Tågvärdarnas nya vardag

Hot, våld ,spott och otrygghet. Fyra ord som kännetecknar tågvärdarnas nya vardag.

Situationen med hot, våld och personer som försöker åka tåg gratis har ökat de senaste åren. Det är numera vardag, berättar en kvinnlig tågvärd till lokaltidningen. Vi minns rubrikerna från Kumla där det urartade så pass att man övervägde att sluta stanna vid stationen.

Det finns förstås de som hävdar att det alltid varit så här och visst har det i alla tider funnits kräk som hotat tågpersonal och försökt resa utan biljett, men jag tror personligen att nutiden ser betydligt värre ut än dåtiden.

Av naturliga skäl berättas inte vilka det är som skapar otrygghet på tågen, men jag tror det räcker med att googla för att få fram en del av sanningen. Den kvinnliga tågvärden använder ordet ”hora” som vanligt när hon försöker sköta sitt jobb och i vilka kretsar det ordet är vanligt känner vi till.

I artikeln hänvisas till en rapport från 2019 där man beskriver vardagen för Sveriges tågvärdar.

Lokaltidningens artikel är bakom betalvägg.

8 thoughts on “Tågvärdarnas nya vardag

  1. Detta är ett nytt fenomen – ca 10 år. Vilka det är som bråkar och vill åka gratis fattar väl alla som kan tänka själva. Det kan lösas på två sätt. Antingen mera personal och hårda tag eller lägga biljettkostnaden på skatten och alla åker utan biljetter. Alternativ 1 måste vara det bästa även om biljetterna säkert blir dyrare. Har själv jobbat i branschen i 40 år och sett förfallet.

  2. Svenska polisen kommer då att stationera de som inte klarar av buset, dvs personer som väger under 70 Kg och mindre än 170 långa.

  3. Mitt företag kallar det hänsyn och respekt
    Alltså det vi ska ge men aldrig får själva.

    • Ja, vakter behövs på tågen. En av mina bröder slutade som tågvärd efter att ha blivit misshandlad på tåget, på jobbet.
      Jag anses vara rasist om jag berättar vad polisen sa om förövaren efteråt.
      Min bror vann målet mot förövaren i domstol, men till vilket pris?

      Ett våldsamt och otryggt samhälle har etablerat sig. Saknar ord för vansinnet i landet!

      • I en DN-artikel från februari förra året beskriver tidningens Moskva-korrespondent att det på ryska tåg finns poliser ombord, så att tågpersonalen inte behöver utsättas för våld och hot från aggressiva passagerare – och ryska poliser backar inte för slöddret!

      • Behövs det poliser på ryska tåg? Jag trodde ryssar var civiliserade och de har väl inte så många invandrare från Mena.

Kommentera