som ligger ner på marken. En förundersökning om misshandel är inledd och poliserna har placerats till inre tjänst medan händelsen utreds.


Vi fick kännedom om händelsen och filmerna på onsdagsförmiddagen. Utifrån filmmaterialet och det man ser fattade vi ett omedelbart beslut om att det här ska anmälas till särskilda utredningar som gör en opartisk utredning, säger Andreas Djurestad, biträdande lokalpolisområdeschef i Järva.

-Pettersson tycker det ser illa ut för poliserna men skulle ändå vilja veta vad den gripne gjort. Poliser är också människor och att hela dagarna träffa stöddig kriminella människor som ska knulla din mamma kan få vem som helst att explodera.

Det pratas om de kränkta Adidas-monstrens rättigheter hela tiden, men var är alla justa människors rättigheter?

Varför flydde mannen ovan? Vad sa han till poliserna? Vad hade han gjort tidigare? Höll han på att köra över något barn när han flydde, kanske påtänd?

Varför släpptes männen?

Jag tror han förtjänade mer än ett kok stryk. Bra gjort polisen.

***

Stöd bloggen

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Våldsamt ingripande i Rinkeby – två poliser omplaceras

  1. En fröjd att bevittna. Slut med saft och bullar köret får man verkligen hoppas.

  2. Poliser kanske har ledsnat på alla dessa…..? En ny generation av poliser som värnar om Sveriges väl och ve?💪🏻

  3. Polisen har lika stora befogenheter som dagisfröknar i det här förbannade daltlandet.

    De borde istället utbildas stenhårt i närstrid och få väldigt långtgående befogenheter när det kommer till att plocka ner buset.

  4. Är dom som säljer narkotika till unga svenskar missnöjda med hur dom behandlas här, rekommenderar jag en flytt söderut, antagligen Mellanöstern som dom kommer ifrån.
    Jävla slödder. Ge dom ett par batongslag från mig också.

  5. Vet poliserna ens om mannen är beväpnad? Han gör uppenbarligen motstånd och om de inte tidigare visiterat honom kan han utgöra en livsfara. Det här är småpotatis, men sätter väl tonen för hur kuvade poliserna som skall patrullera via nya polisstationen i Rinkeby kommer vara. Omplacering om man tydligt försöker visa vem som bestämmer. 1-0 till bortalaget som vanligt.

  6. OMPLACERING!!!! De borde få lönepåslag. En ’normal’ människa stannar sitt fordon då polisen vill prata

  7. Vore definitivt önskvärt med denna typ av resolut ingripande lite oftare. Om buset vägrar lyda order eller beter sig hotfullt finns alltid risken för att kniven kommer fram. Och den är förmodligen inte medtagen för att skära upp någon bjud-pizza från dialogpoliserna. Låt poliserna lösa sin uppgift i fred utan inblandning från fjolliga gnällspikar, för förr eller senare drabbas även PK-förrädarna och då brukar inte martyr-rollen vänta på sig.

  8. Genom att inte stanna från början så en välplacerad kula hade varit mer motiverat

  9. Återigen en filmsnutt, där polishatande PK-människor försöker misskreditera polisen. En objektiv helhetsbild, som visar hur den kriminelle själv agerar, skulle motverka syftet med filmen.

    Dessutom så styr den kriminelle själv, hur mycket polisvåld han ska utsättas för. Använda våld mot polisen är ju korkat – man får bara ännu mer tillbaks.

    • Det finns 2 sidor på ett Mynt Som med alla sk ”misshandelsfall ”i Tunnelbanan där färgade kvinnor påstods bli misshandlade när man såg ehla Filmsekvensen kom an anna bild fram likaså med Fi fd gruppledare

  10. Jag har sett en hel del filmer där poliser blir avrättade av föraren när de stoppat bilen och inte genast tagit kommandot med pistol eller elpistol. Föraren hade dolda lättåtkomliga skjutklara vapen.

  11. Hade jag varit polis hade jag inte slutat slå, då hade jag fortfarande slagit dem gul och blå. Dessa kräk är inte värda mer.

  12. Ser ut som lite för mycket.,,, våld men dom e nog glada att gå ny kommendering bort från Rinkeby
    Gjorde me flit? 🤣

    • Kan aldrig vara för mycket i dessa lägen….SKIT SKA SKIT HA.

      Bra poliser 👍

    • Jädrar, du kan ha rätt. Den som inte vill patrullera det livsfarliga området kan ju ge en batongomgång till första bästa delinkvent och slippa.

  13. omvänt hade det inte ens blivit en media sak, om personen
    kommer man från annat land så ska det så klart vara fritt
    att bete sig som man vill, för då sover Media, till exempel
    vid manifestationen i Stockholm förra helgen då en fotograf
    blev bryskt behandlad av polisen när han filmade alltså
    gjorde sitt jobb? Men han var ju Svensk!

  14. Det är den sortens poliser vi behöver om vi skall stävja brottsligheten. Dialogpoliserna skall sitta på kontoret

  15. All eloge till poliserna 👍

    Tänk vilket jävelskap dessa knarkidioter förorsakar familjer.
    😥

    Det är dessa poliser som kan rädda dig när du blir utsatt för brott 🙏🏻

    De är inga hycklande falska knäböjande BLM-feministiska fjantiga knähundar.

    Ps. Det är i sinnessjukhus Sverige som brottslingar ska gullas med, och brottsoffret ska dömas, förnedras och spottas på, av denna Socialdemokratiska regering med deras skit PK-idioter och dum-PK-media.

    Medalj 🥇 till dessa poliser.
    TACK för att ni finns 🤗

  16. Varför tillåts inte svensk polis att använda elchockvapen, ett önskemål som ofta framförts av polisförbundet?

  17. ”Jag tror han förtjänade mer än ett kok stryk. Bra gjort polisen.”
    Ligger mycket i det.
    H-e vad mycket polisen får stå ut med.

    • polisen har inte gort något fel .. dessutom har polisen egna kamror varför inte lägga ut dom folmerna med.

  18. Det var på tiden att polisen bildligt sätter ned foten på de gränsbefriade ynglen. Lite mer biffiga poliser i yttre tjänst och sätt samtidigt den knäböjande polisdamen på kontorstjänst med så få viktiga uppgifter som möjligt där hon inte kan göra någon skada.

Kommentera